AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

S P O R
Türkiye doksanda yıkıldı

Kamerun'a 1-0 yenilen Türkiye, yarı final umudunu Brezilya maçına bıraktı.

6. FIFA Konfederasyon Kupası'nda Türkiye, gruptaki 2. maçında Kamerun'na son dakika golüyle teslim oldu: 0-1. Kamerun'a 3 puanı getiren gol 90 dakikada Geremi'nin penaltıdan attığı golle geldi. Ay-Yıldızlı ekibimiz, Kamerun karşısına kaleci Rüştü, Ergün, Fatih ve Yıldıray'ın dışında tamamen genç bir kadroyla çıktı. 90 dakika boyunca Türkiye topla daha çok oynarken, özellikle Tuncay'a atılan toplarla hızlı ataklar geliştirdi. Milli Takımımız Tuncay ve Okan ile girdiği gol fırsatlarını gole çeviremedi. 61. dakikada Tuncay'ın kaleye gönderdiği topta Kamerunlu Song'un çizgi üzerinde çevirdiği top tartışmalara neden oldu. Kamerun ise Ay-Yıldızlılar karşısında kontraatak futbolunu deneyerek, gol aradı ve 90 dakikada Geremi'nin ayağından kazandığı penaltı golüyle sahadan 1-0 galip ayrı. Bu sonuçla Kamerun puanını 6'ya çıkartırken Türkiye ise 3'te kalıp yarı final umutlarını da Brezilya maçına bıraktı.

Fırsatları kaçırdık

Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kamerun karşısında aldıkları mağlubiyeti haketmediklerini söyledi. Özellikle ikinci yarıda sergiledikleri futbolla galibiyet için gerekli pozisyonları da yakaladıklarını belirten Güneş, "Talihsiz bir yenilgi aldık. Son dakika penaltısıyla gelen golü telafi için zamanımız yoktu. Karşılaşmanın ikinci yarısında gösterdiğimiz agresif futbolla maçın tek hakimiydik. Okan ve Tuncay ile yakaladığımız posizyonları değerlendiremedik. Oyun iyi, skor kötüydü. Yenilgi için üzgünüz" dedi.

YENİLER UMUT VERDİ

Güneş, kadroda yer alan bütün oyuncuları görmek için bu maçta ilk karşılaşmaya göre 7 değişik oyuncuyla oynadıklarını belirterek, yeni isimlerin takıma adaptasyonun iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Tuncay'a PSG talip

Amerika maçında attığı gol ve oynadığı müthiş futbolla izleyenleri büyüleyen Tuncay'a transfer etmek için Fransız kulüpleri harekete geçti. Fransa'nın ünlü takımı Paris Saint Jermain yöneticilerinin genç futbolcudan çok etkilendikleri ve Tuncay'ı önümüzdeki sezon kadrolarına katmak için hemen çalışmalara başladıkları belirtildi. Paris Saint Jermain yetkililerinin, Konfederasyon Kupası'nda milli takımımızın Amerika'yla oynadığı maçtaki performansıyla futbol otoritelerinden tam not alan Fenerbahçeli futbolcuyu kaçırmamak için her türlü girişimi yapacakları ifade edildi. Paris Saint Jermain kulübünün Tuncay'a 4 yıl için 4 milyon Euro teklif edeceği ileri sürüldü.

Spor Yazarları
Salih Sezer :
Mazeret yok
 
Rüştü'nün işi zorda
İspanyol kulübü, AB üyesi ülkelerden 3 oyuncu oynatmak zorunda kaldığı için transferi askıya aldı.
BÜYÜK BULUŞMA
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki yarışlarda Süreyya saat 17.00'de start alacak.
YEDEKLER
kapış kapış

Şampiyon Beşiktaş'ın kadrosunda yer bulamayan oyuncular, transferde kıymete bindi.
CİMBOM ACELE ETMİYOR
Trabzon'a bir yabancı daha
İRAN'ı FILA çarptı
Kartal baloda coştu
Beşiktaş'ın hem şampiyonluk hem de 100. yıl balosu dün akşam gerçekleşen muhteşem bir törenle İnönü Stadı'nda kutlandı. Törene başkan Serdar Bilgili ve Yönetim Kurulu'nun yanısıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, DYP Başkanı Mehmet Ağar, Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede yeni transferlerden Emre Aşık, Okan Koç ve Sinan'a büyük ilgi vardı.
Konya Olimpiyat Kenti oluyor
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Konya, Türk sporunun pilot bölgesidir. Toplam 1 milyon 700 bin metrekare alan üzerine kurulacak Saraçoğlu Tesisleri olimpik standartlarda olacak" diye konuştu.
22 Haziran 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED