AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
George W. Bush 'deli dana' seviyor

ABD'de ortaya çıkan deli dana hastalığı giderek artan endişelere neden olurken, ABD Başkanı George W. Bush'un, et yemeyi sürdürdüğü belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başkan Bush'un et yemeye devam ettiğini belirtti. Sözcü, Amerikan gıda temininin güvenli olduğunu ve hastalık riskinin düşük olduğunu kaydetti. Diğer ülkelerin ABD'den et alımını yasaklamasının "anlaşılır'' olduğunu belirten sözcü, bu durumun ekonomik etkisini tahmin etmek için erken olduğunu vurguladı. Öte yandan deli dana hastalığı taşıdığı belirlenen Holstein cinsi ineğin, yaklaşık 2 yıl önce Kanada'dan ithal edildiği sanılıyor.

İlkokul mezunu ama o bir mucit

Adanalı ilkokul mezunu oto tamircisi, yakıtta yüzde 50 tasarruf sağlayan cihaz geliştirerek patent aldı. Oto tamircisi Abdurrahman Arıkan, çok küçük yaşlarda başladığı oto tamirciliğini geliştirerek, karbiratörlü ve dizel enjeksiyonlu araçlar için yüzde 50 tasarruf sağlayan cihaz geliştirdi. Yüreğir İlçesi, Kiremithane Mahallesi, Dadaloğlu Caddesi'nde oto tamir atölyesi bulunan Arıkan'a (43), Türk Patent Enstitüsü tarafından "Dizel ve Enjeksiyonlu Motorlar İçin Yakıt Tasarrufu Mekanizmasına Faydalı Model Patent Belgesi" verdi. Arıkan, karbiratörlü araçlara 70, enjeksiyonlu araçlara ise 100 milyon lira karşılığında yakıt tasarrufu cihazı takıyor.

Kazazede annesi çıkınca şok geçirdi

Doktor Yüksel Tufan, yolda meydana gelen kazada ölenin annesi Emine Ünlü olduğunu öğrenince sinir krizleri geçirdi. E-5 Karayolu Merter mevkiinde yoldan geçmeye çalışırken canından olan yaşlı kadının kızıyla bir akraba ziyaretine gittiği, ancak ziyaret bitiminde kızı Tufan aracına binerken yaşlı kadının aniden ortadan kaybolduğu öğrenildi. Doktor Tufan annesinin kayıp olduğunu polise de bildirmiş.

Kapkaç ve hırsızlık çetesine operasyon

İstanbul'da yapılan operasyonda, çok sayıda kapkaç, gasp ve hırsızlık olayına karıştıkları ileri sürülen 7 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü bir şebekeye yönelik operasyon düzenlendi. Elebaşı olduğu ileri sürülen Ramiz Ç'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar hakkında 20 ayrı suçtan işlem yapıldığı ifade edildi.

Yaralı karaca emin ellerde

Bolu'da geyik üretme çiftliğinden otobana çıkarken yaralanan karacanın hayatını karayolları ekipleri kurtardı. Bolu Milli Parklar Av ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Sezgin Akay, Abant Geyik Üretme Çiftliği'nden kaçarak E-80 otoyoluna çıkarken, yol kenarında bulunan tellere takılarak başından yaralanan bir karacanın hayatını, karacayı tellerin arasından çıkartan karayolları ekiplerinin kurtardığını söyledi. Karayolları görevlilerinin kendilerini arayarak yaralı karacadan haberdar ettiğini anlatan Akay "Milli Parklar Av ve Yaban Hayatını koruma ekipleri, yaralı karacayı teslim alarak, tedavisini yaptırdı. Tedavisi birkaç gün sürecek olan karacayı iyileşir iyileşmez Abant'ta bulunan çiftlikte doğal ortama bırakacağız" dedi.

15 metrelik çadır 250 milyon lira

Erzurum'da, yaşanan aşırı soğuklar nedeniyle yaklaşan kurban bayramı öncesinde vatandaşların kurban çadırı siparişinin arttığı bildirildi. Çadır imalatçısı Yavuz Baykal,yaptığı açıklamada, kurban bayramının kış aylarına denk gelmesi nedeniyle bölgede özellikle satıcıların kendilerine çadır sipariş ettiğini belirterek, ''Siparişlerimiz şimdiden geçen yıllara göre iki kat arttı'' dedi. İki imalathanede 4 bin metrenin üzerinde kurban çadırı imal ettiklerini bildiren Baykal, Erzurum'da bu alanda imalat yapan tek çadırcı olduklarını ve Doğu Anadolu Bölgesi'nden birçok ile çadır gönderdiklerini söyledi. Baykal, ''Bölgemizde kış ayları sert geçiyor. Bu nedenle kurbanlık hayvan satıcıları ve bazı alıcılar hayvanlarını korumak için şimdiden çadır sipariş ediyor."



28 Aralık 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED