AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

T E L E V İ Z Y O N
Haydutun sevimlisi de oluyormuş!

Oscar ödüllü Kevin Spacey, Sevimli Haydut adlı filmde hırsızlıktan elde ettiği ganimetleri ihtiyacı olanlarla paylaşan sevimli, çağdaş bir Robin Hood oluyor.

Daha önce iki versiyonu çekilen 'Sevimli Haydut', gerçek bir kahramandan esinlenerek çekilmiş bir film. Martin Cahill'in hayat hikayesini konu alan film, özellikle Oscar ödüllü Kevin Spacey'in oyunculuğu ve yönetmen Thaddeus O'Sullivan'ın böylesi bir haydutu, hayal gücüyle, izleyenler ve halk arasında sevdirmeyi başarması ile diğer benzerlerinden bir adım öne çıkıyor.

Herkesin her nedense sevebildiği, aynasızların, kendisini sürekli 'ekse' bile, hayran olmaktan geri durmadığı, yaptığı hırsızlık operasyonlarından elde ettiği ganimetleri ihtiyacı olanlar ve yakınlarıyla paylaşan 'sevimli' bir haydut olan Michael Lynch çağdaş bir 'Robin Hood' rolünü üstlenmektedir, hem de atasına yakın bir yerlerde, Dublin'de. Dublin'i yağmalayan, akıl almaz operasyonlar düzenleyerek, polisten, Interpol'den, hatta kendisini kullanmak isteyen IRA'dan bile paçasını kurtarmayı başaran Lynch, akıllara durgunluk veren bir sevimlilik ve haydutlukla hayatını sürdürmektedir. En çok sevdiği şey, onun için adaletsizlikmiş gibi gelen kanunları iki eli arasında tutmak ve zenginlere bir 'soyguncu-gangster'den çok bir 'Robin Hood' korkusu ve dersi vermektir. Bunun için de elinden geleni ardına koymamaktadır.

Lynch; müşfik bir aile babası olmasının yanında suçun efendisi olabiliyor, sevimli olmasına karşın, bazen çok sert kavisler çizebiliyor. Kısacası 'Sevimli Haydut', sıradan kimlikli bir insanın tamamiyle sıra dışı ve eğlenceli bir hayat sürmesini konu alıyor.

SEVİMLİ HAYDUT

Orijinal Adı: Ordinary Decent Criminal Yönetmen: Thaddeus O'Sullivan Oyuncular: Kevin Spacey, Linda Fiorentino, Colin Farrell, Peter Mullan
STV / 00.45


Köprü küçük ama savunması büyük

2. Dünya Savaşı üzerine yapılmış en etkileyici filmlerden biri olan A Bridge Too Far, senarist William Goldman'ın deyişiyle 'kendi kuşağının The Longest Day'e cevabı'. Gerçekten de 1962 tarihli The Longest Day gibi sayısız starı kadrosunda barındıran film hemen hemen aynı olayları anlatmasına rağmen çok daha karanlık bir atmosfere sahip. Ne de olsa 70'lerin ruhu. Sir Richard Attenborough'un büyük bir ustalıkla çektiği ve vatanperver duyguların çok da altının çizilmediği A Bridge Too Far birçok eleştirmene göre The Longest Day'dan çok daha başarılı bir yapım. Savaşın son günlerini konu edinen film zaferi taçlandırmak isteyen Müttefik Kuvvetler'in son bir hamle daha yaparak Arnhem'daki küçük köprüyü ele geçirme çabalarını anlatıyor. Zafer yakındır belki ama Arnhem köprüsü uzak mı uzak görünmektedir.

UZAKTAKİ KÖPRÜ

Orijinal Adı: A Bridge Too Far Yön: Richard Attenborough Oyn: Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connert, Robert Redford
CNBC-e - 20.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212)654 96 70 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Bu türkülere 'nazar değmesin'
Anadolu'nun dört bir yanından türkülerin, şarkıların söylendiği Nazar Değmesin'e bu hafta ilk olarak, gitarıyla türküler söyleyen, farklı sesi, farlı yorumuyla büyük beğeni toplayan Burçin konuk oluyor. Sümer Ezgü'nün bu haftaki diğer konuğu ise, neşeli şarkılarıyla bilinen, aslında bir bozlak ustası olan Ankaralı Turgut.
Kanal 7 / 21.55

Burcu ile Çağatay yakınlaşması başlıyor
Kaan Girgin ve Miraç Eronat'ın birbirleriyle sürekli çekişen iki komşu ve iş arkadaşını canlandırdığı Aşk Buraya Uğramıyor adlı dizide; Burcu'ya gelen sürpriz hediyeler kafaları karıştırır. Melike ve Erdem, Burcu ve Çağatay arasında bir şeyler olduğunu düşünmeye başlar.
Trt 1 / 18.55
8 Kasım 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED