AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A
CHP, yolsuzluğa karşı 'samimiyetini' gösterdi

CHP, AK Parti'nin, CHP'li Sefa Sirmen'in Yuvacık Barajı nedeniyle yargılanmasını isteme ihtimali çıkınca, "Biz de Erdoğan'ın belediye başkanlığı dönemi için önerge veririz" tehdidine başvurdu.

CHP, Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında meclis soruşturması açılmasını istemeye hazırlanıyor. AK Parti'nin 4 eski bakan hakkında soruşturma önergesi vermesinin ardından, Yuvacık Barajı ile ilgili olarak CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'in de yargılanmasını isteyeceği haberleri, CHP'yi harekete geçirdi.

Yolsuzluk soruşturmaları konusunda tavrını ortaya koymayı sürekli erteleyen CHP, böylece, neden önce AK Parti'nin tavrını görmek istediğini de ortaya koydu. CHP, Sefa Sirmen'e karşı, mahkemeler, yüksek yargı ve yüksek denetleme kurumlarınca aklanmasına rağmen, yıllar önceki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ortaya atılan iddiaları yeniden toparlayarak Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında da soruşturma komisyonu kurulmasını istemeye hazırlanıyor. CHP, haklarında soruşturma istediği ANASOL hükümeti döneminin özelleştirmeden sorumlu bakanları Yüksel Yalova ve Yılmaz Karakoyunlu'ya AK Parti'li Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı da ekleyecek.

CHP'nin listesi kabarık

CHP ayrıca, Türkbank ihalesi nedeniyle Mesut Yılmaz, Karadeniz sahil yolu ihalesi nedeniyle Yaşar Topçu; DSİ ihaleleri nedeniyle Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan; Trona madeninin işletilmesi ihalesi nedeniyle Rüştü Kazım Yücelen; batık bankalara geç müdahale edilmesi nedeniyle Hikmet Uluğbay, Recep Önal ve Güneş Taner; Karayolları'nın bazı ihalelerinde yapılan keşif artışları nedeniyle Koray Aydın ve Abdülkadir Akcan; Etibank'a el konulmasından sonra Etibank hisselerinin geçmişe dönük olarak el değiştirmesi nedeniyle Recep Önal; Vakıflar Bankası kaynaklarının Banko Turco Romano'ya aktarılması nedeniyle Yüksel Yalova, Şükrü Sina Gürel ve Hüsamettin Özkan; Halkbank ve Ziraat Bankası'nın verdiği usulsüz kredilerle ilgili denetim raporlarının gereğini yapmadıkları gerekçesiyle Hüsamettin Özkan ve Recep Önal; bazı araçlara antrepolardan gümrüksüz akaryakıt kullandırması nedeniyle Mehmet Keçeciler ve Rıfat Serdaroğlu; Bağ-Kur ve SSK'daki usulsüzlükler nedeniyle Yaşar Okuyan; Bayındırlık Bakanlığı'ndaki Vurgun operasyonuyla ilgili Koray Aydın; Türkiye'nin tanıtımı için yapılan reklam kampanyaları ihaleleri ve birtakım harcamalar nedeniyle Mustafa Taşar hakkında da soruşturma komisyonu açılmasını isteyecek.

Sirmen'i dokunulmazlık koruyor

AK Parti, Yuvacık Barajı Araştırma Komisyonu raporu doğrultusunda dönemin başbakanı Tansu Çiller ve Başbakan yardımcısı Murat Karayalçın hakkında soruşturma önergesi verecek. Dönemin İzmit Belediye Başkanı olan CHP İzmit Milletvekili Sefa Sirmen'in de, hakkındaki 19 fezlekeden yargılanması istenecek. Sirmen'in yargılanabilmesi için dokunulmazlığının kaldırılması yeterli olacak. Yuvacık Barajı'ndaki yolsuzluk iddialarını araştırmak için kurulan Komisyon, gereksiz ve pahalı yatırım yüzünden tüm su faturalarının Hazine tarafından ödendiğini saptamıştı



15 Kasım 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED