AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K A D I N - A İ L E
KİM KORKAR
kadın patrondan

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan ve aynı zamanda kendi kurduğu halkla ilişkiler şirketinde yöneticilik yapan Ebru Nurluoğlu iş dünyasındaki kadın ve erkeğin başarılarını sahip oldukları zaaflarının engellediğini söylüyor.

  • AYŞE OLGUN
    İş dünyasının başarılı isimlerinden biri olan Ebru Nurluoğlu bir yandan Yeditepe Üniversitesi'nde hocalık yapıyor bir yandan da kendi çabalarıyla kurduğu ve son yıllarda kadınların en başarılı olduğu mesleklerden biri olarak anılan Halkla İlişkiler Şirketi'nde yöneticilik yapıyor. İş dünyasında başarıya doğru giden yolu tecrübelerine dayanarak açıklayan Nurluoğlu'na göre kişi zaaflarının kurbanı olmazsa daha başarılı oluyor. Bunun için de kadınların kıskançlıklarından arınmaları erkeklerin ise komplekslerini aşmaları gerekiyor. Nurluoğlu, "İş dünyasında kadınların erkeklere göre daha kıskanç olduklarını düşünüyorum. Bu kıskançlık çoğu zaman kadınlar arasında yaşanıyor. Kıskançlık ve hırstan arınan kadın daha başarılı oluyor. Evet, belki diğer türlü de başarılı olabiliyor ama bu kadınlar masanın öbür tarafından sürekli etraflarına negatif bir enerji yayıyor" diyor.

    KADIN PAYLAŞMIYOR

    Erkeklerin ise en bariz zaaflarının kadın yöneticilere karşı olduğunu söyleyen Nurluoğlu, şu yorumu yapıyor: "Kadın yöneticiye itaat eden erkekler bu durumu çok güç kabulleniyor. Genel tavırları. "Ne yapalım bu da gelecekmiş başamıza" ya da "Hayat öyle bir duruma getirdi ki, sonunda bir kadından da emir almak zorunda kaldım" şeklinde oluyor." Ayrıca kadınların yükselmek adına bilgilerini gizleyip paylaşmadıklarını dile getiren Nurluoğlu, "İş anlamında kadınlar bilgilerini saklıyor erkekler ise bu konuda daha paylaşımcı. Projelerini paylaşıp işi bitirmeyi düşünüyorlar" diyor.

  •  
    KADINLARIN EMPATİSİ DAHA GÜÇLÜ
    Kadınların en başarılı oldukları alanların başında halkla ilişkilerin gelmesinin sebebi Nurluoğlu'na göre kadınların empatilerinin güçlü olmasından. İş kadınlarının işlerini yaparken sadece teknik anlamda çalışmadıklarını karşılarındaki müşterinin özelliklerini de gözönünde bulundurduklarını ifade eden Nurluoğlu, "Kadınlar karşısındaki kişilerin duygularına düşüncelerine daha duyarlı ve anlayışlılar ve bunu işe de yansıtıyorlar. Erkekler ise işlerini daha mekanik şekilde halletme yolunu seçiyorlar. Oysa müşterinin eğitim ve kültürü de önemli " diyor.
    3 Ekim 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED