AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

Y A Z A R L A R

Helal olsun sizlere

Dört maç için 2 uçak, 4 hızlı tren, 18 kez otobüs yolculuğu yapan Mililerimiz, futbol tarihimizde ilk kez karşılaştığı Kolombiya'yı yenip 3. oldu.

Konfederasyon Kupası'nın seyyah takımı olan Türkiye'de sakat olan Rüştü ile cezalı Bülent yoktu. Ama olsun.

Avrupa futbolunun yükselen değeri Türkiye, Kolombiya'ya karşı yepyeni bir takımla mücadele etti. Bunun semerisini de 2. dakikada Tuncay'ın attığı golle gördük. Bu golün hazırlanmasında Cordoba'nın ciddiyetsizliği, Tuncay'ın ise işine nasıl sarıldığını izledik.

Evet, ilk yarı galibiyetimizle biterken, ikinci yarınının başlarında bocalama durumu kalemizde golü görmemize sebep oldu.

Sonra Okan'ın muhteşem golü geldi. Ve Okan Fransa maçında kaçırdığı penaltının hatasını böylece ortadan kaldırırken, takımımızın da üçüncü olmasında başrol oynadı.

Sonuçta...

Ömerli, Necatili, İbrahimli, Servetli, Deniz'li, Fatih Sonkaya'lı, Volkanlı Millli takımımız bileğinin hakkıyla Konfederasyon Kupası'nı üçüncülükle bitirdi. Ve FİFA tarafından ortaya konulan 3.1 milyon Euro'yu bileğinin hakkı ve anasının ak sütü gibi kazandı.

Çok genç ve tecrübesiz bir takımla oynarken bir kez daha final şansını kaybedişimize ne kadar üzülsek az.

Zira Dünya futbolunun yükselen değeri Türkiye için artık üçüncülükler yetmiyordu.

Fransa'daki turnuva artık rakiplerimiz için son uyarı olsa gerek.

Çünkü alışkanlık haline getirdiğimiz büyük kupalardaki üçüncülük bize yetmeyeceği benziyor.

Öyle değil mi?


29 Haziran 2003
Pazar
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED