AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Gazilerin başarısı komutanlarını ağlattı

TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören OHAL gazileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve kuvvet komutanlarının katılımıyla karma sergi açtı, Türk Halk Müziği konseri verdi ve halkoyunları gösterisi sundu. TSK Rehabilitasyon Merkezi'ndeki etkinlikte ilk olarak, Orgeneral Özkök, eşiyle birlikte aralarında görme engellilerin de bulunduğu 56 gazinin seramik, metal işleri, ağaç işleri, resim, ebru, el sanatları, halıcılık, sedef kakma gibi 17 ayrı branştaki 450 ürünün yer aldığı karma serginin açılışını yaptı. Gazilerle yakından ilgilenen Orgeneral Özkök, sergide 2 sedef gravür satın aldı ve başarılı çalışmalarından dolayı gazileri kutladı. Etkinlikleri izleyen Orgeneral Özkök ile diğer yüksek rütbeli askerler ve eşleri, gözyaşlarına hakim olamadılar.

Ağar, Trabzon'da 'Mehmet Reis' oldu

DYP lideri Mehmet Ağar, Trabzon'da balıkçı yağmurluğu vce çizme giyerek bir "taka"da fotoğraf çektirdi. Önceki gün Trabzon'a giden Ağar, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni ziyaret ederek, yeni seçilen Kulüp Başkanı Atay Aktuğ ve yöneticilere başarılar diledi. Aktuğ da, Ağar'a "Mehmet Ağar" yazan bordo-mavili bir forma hediye etti. Buradan balıkçı barınağına geçerek balıkçıları selamlayan Ağar, bir balıkçı teknesine çıkarak, sarı yağmurluk ve çizme giydi ve ağların üzerinde resim çektirdi. Ağar, buradan Gümüşhane'ye gitti.

'Aday seçerken duygusal olmayın'

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, teşkilatları, adayların belirlenmesinde duygusal davranılmaması ve kamuoyunun dikkate alınması konusunda uyardı. AK Parti'nin 28 ilçe başkanının katıldığı İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi Toplantısı'na katılan Fatsa, yerel seçimlerden de büyük bir zaferle çıkacaklarını savundu. En iyi aday konusunda partisinin belirlediği bazı kriterlerin bulunduğunu kaydeden Eyüp Fatsa, "Adayımız defolu olmamalı; bu işi yapacak bilgi ve birikime, ehliyete, liyakata uygun olmalı. Yoksa bu enkazın altında hep birlikte kalırız" diye konuştu.

Patten: Türkiye'ye yer var, İsrail'e yok

AB'nin dış ilişkilerden sorumlu üyesi Chris Patten, AB'nin genişleme sınırlarına yaklaştığını, blokta Türkiye için yer olduğunu düşündüğünü, ancak İsrail'in kabul edileceğini sanmadığını belirtti. Patten, BBC Radyo'ya verdiği demeçte, AB'nin sınırlarına yaklaşmasına rağmen, NATO üyesi, Müslüman ülke Türkiye'nin blokta yer bulacağını ümit ettiğini söyledi. 25 ya da 30 üyeli AB'de işlerin yürümesinin zor olduğunu hatırlatan Patten, Türkiye'nin birliğe katılacağı konusunda büyük ümidi olduğunu; ancak bunun "Kıbrıs'la ilgili alınacak olumlu bir karara" bağlı olduğunu kaydetti. Patten, İsrail'in birliğe alınmasının ise mümkün görülmediğini belirtti.

  • LONDRA

    AK Parti'den İzmir'de sürpriz aday: Duman

    AK Parti'de, Ankara, İstanbul ve İzmir öncelikli olmak üzere belediye başkan aday adayları belirlenmeye çalışılıyor. AK Parti'de Ankara için Melih Gökçek'in ismi ön plandaki yerini koruyor. İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimler üzerindeki araştırmaların sürdürüldüğü AK Parti'de, eski ANAP'lı Işılay Saygın'ın adaylığı eski önemini kaybetmeye başlarken sürpriz bir isim ortaya çıktı. Başbakanlık Başmüşaviri Mehmet Duman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için görevinden istifa etmeye hazırlanıyor. Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki ekibi arasında bulunan Mehmet Duman'ın isminin telafuz edilmeye başlanmasıyla İzmir için ismi geçen Işılay Saygın'ın çevresinde rahatsızlık yarattı.

  • NEVZAT DEMİRKOL

    Başkan Yakup Koçal AK Parti'ye katıldı

    ANAP'ın eski üyesi olan Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, bir grup partiliyle birlikte AK Parti'ye katıldı. Belediye başkan aday adaylığı için de başvuruda da bulunan Koçal, ANAP'tan yaklaşık 3 ay önce istifa ettiğini belirterek ''28 martta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den Yalova Belediye Başkanlığı için aday adayı oldum. Bundan sonra AK Parti'nin başarısı için çalışacağım'' dedi.



  • 28 Aralık 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED