AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

B İ L İ Ş İ M
SuSe Linux, Novell'in

Novell, Linux teknolojisine yatırım yapma stratejisi doğrultusunda dev bir adım daha atarak SuSe Linux'u 210 milyon dolara satın aldı. Microsoft'un işi bundan sonra daha zor!

Novell, Linux teknolojisine yatırım yapma stratejisi doğrultusunda SuSe Linux'u 210 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Bu satın almayla Novell, masaüstünden sunucuya kadar dünyanın en geniş Linux çözümleri sunan ve teknik destek sağlayan teknoloji şirketi konumuna gelmiş oldu. Böylece 20 yılı aşkın işletim sistemi tecrübesine sahip Novell, dünya çapında müşterilerine hem kurumsal Linux çözümleri hem de teknik destek sunacak. Birleşme Ocak 2004 tarihinde tamamlanacak. Öte yandan Novell bu satın alma sırasında IBM'in de Novell'e 50 milyon dolar yatırım yapacağını da duyurdu. Her iki şirketin yaptığı anlaşma gereğince Novell/SuSe Linux, IBM'in eSeries ailesini de destekleyecek. Novell Başkanı ve CEO'su Jack Messman, "Novell kurumsal sınıf Linux çözümlerinde müşterilerine masaüstünden sunuculara kadar her bileşende Linux çözümleri sunar duruma gelecek" dedi.

SuSe Linux CEO'su Richard Seibt ise şunları söyledi: "Novell'in küresel erişim, pazarlama yeteneği ve güvenilirliği ve teknik desteği sayesinde SuSe Linux daha ileri bir düzeye gelecektir. Öte yandan Novell müşteri ve iş ortaklarının sadakati bizi çok etkiledi. İki gücün birleşmesiyle müşterilere inanılmaz Linux faydası sağlanacak ve Novell açık kaynak platformunda rolünü güçlendirmiş olacak." Linux işletim sistemi, Windonws'la dünya çapında hakim konumunda olan Microsoft'un en ciddi rakibi durumunda. SuSe'nin yanısıra çok sayıda firmanın geliştirdiği Linux türevi işletim sistemleri bugün bir çok kurum ve kuruluşta kullanılıyor.
http://www.suse.de/en/

IBM Türkiye SuSe'yi destekliyor

İşletim sistemleri alanında Microsoft Windows'un karşısındaki alternatiflerden biri olan Linux'un Almanlar tarafından geliştirilmiş versiyonu olan SuSe Türkiye'de IBM Türkiye tarafından önemli projelerde kullanılıyor. SuSe'nin satış, kurulum ve servis desteğini veren IBM, 2000 yılından beri müşterilerine Linux'u tavsiye ediyor. IBM'de bugün 1200'ü aşkın Linux sunucu çalışıyor. IBM yetkilileri, altyapılarını Linux'a geçirerek 10 milyon dolardan fazla kâr ettiklerini belirtiyorlar. Şirket bir yandan da daha önce geliştirdiği bir çok yazılımı da Linux'a uyarlıyor.


NET KİTAP

Uygulamalı Windows ve Office XP

Microsoft tabanlı bilgisayar ve bileşenleri hakkında genel bilgi edinmek için yararlı bir kaynak. Kitapla Windows XP'yi kurun Word'de dosyalarla çalışın, metinlerinizi biçimlendirin, tablolar ve çizelgeler oluşturun, çizimler yapın ve belgelerinize resimler ekleyin. Excel'de formüllerle çalışın, verilerinizi yönetin, grafikler çizin ve özet tablolar oluşturunPowerpoint'le etkileyici sunular hazırlayın.
alfakitap

 
WEB GEZGİNİ
Animasyonun Türk usulü
Macromedia'nıın Flash yazılımını ile esprili animasyonlar üretmek için kullanan Mehmet Şenocak, açtığı Animatürk sitesinde bu animasyonları internet kullanıcılarıyla paylaşıyor. Sitede animasyonların yanısıra oyunlar, e-kart, karikatür, komik foto, komik video gibi bölümler de bulunuyor.
animaturk

İnternette bir damla
İnternette Türkçe içeriğin geliştirilmesi önemli. Bu çerçevede sağlıklı bilgiler veren İslami kaynaklara da ihtiyaç var. Damlalar da bir süredir yayında olan geniş içerikli bir site. Namaz, zekat, oruç, dualar gibi yararlı bilgilerin yer aldığı site favori adreslerininden biri olabilir.
damlalar


PC DERGİLERİ
10 altın bilezik
Byte, Kasım sayısında bilişimde kariyer sahibi olmak isteyenler için "10 altın bilezik" konusunu kapak yaptı. Uzun bir aradan sonra Byte'ta okurlarıyla buluşan Hakkı Öcal tarafından hazırlanan dosyada bilişimcilere iş arama taktikleri de veriliyor. Dergide, CD yazıcılar testi, AMD 64 bit işlemciler, Disket sürücüden robot yapıyoruz, 3D İçin Hangi Donanım Altyapısı? gibi konular dikkat çekici.
byte
11 Kasım 2003
Salı
 

Melih B. Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED