AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R
Yahudi İsrail ve Müslüman AK Parti!!

Bütün dünya Şaron'un Arafat'a yönelik tehditlerini konuşurken 5 Türk gazeteci İsrail'e gidip bu ülkenin ne kadar barışsever ve Türk dostu olduğunu görüp bunu Türk kamuoyuna anlatmak istediler. Bu arkadaşlar Cumartesi günü kendi gazetelerinde İsrail Cumhurbaşkanı Katsav ile yaptıkları söyleşiyi yayınladılar.

Bu söyleşinin içeriğine bakmadan önce, Hürriyet'in manşetine değinmek istiyorum :

Hürriyet Katsav'ın ağızından 'Gelin dünyaya ders verelim' cümlesini manşete çıkarmış ve hemen alt spotta bu cümleyi biraz açarak 'İslami bir parti ile Yahudi bir devletin dost olabileceğini dünyaya gösterelim' olarak vermiş..

1- Demek Katsav, AK Parti'yi bir İslami parti olarak görmektedir.

1- AK Parti ile dost olmak isteyen Katsav, her nedense Hamas ve Cihad gibi İslamcı gruplarla dost olamuyor?

2- Bir zamanlar 'Ortadoğu'nun iki laik ve demokratik ülkesi olarak 'takdim edilen İsrail ve Türkiye' demek ki artık iki din devleti olarak algılanıyor Katsav tarafından ..

3- Yine bir zamanlar 'bir din devleti' suçlamalarını reddeden İsrailli yöneticiler artık bir Yahudi devleti olduklarını saklamıyorlar.. Nasıl olsa, Başkan Bush 'İsrail'in bir Yahudi devleti olarak sonsuza dek yaşaması için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını' söylüyor..

4- Bir zamanlar 'İslami söylemleri ' nedeniyle Erdoğan ve arkadaşlarına yüklenen ve Amerika-İsrail sevdalısı bazı çevreler, şimdi acaba Katsav'ın teklifine ne diyecekler!!

5- Unutulmasın ki, 28 Şubat'ın en önemli gerekçelerinden biri de Sincan'daki Kudüs Gecesi ve oradaki anti-İsrail sloganlardır..

Katsav'ın söylemlerini şimdi manşete taşıyan gazeteler, o günlerde Sincan olayını da manşete taşıyarak bir İslami ayaklanmadan söz ediyorlardı!! Dönelim Katsav'ın diğer söylemlerine ve Türk gazetecilerinin bunları kendi okuyucularına pazarlama yöntemlerine ..

Manşetlere taşınan Katsav'ın söylediklerine bakılırsa, İsrailliler Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın ziyaretlerini dört gözle beklemektedirler.

Katsav ' Yahudilik ile İslam'ın çatışmadığını göstermek için Türkiye mükemmel bir ülke' diyerek bakın ne inciler sıralıyor: ''Aynı değerleri paylaşan iki demokratik ülke olarak Türkiye ve İsrail, bölgedeki insanların yaşam standardını yükseltmek için birlikte çalışabilir!!"

Gazeteciler bununla da yetinmeyerek, İsrail'in haklı olduğunu Katsav'ın söylemleri ile kanıtlamaya çabaladılar. Bu da yetmedi Revivo'nun Türkiye'ye selamlarını ve özlem duygularını da taşımayı unutmadılar..

Aslen İranlı ve gerçek adının Kassap olduğu bilinen Katsav'ın Müslümanlar'ı bu kadar sevmiş olduğunu ve Türk gazetecilerinin de buna inanmış olmaları gerçekten ilginç..

Ama giden gazetecilerin hepsinin de Galatasaylı olduğu hatırlanırsa, Revivo'yu bu kadar sevmeleri ise daha da ilginçti.

Çünkü, Revivo'yu Fener'den alan Galatasaray da Fener gibi iflah olmamıştı!!

Dönelim Hürriyet ve diğer gazetelerin manşetine.. Ne diyorlardı 'Müslüman bir parti ve Yahudi bir devlet elele verip dünyaya örnek olacaklar'..

Oysa biraz gerilere gittiğimizde, İsrailli yöneticilerin AK Parti zaferinden nasıl korktuklarını hep birlikte hatırlayabiliriz..

İsrailliler Erdoğan, Gül ve AK Parti yöneticilerine ve danışmanlarına çengel atmak için bin bir yolu denediler. Bunların hepsini biliyoruz ve zamanı gelince de anlatırız ..

Bununla yetinmeyen İsrailliler, Amerika'daki Yahudi lobisini ve tabii ki Amerikan yönetimini devreye sokarak Ankara'yı kontrol altında tutmaya çaba gösterdiler.

Yahudi lobisinin ve Amerikan yönetiminin şahinlerinden Wolfowitz ve Grossman'ın Ankara'ya kızmaları yalnızca tezkerenin rededilmesinden değil, aynı zamanda Gül'ün Başbakan olarak Arap ülkelerine açılma çabalarındandır. İsrailliler Gül ve AK Parti'nin Arap ve Müslüman kamuoyunda kazandığı prestijden çok rahatsız olmuşlardı ve yine AK Parti'nin kendi söylemleri ile 'İslami bir parti' olduğu için İsrail ve Yahudiler'le iyi ilişkiler kurmaya yanaşmayacağı endişesini taşıyorlardı..

Cumhurbaşkanı Katsav, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı ve daha bir sürü gizli ve açık heyetlerin Türkiye ziyaretleri ile İçişleri Bakanı Aksu'nun geçen hafta İsrail ziyareti İsrailliler'in bu endişelerini gidermeye yetmemiş ve yetmeyecektir..

Kendini bir Yahudi devleti olarak hiç çekinmden ilan eden bir İsrail, hiçbir şekilde Müslüman bir ülke ile stratejik dost ve müttefik olamaz. Hele kendi söylemleri ile Müslüman bir parti ile bunu hiç mi hiç yapamazlar!!

Neden olduğunu merak edenler, lütfen açıp Tevrat'a ve Yahudiler'in Mişna ve Tekvin gibi diğer dinsel kaynaklarına ve tabiî bu arada siyonizm belgelerine baksınlar!!

Ayrıca unutulmasın ki, şu anda İsrail'i yöneten partilerin tümü aşırı dinci ve ırkçı partilerdir!!

Merak ediyorum da kendini 'Müslüman değil' de muhafazakar ve liberal bir parti olarak tanımlayan AK Parti acaba hangi ortak noktalarda Likud ya da aşırı dinci Şas Partisi ile buluşabilir!! Ve buluşursa da acaba bunu niçin ve kime karşı yapar!!


22 Eylül 2003
Pazartesi
 
Dr. HÜSNÜ MAHALLİ


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED