AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Ramazanlıklar sofraya

İftar-sahur programlarıyla Ramazan'ı günde sadece iki kez hatırlayacak olan TV'lerin yanısıra bu yıl özel yapımlar ve yerli-yabancı dizilerle 11 Ayın Sultanı'na hakkını verecek TV'ler de var

Mübarek Ramazan ayının kapımızı çalmasıyla birlikte pek çok TV kanalı izleyenlerine çeşit çeşit Ramazanlıklar sunmaya başladı. Hemen her kanalın iftar ve sahur saatlerinde ekrana getireceği özel programların yanısıra ekranda, İslam büyüklerinin öyküsünü anlatan dizi filmler, Çağrı gibi Ramazan klasikleri ve yardım ve eğlence programları da yer buluyor kendine. Yalnızca İftar ve Sahur vakitlerinde mübarek ayı hatırlayan kanallar olduğu gibi neredeyse yayın akışının tamamını Ramazan'a ayıran TV kanalları da var. İşte bunlardan birkaçı:

KANAL 7
Kanal 7 Ramazan ayında, ayın coşkusunu, heyecan ve yardımlaşma atmosferini ekranlara taşıyan kanallardan. Ramazanda canlı yayınların yanı sıra insanlık ve İslam tarihinde önemli değişimlere yol açmış kişilerle ilgili filmler, diziler, çizgiler ve belgeseller var.
GÜNCEL
İbrahim Sadri'nin sunduğu İftar Saati Ramazan boyunca her gün ekranda olacak. Muhtaç ailelerin yardımına yetişen Şehir ve Ramazan ise yine Uğur Arslan ve İbrahim Uğurlu'nun sunumuyla ekrana geliyor. Süleyman Çobanoğlu'nun sunduğu Sahur Özel, Ramazan boyunca canlı yayınlanıyor. Klasik Türk Müziği ve Tasavvuf müziğinin ünlü ismi Sami Savni Özer de Ramazan boyunca programda olacak.
DİZİ VE SİNEMA
Kanal 7 Ramazan'da Peygamber Yoldaşları, Kabe'nin Gölgesinde ve Mucizeler Zinciri'ni ilk kez ekrana getiriyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında yayınlanan Büyük İmam Ebu Hanife'nin hayatını anlatan Ebu Hanife dizisinin hiç yayınlanmamış yeni bölümleri de bu Ramazanda ekrana getiriliyor. Kanal 7'de ayrıca, animasyonlarla hazırlanmış özgün çocuk filmleri ekrana getiriliyor. Kanal 7'de ayrıca, Cennetle müjdelenen büyük sahabenin hayatları da aynı animasyon tekniğiyle ekranda olacak.
GELENEKSEL
Geleneksel Ramazan Mukabelesi'nin yanı sıra Prof. Dr. Cevat Akşit sohbetleri ve Nazik Erik de 'Edep Sohbetleri' ile ekranda olurken, Prof. Dr. Faruk Beşer ise Ramazan boyunca her gün soruları cevaplayarak merak edilen konulara açıklık getirecek.

STV
STV de, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'te birbirinden güzel birçok program ile seyircisinin karşısına çıkıyor.

İftar ve Sahur programlarının yanısıra STV'de bu Ramazan'da, Anadolu'nun farklı illerinden, Azerbaycan'ın Bakü şehrinden, Almanya'nın farklı kentlerinden ve Mekke-Medine'den yapılacak canlı yayınlarla burada yaşanan Ramazan izlenimleri ekranlara getirilecek. Ayrıca İstanbul stüdyolarında birbirinden ünlü konuklar ile Ramazan üzerine doyurucu sohbetler yapılacak.

TRT
TRT, iftar ve sahur programlarının yanısıra, bir dönem beğeniyle izlenmiş edebiyat uyarlaması diziler ile Hacı Arif Bey, Hafız Yusuf Efendi gibi dizileri yeniden yayınlıyor.

MELTEM TV
Günün her saatinde Ramazan'ın duyumsanacağı TV'lerden Meltem'de Ramazan'a dair her türden program bulmak mümkün.

 
Ramazan Günlüğü
İFTAR SAATİ
Kanal 7'de Ramazan ayı boyunca ekrana gelecek olan İftar Saati'ni İbrahim Sadri sunuyor. Programda, iftar sofraları, stüdyo ve sokaktan Ramazan manzaraları, Ertuğrul Erkişi'nin sesinden sanat müziği, ilgi çekici yarışmalar, sürpriz hediyeler ve Sezgin Maden'den parodiler yeralıyor.
Kanal 7 / 16.00
İFTAR ZAMANI
Reha Yeprem'in sunduğu programda, Esma-ül Hüsna Zikri, Kutsal Emanetlerin tanıtımının yapılacağı Gül'ün Emanetleri gibi bölümler yer alıyor. Saim Orhan'ın Almanya'dan sunacağı Sılada İftar ve Mekke-Medine'den yapılacak yayınlar programın ilgi çekici bölümleri arasında.
Stv / 16.10

Kampüste olaylar bitmek bilmiyor
Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu, Göksun Çam, Tuğçe Kazaz, Burak Altay, Irmak Ünal ve İpek Değer'in oynadığı Kampüsistan'da, partide sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Tolga, Yeşim'in Yiğit'le görüşmesini istememektedir. Yeşim, Yiğit'in uyuşturucu kullandığına inanmak istemez. Ancak yaptığı araştırma Tolga'yı haklı çıkarır. Tolga'nın babasının verdiği partiye katılan Arzu orada tanıştığı bir misafirden Almanya'da mankenlik yapma teklifi alır.
Kanal D / 19.50

Nazar, baba ocağına dönüyor
Kınalı Kar'da, Cabbar, Nazar'ın Efe'yi alıp Kınalı Kar'a gittiğini öğrenir. Ali, Ece'ye boşanmaya kararlı olup olmadığını sorar. Nazar'ın gelmesinden dolayı Beyevi'nde herkes mutludur. Hanım, Recep'in evine gider. Cabbar ve adamları Beyevi'ne gelirler. Şahnaz, Ömer'le evlenebilmek için nüfus cüzdanını almaya Cabbar'ın konağına gider.
Kanal D / 21.20
27 Ekim 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED