AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
'Kimse YÖK tasarısını sabote edemez'

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, bir takım önyargılı kişilerin YÖK ile ilgili yasa tasarısını sabote etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "ama bunu hiç kimsenin gücü yetmez" dedi.

Kapusuz, TBMM'de parlamento muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında çeşitli konulara ilişkin soruları yanıtladı. Gazetecilerin YÖK tasarısı ile ilgili sorularını da cevaplayan Kapusuz, Bakanlık ve Üniversitelerarası Kurul temsilcilerinden oluşan komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlattı. Hükümet'in YÖK ile ilgili çalışmasında ne kadar dürüst olduğunun tüm kamuoyu tarafından görüldüğünü anlatan Kapusuz, "Bir takım önyargılı şahıslar bunu sabote etmeye çalışıyor. Ama buna hiç kimsenin gücü yetmez" dedi. Bu yıl sonuna kadar YÖK ile ilgili düzenlemeyi gerçekleştireceklerini bildiren Kapusuz, gerek komisyon gerek Genel Kurul aşamasında yasa ile ilgili her türlü katkıya açık olduklarını sözlerine ekledi.

Kılavuzların basımı ile ilgili tartışmalara da değinen Kapusuz, bugün ÖSYM Başkanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı göndererek, haziran ayına kadar yapılacak değişiklik ve düzenlemelerin sınav kılavuzlarına yansıtılabileceğini ilettiğini söyledi.



4 Kasım 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED