AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Hortumcular artık yatla gezemeyecek
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 'Anti-Hortum Kanun Tasarısı'nın Meclis'ten geçmesiyle banka hortumlanamayacağını, hortumlayanların da devlete olan borçlarının mutlaka alınacağını kaydetti.

Uzanlar Larnaka'ya demirledi
Yurtiçi ve yurtdışında kırmızı bültenle aranan Uzan Ailesi'nin bireyleri Kıbrıs'ı sevdi. Haklarında gıyabi tutuklama kararı bulunan Uzanlar, son olarak Güney Kıbrıs'ta görüldü.

21 bürokrata soruşturma

Rektörlere 10 gün süre
Rektörlere, YÖK Kanunu'nu çıkartma ve meslek liselilere ÖSS'de eşitlik sağlama konusunda kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, "Artık konuşmayın, iş yapın. Çalışmalarınızı 10 gün içinde tamamlayın" dedi.

Erdoğan'dan İHL'ler için 'başbelası' diyenlere dava
Başbakan Tayyip Erdoğan, İHL'ler için 'başbelası' diyenler hakkında kişisel dava açacağını ve bu davanın takipçisi olacağını açıkladı. Erdoğan, "İmam Hatip okullarını Türkiye'ye bela edenler" veya "Türkiye'nin başındaki İmam hatip belası" gibi ifadelerin çok çirkin, çok köşeli, çok sıkıntılı ifadeler olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

Çağdaş eğitim için çalışıyoruz
Çağdaş eğitim için hırsla, inatla çalıştıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Biz bu işi başaracağız, dedikçe, birileri önümüzü kesmeye çalışıyor" diye konuştu.

ÖSYM'den hükümete çalım
ÖSYM, ÖSS değişikliğini başvuru kılavuzlarının basımına yetiştirmek isteyen hükümete rağmen kitapçıkların basımı için düğmeye bastı.

NEREDEYDİNİZ?
Siyasi hükümlülerin ailelerine yönelik başlatılan "Ailelere Mektup Projesi", büyük ilgi görüyor. Mektuplara samimi cevaplar veren aileler, devletin şimdiye kadar böyle bir girişimde bulunmakta geciktiğini belirtiyorlar.

TCK'YA 'KADIN' RÖTUŞU
Yeni TCK'daki bazı düzenlemelere kadınların sert tepki göstermesi üzerine, AK Partili kadın milletvekilleri toplantı yaparak yasada düzeltilmesi gereken maddeleri belirleyecek.

Taikonot da uzayda
1961 yılında Sovyetler Birliği'nin uzaya 'kozmonot' Yuri Gagarin'i, ABD'nin ise 'astronot' Alan Shepard'ı göndermesinin ardından dün de Çin 'taikonot' Yang Liwei'yi uzaya gönderdi. Çin böylece uzaya insanlı araç gönderen üçüncü ülke oldu.

'Gazetecinin tanımı yok'
TGC Başkanı Erinç, gazetecilerin, 212 sayılı yasaya göre çalıştırılmaları gerektiğini, ancak bir kurala tabi tutulmadan çalıştırıldıklarını belirterek, sorunlarına çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

İllere kanser danışma kurulu
Kanserin erken teşhisini sağlamak ve yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı, çeşitli illerde kanser danışma kurulları kurulmasını kararlaştırdı.

Cenaze dönüşü facia
Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki kazada, Ankara'daki yakınlarının cenazesinden dönenlerin bulunduğu otomobil, sürücüsünün uyuması sonucu kamyonun altına girdi. Kazada otomobildeki 5 kişi can verdi.

İnsan Hakları Komisyonu azınlıkları ele aldı

Sezer, Şenol Demiröz'ü yine veto etti

Kısa kısa..



16 Ekim 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED