AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

  • Şener: Dosyaya bakarak soruşturma kararı veririm
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, BDDK ile ilgili soruşturma ziniyle ilgili olarak "Gelecek dosyaların durumuna göre değerlendirme yaparım ve ona göre karar veririm" dedi. Başbakan Yardımcısı Şener, Ankara Ticaret Odası'nın, Seyranbağları Huzurevi'nde kalan yaşlılara verdiği iftar yemeğide gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin "SPK, BDDK ve İMKB ile ilgili soruşturmalara izin verecek misiniz?" sorusuna Şener "Bildiğiniz gibi bu tür konularda soruşturma izni verme yetkisi bana ait. Gelecek dosyaların durumuna göre değerlendirme yaparım ve ona göre karar veririm" karşılığını verdi. Şener, birkaç gün önce Akçakoca'yla ilgili kendisine soruşturma izni başvurusu geldiğini, ancak dosyayı yeterli bulmadığı için izin vermediğini belirtti.


  • Uzanlar, İsviçre'ye para transfer etmiş
    Mali Suçları Araştırma Kurumu'nca hazırlanan ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na, yürütülen soruşturma kapsamında gönderilen bir raporda, İmar Bankası'ndan, yurtdışındaki bir bankaya para transferi yapıldığı belirtildi. MASAK'tan istenilen ilk raporda, İmar Bankası'ndan, merkezi İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan bir bankaya, yaklaşık 45 milyon dolar ile 25 milyon euro tutarında para transferi yapıldığının belirlendiği öğrenildi. Para transferine ilişkin, Uzan ailesininin aranan bir ferdinin de adının geçtiği ileri sürüldü.



  • Çelik: Bilgisayar gönderdik, ama anlayan yok Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanlığı ile imzalanacak protokolün ardından, bayramdan sonra 40 bin okula internet bağlantısı kurulacağını söyledi. Çelik, Esenköy Hizmetiçi Eğitim Merkezi'nde rehber öğretmenlere yönelik "Ölçme, Değerlendirme ve Rehberlik Semineri"nin kapanış töreninin ardından, semineri tamamlayan rehber öğretmenlere sertifikalarını verdi. Çelik, daha sonra aynı merkezde "Intel" firmasının kurduğu bilgisayar laboratuvarının açılışını yaptı. Çelik, eğitimde de yeni teknolojilerin ortaya çıktığını dile getirerek şunları söyledi: "Dünya Bankası'ndan krediler almışız. En ücra yerdeki okulumuza bilgisayar göndermişiz. Ama öğretmenimizin bilgisayar teknolojisinden haberi yok. Böyle bir şey olmaz."

  • RECEP YETER, YALOVA



  • Altaylı 'aldatmak'tan mahkum oldu Ahmet Altan'ın 'Aldatmak' adlı romanının Arthur Hailey'in The Wheels (Tekerlekler) adlı romanından esinlenerek yazıldığını iddia eden Hürriyet Gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Altan'a üç milyar lira tazminat ödemeye mahkum oldu. İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 14 Ekim 2003'te verdiği kararda, "Her iki kitap da mahkememizce okunmuştur" diyerek Tekerlekler adlı romandaki bir yan hikâyede kadının kocasını aldatmasının, 'Aldatmak' romanının çalıntı olduğu anlamına gelmeyeceğini bildirdi. Mahkeme, dava konusu gazete yazısında davalı Fatih Altaylı'nın henüz kitabı dahi okumadan yalnızca eşinden duyduğu kadarıyla edindiği bir kanaatle hikâyenin yürütüldüğü iddiasında bulunduğunu hatırlattı. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi, eşlerin birbirini aldatmasının her zaman sanatçıların esenlerine ilham kaynağı olan bir konu olduğu ve farklı yazarların aynı konuyu işlemesinin yadırganacak bir durum olmadığına kanaat getirdi.


  • 'Bayramlaşma iptal edilmedi'
    Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Kaymakamı Musa Uslan, Türkiye ve Suriye'de akrabası bulananların sınırın diğer tarafında geçerek 48 saatliğine evlere konuk olma şeklindeki dini bayramlarda yaptığı ziyaretin, Ramazan Bayramı'nda iptali için Suriye'den kendilerine herhangi başvuruda bulunulmadığını söyledi.


  • DEHAP'lıları kardeş Öcalan kışkırttı
    Son zamanlarda sık sık protesto gösterisinde bulunan DEHAP'lıların, polisle çatışmasına Osman Öcalan'ın yaptığı açıklamaların neden olduğu belirtildi. Öcalan, bir süre önce Med-TV'ye yaptığı açıklamada, Genel Başkanları Abdullah Öcalan'ın İmralı'da gün be gün öldürülmeye çalışıldığını ileri sürerek, "Eğer başkanımıza yaklaşımlar değişmez ise ve önderliğimize bir şey olursa 3. Dünya Savaşı çıkar" dedi. Kardeş Öcalan'ın bu sözleri, Apo'ya sempati duyan DEHAP'lıları provoke etti. O gün bugündür sık sık Öcalan lehine protesto gösterileri düzenleyen ve en son geçen çarşamba günü İmralı adasına gitmeye çalışan DEHAP'lılar, izin verilmeyince polisle çatıştı.

  • EVİN GÖKTAŞ


  • Arap turistler Urfa'yı sevdi
    "Peygamberler Şehri" olarak bilinen Şanlıurfa'ya, inanç turizmi kapsamında gelen Arap turist sayısında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20 dolayında artış olduğu bildirildi. Özellikle Ramazan bayramının yaklaşması nedeniyle kente gelen Arap turistler, İbrahim Peygamber'in doğduğu rivayet edilen mağara ve kutsal sayılan balıkların bulunduğu bölge ile Eyüb Peygamber'in çile çektiği mekanı ziyaret ediyorlar. İnanç turizmi kapsamında 2002 yılı içinde kente gelerek konaklayan Arap turist sayısı 900 dolayındayken, bu yıl aynı dönemde gelen Arap turist sayısı 1091 olarak gerçekleşti. Ayrıca ilk 10 ay, 19 bin yabancı turist bölgede konaklarken, bu sayı, şehri günübirlik ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin dahil edilmesiyle 230 bini buldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, "Yıl sonunda 1500 dolayında Arap turist geleceğini tahmin ediyoruz. Suriye, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden gelen Arap turistler, otel, motel ve alışveriş merkezleri gibi yerlere döviz bırakıyor" dediler.


  • Bayramlıklar öğrencilerden
    Yozgat Kız Meslek Lisesi öğrencileri, atölyelerinde eğitimin yanı sıra, piyasadan gelen talepleri de karşılıyor. Kuaför, el sanatları ve hazır giyim atölyelerinde Ramazan bayramı öncesinde siparişleri kabul etmeye başlayan öğrenciler, uygulamalı eğitimle geleceklerini de garanti altına alıyorlar. Kız meslek lisesi atölyelerinde etek, bluz, pantolon, elbise, çocuk elbisesi, yelek, nevresim dikim işleri de yapılıyor. Okul idaresi, Ramazan bayramı öncesinde talebin yoğun olduğuna dikkati çekerek bu taleplerin zamanında teslim edileceğini söylediler.



    15 Kasım 2003
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED