AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
Erdoğan'dan Ramazan çağrısı

Başbakan Erdoğan, Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlara, "Elimizdeki imkanları fakir komşumuzla, kardeşimizle paylaşalım; saltanat kokan sofralara oturmayalım" çağrısında bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün başlayan Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlara, "elimizdeki tüm imkanlarımızı, mahallemizdeki, sokağımızdaki fakir komşumuzla, kardeşimizle paylaşalım" çağrısında bulundu.

Deniz Feneri Derneği'nin Ümraniye Dudullu'daki Anadolu Lojistik Merkezi açılışında konuşan Erdoğan, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan "Deniz Feneri" programında Anadolu'nun bir ucundan diğer ucuna gidildiğini hatırlatarak, kendisinin de programı izlerken duygulandığını anlattı.

Türk insanının bazı değerleri bulunduğunu ve bu değerlerin insanlara yüklediği önemli görevler olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Çünkü komşumuz açken bizim tok yatmamız mümkün değildir. O çıplakken bizim değişik giysiler giymemiz doğru değildir. Fakat ne yazık ki, her geçen gün bu değerlerimizi kaybetme gibi bir zafiyet baş gösterdi. Hele hele 5 bin dolar, 10 bin dolarlık yemekler, ziyafetlerin olduğu bir İstanbul'da kendi gönül dünyamda sarsıntı geçiriyorum. Ülkeme sesleniyorum; Yarın ramazan başlıyor. Fevkalade bir hal olmadıkça ramazan boyu elimizdeki imkanlarımızı, mahallemizdeki fakir komşumuzla, kardeşimizle paylaşalım. Mümkün olduğu kadar içinde saltanat kokan zengin sofralarına oturmayalım."

Zenginliği tabana yaymalıyız

Bunu söylerken "acaba istismar kokar mı" diye zorlandığını da vurgulayan Erdoğan, ekonomik gidişin aydınlık yarınlar işaret ettiğini ancak bunları henüz tam olarak tabana yayamadıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, 3 anlayışla bunun tabana yayılabileceğine ve etkin hale getirilebileceğine dikkat çekerek, "Bir devlet, ki birinci sektör. İki özel sektör. Üçüncü sektör, vakıflar, dernekler... Yani Deniz Feneri gibi... Biz el ele verip ülkemizde bu sıkıntıları asgariye indirebilir miyiz? İndiririz" dedi.

Yardımlarımız artıyor

Başbakan Erdoğan daha sonra, İstanbul İl Başkanlığı'nca Grand Cevahir Otel'de düzenlenen ''AK Platform'' toplantısına katıldı. AK Parti'nin tüm renkleri biraraya getirdiğini belirten Erdoğan, Türkiye'de herkesin istediği gibi düşünmesine, istediği gibi giyinmesine karşı çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Bazı hassas noktaların bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, dini, etnik ve ırka dayalı milliyetçilik olmak üzere Türkiye'de üç kırmızı hat bulunduğunu belirterek, "Bunlara bugüne kadar müsaade edilmedi, etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan halkın sofrasına konuk olacak

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında yine fakir sofralarına konuk olacak. Erdoğan, Ankara'nın varoşlarında yaşayan gecekondulara giderek iftar yemeklerine misafir olacak. Erdoğan'ın iftara gideceği evlere yarım saat öncesinden haber verilecek. Erdoğan, AK Parti milletvekillerinden de lüks otellerde iftar açmak yerine halkın sofrasına misafir olmalarını istedi. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da, iftar yemeklerinde, vatandaşların evlerine konuk olacak. Başbakan Erdoğan'ın, evlerine konuk olduğu ailelere ve onların bildirecekleri zor durumdaki başka ailelere çeşitli yardımlarda bulunacağı da öğrenildi.

'Ordu göreve' pankartını halkım değerlendiririr

Başbakan Erdoğan önceki gün 'Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü'nde açılan 'Ordu göreve' yazılı pankartlarla ilgili olarak, "Halkım bunları gayet iyi değerlendirir" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Grand Cevahir Otel'de düzenlenen ''AK Platform'' toplantısındaki konuşmasında "4,5 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptığını" hatırlatarak, "İstanbul'u çöp dağlarından kurtardıklarını, modern çöp depolama merkezleri kurduklarını" ifade etti. Erdoğan, "Ancak, dünyayı tanıdıkça 'İstanbul için bunlar yeterli değildir' diyorum. Çünkü, İstanbul'un doğal sermayesine ne yazık ki ihanet ettik. Neyle? Kondu yapılarak. Yöneticiler de buna göz yumdular. Bunlar yıkılmaya başlayınca da feryad-u figan başladı. Korumacı timler oluştu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından salondan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, basın mensuplarının Ankara'da önceki gün yapılan 'Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü'nde açılan 'Ordu Göreve'' yazılı pankartlarıyla ilgili değerlendirmesini sormaları üzerine, ''Bu tür polemiklerin içerisinde yer almayacağım. Halkım bunları gayet iyi değerlendiriyor'' dedi.

'Bize her şey sizi hatırlatıyor'

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği "AK Platform" toplantısında, sanatçılar Adnan Şenses ve Muazzez Ersoy ile birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" adlı şarkıyı söyledi. Erdoğan, şarkının "Bana her şey seni hatırlatıyor" mısraını, "Bize herşey sizi hatırlatıyor" şeklinde değiştirerek söyledi.

  • İSMAİL ZELVİ İSTANBUL



  • 27 Ekim 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED