AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Wolfowitz'e saldırı

Bağdat'ta ABD Savunma Bakan Yardımcısı Wolfowitz ve ABD ordusu mensuplarının kaldığı otele dün sabah 29 roket isabet etti. Saldırıda 1 Amerikan askerinin öldüğü ve 1 ABD'li yetkili ile birlikte 15 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz'in bulunduğu otele dün sabah roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda bir ABD askeri öldü, bir ABD'li askeri yetkili ile birlikte 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Wolfowitz'in saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtildi. ABD askeri ve sivil personelin kaldığı Bağdat'taki el-Raşid Oteli'ne, Türkiye saati ile 05.00 sıralarında füze saldırısı düzenledi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı subay, AFP'ye yaptığı açıklamada, el-Reşid oteline düzenlenen saldırıda 16 kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin hayatını kaybettiğini belirtti. Subaya göre, yaralılar arasında, ABD Savunma Bakanlığı'nın sivil çalışanları, subaylar ve yabancı uyruklu kişiler bulunuyor.

Amerikalı subay, otele düzenlenen saldırıda 29 roket atıldığını da kaydetti. Roketlerin 68 ve 85 milimetre çapında olduğunu söyleyen subay, saldırganların 40 roketten 29'unun otele attığını belirtti.

Subaya göre, 68 mm çapındaki roketler genellikle helikopterlerden, 85 mm çapındakiler de karadan havaya atılıyor. Bağdat'taki Reuters muhabiri, ABD Savunma Bakan Yardımcısı'nın saldırının ardından otelden tahliye edildiğini bildirdi. Öte yandan, ABD ordusundan yapılan açıklamada, ABD ordusu mensupları ve sivillerin kaldığı bir çok füze isabet ettiği ve bilinmeyen sayıda can kaybı olduğu duyuruldu.

Wolfowitz: Irak hâlâ tehlikeli

Irak savaşının Washington yönetimi içindeki en büyük destekçilerinden biri olan Paul Wolfowitz, son üç ayda ikinci kez bu ülkeyi ziyaret ediyor. Otelde Irak'ı işgal eden ABD'nin bölgedeki üst düzey yetkilileri kalıyordu. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz, saldırının ardından düzenlediği basın toplantısında, el-Raşid oteline düzenlenen saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını ve bir Amerikalının ölmüş olabileceğini söyledi.

Roketler hayvanat bahçesinden atıldı

Wolfowitz, Irak'ta hala tehlike bulunduğunu söyledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin uygulandığı bir bölgede bulunan el-Raşid oteline izni olmayan kimseler yüz metreden fazla yaklaşamıyor.

Saldırının ardından otelin tamamen çembere alındığı ve çalışanların bile otele girmesinin yasaklandığı belirtildi. Wolfowitz'ın saldırı nedeniyle ziyaretini yarıda kesip kesmeyeceği henüz bilinmiyor. ABD, daha önce batılıların uğrak yeri olan Bağdat'taki bir otele saldırı düzenleneceği uyarısında bulunmuştu.

Roketlerin Bağdat hayvanat bahçesinden atıldığı belirlendi. Adının açıklanmasını istemeyen Iraklı bir polis yetkilisi, AFP'ye yaptığı açıklamada, saldırganların otele 100 metre mesafede bulunan hayvanat bahçesinden en az 4 roket fırlattığını ve ABD askerlerinin roketatarı bulduğunu söyledi. Saldırıda 2 Iraklı polisin yaralandığını belirten Iraklı yetkili, saldırganların bir kamyonetle kaçtığını anlattı.

Roketlerden birinin el-Reşid otelinin 7. katında bir odaya isabet ettiği ve bu odanın penceresinin havaya uçtuğu belirtildi. Otelin 8. katının da etkilendiği, 3 ile 9. katlar arasında camların kırıldığı kaydedildi. 14 katlı otelde 400 oda bulunuyor. Saldırıyı düzenleyenlerle Irak polisi arasında silahlı çatışma çıktığı, açılan karşılıklı ateşte iki saldırganın yaralandığı kaydedildi.



27 Ekim 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED