AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
TCK'ya kadın eli

Kadın kuruluşlarının yoğun eleştirilerine maruz karan yeni TCK tasarısı kadın vekiller tarafından incelemeye alındı. Devlet Bakanı Güldal Akşit, tasarının kadınlarla ilgili bölümlerini tek tek inceleyerek Meclis'e bir rapor sunacaklarını söyledi.

Kadın kuruluşlarının yoğun eleştirilerine maruz karan yeni TCK tasarısı AK Partili kadın vekiller tarafından incelemeye alındı. Devlet Bakanı Güldal Akşit başkanlığında biraraya gelen AK Partili kadın vekiller, TCK tasarısının kadınlarla ilgili maddelerini tek tek ele aldı. Meclis'teki tüm kadın vekillerin katılımıyla yapılacak ikinci bir toplantının ardından, tasarıya ilişkin görüşler rapor halinde Meclis Adalet Komisyonu'na sunulacak.

Kadın vekiller tasarı üzerinde çalışıyor

Dün Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nde TCK tasarısıyla ilgili yapılan toplantıya Devlet Bakanı Güldal Akşit, AK Parti Milletvekilleri Nimet Çubukçu, Reyhan Balandı, Fatma Şahin, Ayhan Zeynep Tekin ile Meclis Adalet Komisyonu Başkanvekili Halil Özyolcu katıldı. Toplantının açılışında konuşan Devlet Bakanı Akşit, daha önce sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini rapor halinde Adalet Komisyonu'na ilettiklerini hatırlatarak, "Bu bizim içinde olduğumuz bir çalışma değildi, sadece aracı olduk. Bu kez de çalışmayı Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü olarak milletvekilleriyle yapmaya karar verdik" dedi.

Devlet Bakanı Akşit, TCK tasarısındaki kadınlarla ilgili hükümleri ele alırken toplumun değerlerini de gözönünde bulundurmak gerektiğini belirterek, "Çözüm çok ideal olabilir ama toplumun değerlerine uymadığı için uygulama imkanı olmaz. Önemli olan uygulanabilir bir yasa yapmak. Mükemmeli yakalamak en doğruyu bulmak demek değil. Hem toplumun değerlerine uygun, hem AB standartlarına uygun, hem de ayakları yere basan bir yasa yapmak gerekiyor. Neticede kararı Meclis verecek" dedi.

Tasarıda bazı yanlışlıklar görüldüğü için bu çalışmanın yapıldığını kaydeden Akşit, bu yanlışlıkların neler olduğunu ise toplantıda ele aldıktan sonra açıklayabileceklerini söyledi.



22 Ekim 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED