AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
Sagra'dan 300 kişiye iş imkanı

Ekonomide yaşanan iyimser hava yeni yatırımları özendirirken, yüzlerce kişiye de iş kapıları açılıyor. Türkiye'de uzun yıllar Tadelle markasıyla bilinen Sagra, bisküvi pazarına girdi. Trabzon'daki bisküvi fabrikası 300 kişiye de ekmek kapısı oldu. Sagra Genel Müdürü Ali Arıcılar, Taksim Ritz Carlton Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla yeni ürünlerini tanıttı ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Arıcılar, Sagra olarak krizi zararsız atlattıklarını ve şimdi de yeni yatırım alanlarına yöneldiklerini kaydetti.

Yatırımlar sürecek

Yeni işbirlikleriyle şirketin satış gücünü artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcılar, özellikle Hazır Kahve ve Türk Kahvesi grubunda 2004 yılından itibaren tekrar atak yapmayı hedeflediklerini söyledi. Arıcılar Petit Beurre Grubu, Kremalı Bisküvi grubu ve Kraker Grubu ürünlerini de Tadelle markası altında pazara sunmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Bu yeni yatırımların sonunda 2004 yılında 6 milyon doları ihracat olmak üzere toplam 30 milyon dolarlık ciro ile pazardan yüzde 7 pay almayı hedeflediklerini belirten Arıcılar, bisküvi fabrikasının Trabzon'da faaliyet göstereceğini bildirdi. Arıcılar fabrikanın 2 yıldır kapalı bulunduğunu ve Sagra'nın yaklaşık 7 milyon dolarlık yatırımla bu fabrikayı tekrar faaliyete geçirdiğini söyledi.

  • RECEP YETER



  • 4 Kasım 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED