AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Bakan Unakıtan'dan yatırımcılara brifing

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Dubai'de yabancı yatırım bankalarının yetkilileriyle görüştü. Edinilen bilgiye göre Bakan Unakıtan, dünyanın önde gelen yatırım bankalarının yetkililerine, yürütülmekte olan ekonomik program ve özelleştirme konusunda bilgi verdi. Bu arada, Dubai'de bulunan uluslararası yabancı yatırım bankalarının temsilcileri, Türkiye'nin özelleştirme programı ve özelleştirilecek kuruluşlarıyla yakından ilgilenirken, Türkiye'nin özellikle gelecek yıl özelleştirmede ilgi odağı olacağını belirtiyorlar.


  • 'Yorgun vefat edeceğim'

    Yaşları 60'ın üzerinde olan ve geçinebilmek için sokakta çalışan yaşlılar, emekliliğin ne anlama geldiğini bilmiyor. İzmit sokaklarında baskülle tartıcılık yapan 70 yaşındaki Nazım Ataç, kendisini, "yorgun vefat edeceğim" ifadeleriyle anlatıyor. Sigortasının olmadığını, devletin 3 ayda bir verdiği 120 milyon maaşın da yetmediğini belirten Ataç, günde ancak 1-2 milyon lira kazanabildiğini söyledi. "Yaşamımın son günlerini geçirirken, (ne olur kilonuzu öğrenin) diye seslenerek para kazanmak bazen zoruma gidiyor. Devletin benim gibi zor durumda olanlara sahip çıkmasını istiyorum. Ücretsiz bir huzurevi olsa çalışmam gerekmez" dedi.


  • Önlem alınmazsa işsizlik patlayacak

    Mevcut süreç devam ettiği takdirde, Türkiye'de halen yüzde 16 düzeyinde bulunan işsizlik oranının 2010 yılında ikiye katlanacağı öne sürüldü. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından yapılan araştırmada, Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 16 düzeyinde bulunduğu, OECD ülkelerinde işsizlik oranının ortalama yüzde 8.4, AB ülkelerinde ise ortalama yüzde 7.4 oranında olduğu vurgulandı. TİSK araştırmasında, özel sektörün toplumu düzgün işe kavuşturması için, 891 katrilyon liralık yatırıma ihtiyaç olduğu belirtilirken, mevcut süreç devam ettiği taktirde işsizlik oranının 2010 yılında ikiye katlanacağı uyarısında bulunuluyor.


  • TOKİ kredi başvuru süresini uzattı

    Toplu Konut İdaresi tarafından,daha önce toplu konut kredisi almamış kooperatifler, sosyal yardımlaşma kurumları ve belediyelere kullandırılan tamamlama kredisinde başvuru süresi yıl sonuna kadar uzatıldı. Hükümetin de "konut atağı" programı kapsamında öncelikli olarak belirlediği illerde inşaat seviyesi yüzde 65, Marmara depreminden etkilenen 3 ilde yüzde 75, birinci derecede kalkınmada öncelikli illerde yüzde 80, diğer illerde de yüzde 85 seviyesinde olan konutlara tamamlama kredisi veriliyor.


  • Yıldırım: Tersane alanları arıyoruz

    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Gemi İnşaatı Mühendisliği mezunlarınca kurulan YTÜ Gemi Mezunları Derneği'nin Kartal Sea Vesta Restaurant'ta düzenlediği açılış yemeğine katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada "Gemi inşa sanayimizin müzminleşmiş sorunları var. Bu sorunların çözümü için bakanlığımız azami gayreti gösteriyor. Şimdi gemi inşasının doruğa çıktığı bu dönemde yeni tersane alanları için çok ciddi çalışma yürütüyoruz'' diye konuştu.


  • Tüpgazcılar 3 gün eylem yapacak

    Ankara Bütangazcılar Odası Başkanı Salih Gürcan, karlarının emanet edildiği toptancı şirketlerden paylarını alamadıklarını belirterek, üç günlük tüpgaz (LPG) satmama eylemi yapacaklarını açıkladı. Yaklaşık 50'ye yakın tüpgaz bayii, yaptıkları ortak açıklamada, 29 Eylül Pazartesi gününden itibaren, üç gün süreyle tüpgaz satılmayacağını ifade ettiler. Bayiler, şirketlerle yapılan sözleşmelerin tek taraflı olduğunu ve iptalini istediklerini de sözlerine eklediler.


  • Kömür yardımı çalışmaları sürüyor

    Hükümetin, ihtiyacı olan ailelere kış mevsiminde dağıtmayı planladığı kömür konusundaki çalışmalar, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde başladı. Alınan bilgiye göre, kömürlerin nakli işi, Devlet Demiryolları tarafından yapılacak. Organizasyonda ilgili valilik ve kaymakamların vereceği bilgilerden de yararlanılacak.


  • Aziz Akgül: 2004 Türkiye İsrafı Önleme Yılı olacak

    Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Prof. Aziz Akgül, 2004, Türkiye İsrafı Önleme Yılı Projesi çerçevesinde, 2004 yılı içinde bir Yüksek Kurul oluşturmayı düşündüklerini bildirdi. Akgül, bu kurulun kendilerine bir yıl boyunca Türkiye'de israfın önlenmesine yönelik çalışmalarla ilgili bir yol haritası hazırlayacağını belirtti.



    22 Eylül 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED