T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
"Sorgulayıcı ve özgürlükçü olun"

AK Parti Gençlik Kolları'nın düzenlediği sohbete katılan gazeteci yazar Gülay Göktürk, gençlerden özgürlükçü ve sorgulayıcı olmalarını istedi.

Sorgulayıcı ve özgür beyinlere büyük önem verdiğini belirten gazeteci-yazar Gülay Göktürk, gelecekte politika yapacak gençlerin alacağı ilk siyasi terbiyenin, daha sonraki çalışmalarını belirleyeceğini söyledi. Önceki akşam İstanbul'da AK Parti Gençlik Kolları'nın tertip ettiği toplantıya katılan Göktürk, gençlere "Sizlerin AK Parti saflarında gerçekleştirdiğiniz siyasi çalışma, ileriki yıllarda Türkiye'de siyasetin ne yönde değişeceği noktasında belirleyici olacaktır. Dileğim burası özgür beyinlerin ve bireylerin fidanlığı olsun" dedi. Büyük bölümü üniversite öğrencisi olan gençlerin ardarda yönelttikleri soruları büyük bir açık yüreklilikle cevaplandıran Göktürk, bir öğrencinin YÖK'le ilgili sorusu üzerine, üniversitelerin bilimsel eğitimin merkezi olması için YÖK Kanunu'nun değişmesi gerektiğini kaydetti.

Tabular yıkılacak

AK Parti iktidarının Türkiye'deki bazı tabuların yıkılmasında büyük önem arzedeceğine dikkat çeken Göktürk, insanların baskı altında tutulmadığının anlaşılması ile birlikte bazılarınnı öbürünü öteki gibi görme anlayışlarının ciddi erozyona uğrayacağını söyledi. Göktürk'ün gençlerle sohbetini büyük bir dikkatle dinleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, ülkenin siyasetçisinden, toplumun bireylerine kadar, her alanda etkisini gösteren statüko kavramından kurtulması gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, Türkiye'nin statikodan kurtulmasının kendi özgüvenini kazanmış bireyler yetiştimesine bağlı olduğuna vurgu yaparak, gençlere 'Statükoya her zaman karşı olun. İçinizdeki statükoyu yıkın"dedi.

'İsteyen başını örtebilmeli'

"İnsanlar ister siyasi nedenlerle, ister inançlarından dolayı, isterlerse kıyafet seçimi olarak istedikleri gibi giyinebilmelidir. Başörtüsünü engellemek, aynı zamanda onun siyaset yapma hakkını da engelleme anlamına gelir. Başa takılan örtü siyasi simge olurak değerlendirilirken, birçoğumuzun yakasına taktığı Atatük rozeti siyasi simge sayılmaz mı? Bu da tartışılır. Benim özgürlükçü inancım devam ettiği sürece başörtüsüne desteğim devam edecektir."



9 Ocak 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED