AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
'Gerçek ANAP'lılarla yola devam ediyoruz'

ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, "Gerçek ANAP'lılarla yolumuza devam ediyoruz'' dedi. Özdemir, Avrupa Demokratlar Birliği (EDU) toplantısına katılmak üzere gittiği Yunanistan'dan Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda bir grup partili tarafından çiçeklerle karşılanan Özdemir, basın toplantısı düzenledi. Özdemir, EDU Toplantısı'nın önümüzdeki yıl Türkiye'de düzenlenmesi için teklif verdiklerini ifade etti.

Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret ettiğini anlatan Özdemir, "Gerçek ANAP'lılarla yolumuza devam ediyoruz'' sözünün önceki gün partisinden istifa eden Saffet Bulut'a yönelik olup olmadığına ilişkin bir soruya karşılık,: "ANAP'ın 850 belediye başkanı var. Bazı arkadaşlarımız da bir heyecanla Genç Parti'ye gitmişlerdi. Saffet Bey bizim arkadaşımız. Yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

  • SIRRI BIYIK, İSTANBUL

    ECEVİT KASIM'DA VEDA EDİYOR

    DSP Genel Başkan Bülent Ecevit'in, Kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanan kurultayla, aktif siyasete veda etmeye hazırlandığı belirtildi. DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in kendisinden sonra partinin genel başkanlığına seçilecek ismin kurultayda belirlenmesi amacıyla il ve ilçe kongrelerine müdahale etmediği, "Delgeler, partiyi yönetecek olan kadroyu özgür iradeleri ile seçecek. DSP'de bu kadro var" dediği kaydedildi. DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, DSP örgütünün yerel seçimlerde yeniden iktidar olmak için harekete geçtiğini söyledi. DSP Genel Merkezi tarafından, 2004 yılı Nisan ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olacakların da şimdiden hazırlığa başlaması istendi. Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'in imzasıyla teşkilatlara gönderilen yazıda, il genel meclisi ile belediye meclis üyeliği ve belediye başkan aday adaylarının hazırlıklara başlamaları istendi.

  • SAMİ GÖKÇE, ANKARA

    TBMM Başkanı Arınç, nikah şahidi

    TBMM Başkanı Bülent Arınç ile CHP Genel Sekreteri Önder Sav, TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt'un kızı Setenay Bozkurt'un (Frucht) nikahında şahitlik yaptı. Arınç, Yenimahalle Belediye Başkanı Tuncay Alemdaroğlu'nun Atakule Nikah Salonu'nda kıydığı nikaha, eşi Münevver Arınç ile geldi. Alemdaroğlu, kimya mühendisi gelin Setenay Frucht ile ABD'li avukat damat Kenneth Frucht'un nikahını kıydıktan sonra, evlilik cüzdanını gelin ile damata vermek üzere, "sınıf arkadaşım" dediği baba Bozkurt'a verdi. Rauf Bozkurt da cüzdanı kızına verdi. Bülent Arınç ile Önder Sav, daha sonra gelin ile damatı tebrik ettiler ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. TBMM Başkanı Arınç, gelin ile damada yüzük hediye ederken, eşi de geline bilezik taktı. Nikaha, gelin ile damatın aileleri, yakınları, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, eski TBMM Başkanı Mustafa Kalemli ve öteki davetliler katıldı.

    Savcı Cuma Dağlı Çiçek'e dert yandı

    Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Aydın Valisi Muharrem Göktayoğlu, Kuşadası Kaymakamı Ali Barış ve Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile Adliye binasını gezdi. Bakan Çiçek'e, Başsavcı Cuma Dağlı bilgi verdi. Dağlı, "Kuşadası gibi turizmin vitrini olan bir ilçede yetersiz koşullarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Her yağmur yağdığında, arşivlerimizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyoruz" dedi. Belediyenin yeni Adliye binası yapımı için tahsis ettiği arsayı da gezen Çiçek, arsanın yerinin çok iyi olduğunu ve çalışmalara hemen başlanacağını söyledi.

    Şener: Âşık Veysel barışın sembolü

    Âşık Veysel Âşıklar Bayramı'na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Âşık Veysel'in, "barış ve sevgi mesajları içeren bir sembol olduğunu" söyledi. Ünlü halk ozanı Âşık Veysel'in doğum yeri olan Şarkışla İlçesi Sivrialan Köyü'nde düzenlenen "Âşık Veysel Âşıklar Bayramı"na katılan Şener, "Âşık Veysel'in çocuklarıyla olmak, benim için çok önemlidir. Biz yaptığımız konuşmalarla Âşık Veysel'i yüceltmiyoruz, kendi cümlelerimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Veysel sevgisi, bahar sevgisi gibi bir tarafa girmez, tüm gönülleri kapsar" dedi.

    Malların bölüşümü eylemi

    Emekçi Kadınlar Birliği, AK Parti Ankara İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde yapılan basın açıklamasında, boşanma halinde malların eşit bölüşümünü düzenleyen yeni mal rejimi yasasının 1 Ocak 2002 tarihinden önce elde edilen mallar için uygulanamaz hale getirildiği belirtilerek, bunun düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

    AK Parti kongreleri başlıyor

    AK Parti İstanbul İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bugün gerçekleştiriliyor. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kongre 11.00'de başlayacak. Bakan, milletvekili ve belediye başkanları ile ilçe başkanlarının katılacağı kongrenin şölen havası içinde geçmesi bekleniyor.



  • 22 Haziran 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED