AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Kürt Festivali'ne üç gözaltı

Kürt Festivali'ne katıldıkları için sanatçı Haluk Levent, DEHAP lideri Tuncer Bakırhan ve Özgür Türkiye Partisi lideri Ahmet Turan Demir gözaltına alındı.

Ankara DGM'nin sürdürdüğü Almanya'daki "Kürt Festivali" soruşturması kapsamında DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Turan Demir ve sanatçı Haluk Levent gözaltına alındı. Çankaya Belediyesi tarafından Yıldız Sancak Mahallesi'nde yaptırılan Kuğulupark-2'nin açılışı nedeniyle önceki akşam düzenlenen törende konser veren Haluk Levent, programının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Levent: Beni herkes bilir

PKK/KADEK ve Abdullah Öcalan'ın lehine sloganların atıldığı, Öcalan'ın posterlerinin bulunduğu Almanya'daki festivalde konser veren Haluk Levent, konserden önce yaptığı açıklamada, "Kimse 30 yıllık Haluk Levent'i PKK/KADEK'li yapamaz. Herkes benim kim olduğumu biliyor" dedi. Levent'in ağabeyi Berkant Acil ise organizatör Aziz Adıgüzel'e tazminat davası açacaklarını belirterek, "Konsere gelenleri tanımamız mümkün değil. Bu organizatörün dikkat etmesi gereken bir şey" dedi.

DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da, Almanya'daki "Kürt Festivali" soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Bakırhan, Ankara DGM Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldı. Bakırhan, Emniyet Müdürlüğü'ne gitmeden önce partisinin genel merkezi önünde yaptığı açıklamada, aynı soruşturma çerçevesinde Özgür Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Turan Demir'in önceki gece gözaltına alınmasını kınadığını belirterek "Biz, yurtdışında da olsa, yurtiçinde de olsa, yapmış olduğumuz konuşmaların, söylediklerimizin arkasında duruyoruz" dedi. Her yerde barışçı ve demokratik bir Türkiye için istemlerini dile getirmeye devam edeceklerini kaydeden Bakırhan, "Bu, Alman Anayasası'na göre yasal olan kurumlar tarafından düzenlenen bir festival de olsa, Diyarbakır'da 1 Eylül barış mitingi de olsa, Hakkari'de bir açılış da olsa, benzer barışçıl, demokratik taleplerimizi dile getireceğiz" dedi.

Bakırhan, bu festivale katıldığı gerekçesiyle bazı sanatçılar hakkında başlatılan "yargısız infaz" girişimlerini doğru bulmadıklarını söyledi. Tuncer Bakırhan, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Bakırhan, gözaltına alınmasının hemen ardından, sağlık kontrolü için adli tabipliğe götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Önemli olan uygulama

Sanatçı Haluk Levent'in gözaltına alınmasını değerlendiren Adalet Bakanı Cemil Çiçek, birinin haksız yere gözaltına alınmasının Türkiye'yi sıkıntıya sokabileceği noktasının üzerinde durulmasını istedi. Çiçek, "Yasaları uygulamak, çıkarmaktan daha önemlidir" dedi. Çiçek, "Bu yasaları rafları süslemek için çıkarmıyoruz. Bu yasalar ülkede daha çok özgürlük olsun, daha çok hak ve hukuk gözetilsin, özgürlükler ve haklar teminat altına alınsın ve insanımız da bundan beklenen faydayı sağlasın diye çıkarılıyor. AB'nin de bizden beklediği bu, bizim de beklediğimiz budur" diye konuştu.



23 Eylül 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED