T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A
ABD'nin asıl hedefi Çin

ABD'nin orta vadedeki hedefinin, kendisi için ciddi tehdit oluşturmaya başladığına inandığı Çin olduğu belirtildi. Gizli servisler uzmanı Gallerli yazar Gordon Thomas, CIA ve ABD istihbarat birimlerinin Çin'in önümüzdeki 10 yıl içinde Amerika'yı hedef alabilecek 75 ve 100 arasında uzun menzilli nükleer füzeye sahip olacağını rapor ettiğini söyledi.

Kore krizi Çin'e mesaj

Thomas, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, ABD askeri stratejistlerinin on yıl içinde Çin'e karşı olası bir savaş için çalışma başlattığını belirtirken, "CIA ve diğer ABD servisleri Bush için brifing hazırladı. Çin'in askeri gücü yetmiş sayfalık bir dokümanla anlatılıyor. Bu rapora göre Çin'in elinde Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan bombalardan on kat daha güçlü nükleer füzeler var" dedi.

ABD'nin Kuzey Kore'yle yaşadığı nükleer silah krizinin arkasında da Çin'e yönelik mesajların yattığı belirtiliyor. Thomas şunları söyledi: "İngiliz gizli servisinin tespitlerine göre Çin nükleer konularda uzman bilim adamlarını Kuzey Kore'deki Yongbyon bomba fabrikasında çalışmak üzere görevlendirdi. Görüştüğüm Pentagon görevlilerinden biri de geçen hafta, Çin'le ilgili askeri stratejiler açısından bir paradigma değişiminin sözkonusu olduğunu doğruladı. Amerika'yı ürküten bir başka faktör ise Moskova ile Pekin arasındaki derin askeri işbirliği. Geçen yıl CIA analistleri Rusya'nın Çin'e 3 milyar dolar değerinde silah sattığını hesapladı. Bu silahlar arasında ABD'nin Körfez'deki taşıyıcı gemilerini batırmak üzere dizayn edilenlerin olduğunu da biliyoruz."

  • FERHAT ÜNLÜ



  • 9 Ocak 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED