AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Araba almayanı dövecekler!

Türkiye'nin lokomotif sektörü konumundaki otomotiv sektöründe firmalar, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte 3 aydan 60 aya kadar varan vade imkanları sağlıyor.

Yeni yıla girerken yerli ve yabancı otomobil firmaları, faiz oranlarının düşmesiyle birlikte 3 aydan 60 aya kadar vade imkanı sunuyor. Sıfırdan başlayan faizler, kullanılan kredi miktarı ve vade sayısına göre değişiyor. Talepteki daralma nedeniyle üretiminin yüzde 80-90'ını ihraç eden yerli otomobil firmaları, ekonomideki iyimser göstergeleri satışlara yansıtmak amacıyla cazip kampanyalar düzenliyor.

Yerli ve yabancı otomomobillerin bazı modellerinde, yoğun talep yüzünden 1-3 ay sonrasına sıra veriliyor.

Renault Mais, modern ve zengin ürün gamı dahilinde yer alan tüm modeller için ìTasarruf Renaultî kampanyası çerçevesinde, uygun ödeme seçenekleri, ìsıfırîdan başlayan faiz oranları ve 60 aya kadar varan sabit taksit imkanı sunuyor.

TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş, "Otoekonomist Finansal Çözümler Dünyası" çerçevesinde "takas desteği" sunuyor. Ayrıca 'eşit ödemeli kredi avantajı' uygulamasında ise müşteri, kredi miktarı ile vadeyi belirliyor ve TL üzerinden aylık 'sıfırî'dan başlayan kredi kullandırıyor.

Volkswagen Doğuş Finans ile 48 aya varan vade ve rekabetçi faiz oranlarıyla kredi kullanma seçenekleri sunuyor. "Eşit, kademeli artan, ara ödemeli, değişken taksit tutarlı ödeme planı sunan Genoto, Auto Credit ile müşterinin belirleyeceği vadede bir kredi sistemi sunuyor.

Ford Otosan, "Mavi Anahtar" uygulamasıyla alternatif seçenekler sunuyor. Kampanyada geri ödemenin başlayacağı ve sonrasında kalan aylardaki kredi faizi , ilgili aracın satın alındığı aydaki oran ile aynı kalıyor. "Sıfır'dan başlayan faizler, kullanılan kredi miktarı ve vadeye göre değişiyor. Vade, 48'aya kadar uzuyor.

Toyota, Corolla Sedan, Hatchback ve Family modelinde 2 milyar 73 milyon, Yaris'te ise 832 milyon liralık peşin alım indirimi uyguluyor. Ayrıca, 60 aya varan vade ve yüzde sıfır'dan başlayan faizlerle, kredi imkanı da tanınıyor.

Peugeot'da da 48 aya kadar vade imkanı sunuluyor. Kullanılan kredi miktarı değişmek kaydıyla 12, 18, 24, 36 ve 48 ay vade için kredi faiz oranı yüzde 2.25 olarak uygulanıyor.

Opel'de, Astra'da 1.5 milyar, Vectra Comfort'ta 2 milyar 750 milyon, Vectra Elegans modelinde ise 1.5 milyar lira indirim uyguluyor. Banka kredisi ve vade durumunu ise müşterilerin tercihine bırakılıyor.



28 Aralık 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED