AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
KİRLİ DÜNYA
KİRLİ POLİS

Western filmlerinin başarılı oyuncusu Clint Eastwood, 'Kirli Harry' karakterinin doğmasına neden olan ilk filmiyle ekrana geliyor.

Oyunculuğa, 1960'lı yıllarda televizyondaki western filmleriyle başlayan ve kısa zamanda dünyaca ünlü bir yıldız haline gelen Clint Eastwood, oyunculuğunun sert kovboydan sonra sert polis rolüne de odaklanmasına neden olan 'Kirli Harry' (Dirty Harry) filmiyle geliyor ekrana. 'Spaghetti Western'leriyle Hollywood'da kendine sağlam bir yer edinen Clint Eastwood, 70'li yıllarda çevirdiği bir dizi Dirty Harry filmiyle starlığını iyice pekiştirmişti.

Acımasız kovboydan maço polisliğe

Bu akşam ekrana gelecek Dirty Harry dizisinin ilk filmini, Avrupa sinemasının önemli isimlerinden Don Siegel çekmişti. Uzun boylu, sessiz ve kaba kovboy tiplemesiyle 1960'lı yılların sinemasında bir ikon haline gelen Clint Eastwood, bu filmle, suçlularla mücadelede kural tanımayan ve bürokrasiden nefret eden Harry Callahan adlı polis karakteriyle ikinci bir efsane doğurmuştu. Ünlü aktör, bu kural tanımaz maço polis karakterini daha sonraki filmlerinde tekrarladı. 1971 yılında Don Siegel'in çektiği filmde; merhametten nasibini almamış, meseleleri yumruklarıyla ya da daha da iyisi silahıyla çözmeyi tercih eden sert polis dedektifi Harry Callahan, uzun menzilli tüfeğiyle insanları avlayan ve tüm kenti dehşete boğan Scorpi takma adlı bir katilin peşine düşer. Böylece Dirty Harry efsanesi de başlamış olur.

Tecavüz ve kanlı cinayetlerin egemen olduğu bir dünyada ayakta kalma mücadelesi veren bir polis olan Kirli Harry, hukuk kurallarına uymadığı için savcılar ve amirleri tarafından polislikten atılmakla tehdit edilse de hep kendi kurallarına göre hareket eder. Kendi yüreğindeki adalet duygusunu izler, suçluların canına okurken meslek kurallarının dışına çıkar. Kendi halinde yaşayıp giden dürüst insanları tehdit eden, başkalarının sırtından geçinen, kısacası her türlü pisliğin içindeki insanlarla ancak onların yöntemlerini kullanarak mücadele edebileceğini savunur ve bu yöntemleri daha da acımasızca uygular.

Kirli Harry

Orjinal Adı: DIRTY HARRY Yapım Yılı: 1971 Yönetmen: DON SIEGEL Oyuncular: CLINT EASTWOOD, HARRY GUARDINO, RENI SANTONI, ANDY ROBINSON
CNBC-e- 22.00


Küçük Haney kayboluyor

Dumanlı Yol'da Azad'ın vurulmasıyla başlayan olaylar büyüyor. Alişir hasımlarının peşine düşerken Şero, köylüleri yaylaya çıkan Drejan aşiretine karşı dava açtırmak için ayaklandırır. Alişir kaçırılır. Diğer taraftan, Beritan'da olan Küçük Haney'in kaybolduğu haberi Töre'yi üzüntüye boğar.
Kanal 7 / 21.30


'Cep'in mucidi: Martin Cooper

Cep telefonunun mucidi Martin Cooper, CNN Türk Perspektif'te Nuri Çolakoğlu'nun konuğu oluyor. 30 yıl önce cepten dünyaya 'alo'demenin kapılarını açan Amerikalı bilim adamı Martin Cooper, 'alo'yu cebe sığdırmanın serüvenini ve teknoloji alanındaki yeni çalışmalarını anlatacak.
Cnn Türk / 22.10

 
Şaban'sız Hababam nostaljisi
Türk sinema tarihinde bir klasik haline gelen 'Hababam Sınıfı', Şaban'sız da olsa Tanıklar'da bir araya geliyor. Güdük Necmi, Ufaklık, Hayta İsmail ve Tulum Hayri... Hepsi de defalarca izlediğimiz ama unutamadığımız Hababam Sınıfı'nın yaramaz öğrencileri. İlk bölümün çekildiği 27 yıldan beri kader onları bir yerlere savurdu. Kimi zengin, kimi fakir oldu, kimi hasta, kimi sakat kaldı, kimiyse aramızdan ayrıldı. Aramızda kalanlardan, Halit Akçatepe (Güdük Necmi), Tuncay Akgün (Ufaklık), Ahmet Arıman (Hayta İsmail), Cem Güldağ (Tulum Hayri) Tanıklar'da buluşarak eski günleri yâdediyorlar.
Kanal 7 / 23.30

'Uyum'lu bir pazar sohbeti
Türkiye'de ve dünyadaki sıcak gelişmelerinin değerlendirildiği Başkent Kulisi'nde bu hafta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yurt dışı gezileri, 6. Uyum Paketi ve ÇEAŞ, Kepez olaylarındaki son gelişmeler ele alınıyor. Usta gazeteciler Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu ve Mustafa Karaalioğlu, Başbakan Erdoğan'ın Malezya gezisi, Meclis'ten geçen 6. Uyum Paketi ve ÇEAŞ ile Kepez olayını yorumlayacaklar.
Kanal 7 / 11.45

Mumcu ile turizm ve kültür üzerine
Muharrem Sarıkaya ve Okan Müderrisoğlu'nun sundukları Ankara'da Sabah, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'yu konuk ediyor. Önceki hükümette Turizm Bakanlığı yaparken "Turizm Bakanlığı diye birşey olmaz, kaldırılmalı" diyen Mumcu, Turizm Bakanlığı'nın geleceğini, bu yılki turizm sezonundan beklentilerini ve Kültür Bakanlığı'nın icraatlarını anlatacak.
Atv / 10.00
22 Haziran 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED