AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

İş garantili fakülte

ÖSS'de İTÜ Denizcilik Fakültesi'ni tercih edenler, 4 yılın sonunda hem iki diploma sahibi olacak, hem de 2400 dolar maaşlı iş imkanı elde edecek.

ÖSS'de önümüzdeki dönem İTÜ Denizcilik Fakültesi'ne (İTÜDF) girecek öğrenciler, 4 yılın sonunda hem bu okulun diplomasını, hem de New York Üniversitesi'ne bağlı Suny Maritike College'in diplomasını almaya hak kazanacakları gibi, 2 bin 400 dolar maaşla işe başlama imkanına da sahip olacaklar. İTÜDF Dekanı Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, İTÜDF ile New York Devlet Üniversitesi Suny Maritime College arasında yürütülen işbirliği sonucunda Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma-İşletme Mühendisliği'ne girecek öğrencilerin, mezun olduklarında her iki üniversitenin de diplomasına sahip olacaklarını söyledi. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bu modelle, uluslararası bilgi ve tecrübesi çok üst seviyede denizciler yetiştireceklerini ifade eden Prof.Dr. Sağ, ortak program teklifinin ABD'den geldiğini kaydetti. Prof. Dr. Sağ, her iki lisans eğitimine kız ve erkek öğrencilerin alınacağını kaydederek "Önümüzdeki dönem başlayacak uygulamayla öğrenciler, İTÜ'deki hazırlık eğitiminin ardından birinci sınıfın ilk yarıyılında İstanbul'da, ikinci yarıyılda ise New York'ta eğitim görecekler" dedi.

Başarılı öğrencilere burs

Mezunlarına iş garantisi de verdiklerini kaydeden Sağ, her iki bölümden de mezun olan öğrencilerin ulusal ve uluslararası şirketlerde aylık 2 bin 400 dolar maaşla işe başlayacaklarını belirtti. Sağ, hazırlık öğrencilerinin 5 bin dolar, diğer yıllar için de 11 bin dolar para ödeyeceklerini vurgulayarak, "Başarılı öğrencilere burs imkanları sunulacaktır. ÖSS'de ilk 3000'e girecek öğrenciler için burs imkanı mülakatla mümkün olacak" dedi.

Milli Eğitim Vakfı'ndan 'özel' okul

Milli Eğitim Vakfı, beyin felçli çocuklara yönelik Ankara'da, 1.5 milyon dolar maliyetli okul yaptıracak. Milli Eğitim Vakfı Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan Vakıf Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çetin, çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Vakfın kurulduğu 1981'den bu yana 112 okul yaptırdığını ifade eden Çetin, ayrıca 337 öğretmenevi, eğitim merkezi ve sosyal tesisinin yapım-onarım-donatım ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti. Vakfın başarılı öğrencileri desteklediğini ifade eden Çetin, 3 bin üniversite, 5 bin 350 lise öğrencisine burs sağlandığını belirtti. Bu arada, Milli Eğitim Vakfı, beyin felçli çocuklara yönelik okul yaptırma projesi başlattı. Ankara'da yaptırılacak okul için 1.5 milyon dolar kaynak ayrıldı.

Minik ellerden 800 fidana can suyu

Özel Sultan Fatih Eğitim Kurumları tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "İstanbul Fidan Şenliği" tam bir şölen havasında geçti. Gaziosmanpaşa Belediyesi ile Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin desteğiyle Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir Spor Sahası'nda yapılan törende, Özel Sultan Fatih Eğitim Kurumları'nda okuyan öğrenciler, tam 800 çam ve köknar ağacı fidanı dikti.

'Karne'ye reklam seneye ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen eğitim-öğretim döneminde gündeme gelen karnelere reklam alma projesini gelecek yıla erteledi. Milli Eğitim Vakfı, "firmaların reklam bütçelerini yıl başlarında hazırlamaları" ve "ekonomik krizin etkileri" nedeniyle projeyi bu yıl uygulamaya koyamadı. Bu arada gelecek yıl öğrencilere 3 yapraklı karne verilecek. Eklenen yeni sayfada firmaların reklamları yer alacak.

Hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Bingöl'de, 1 Mayıs'ta meydana gelen depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş, makamında düzenlediği basın toplantısında, 4 bin 327 konut ve 237 işyerinin yıkık ve ağır hasarlı, 2 bin 916 konut ile 748 işyerinin orta hasarlı, 7 bin 47 konut ile 603 işyerinin de kullanılabilir az hasarlı olduğunun belirlendiğini bildirdi. Deprem sonrası 260 kamu binası ve lojmanda inceleme yapıldığını belirten Coş, söz konusu bina ve lojmanlardan 4'ünün yıkık, 15'nin ağır hasarlı, 27'sinin orta hasarlı, 131'nin az hasarlı, 83'nün de hasarsız olduğunu ifade etti.



16 Mayıs 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED