T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
"Kıbrıs'taki eylemler 'satılmış'ların işi"

KKTC'deki eylemlerin bazı 'satılmışlar' tarafından organize edildiğini ifade eden TBMM Başkanı Arınç, eylemcilere belli gruplardan para verildiğini söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC'de yapılan eylemlerin bazı 'satılmışlar' tarafından organize edildiğini ifade etti. Arınç, "Bir kısım maddi desteklerin belli gruplardan geldiği de çok açık" dedi. TBMM'de düzenlenen "Kıbrıs Sorunu" panelinede konuşan Arınç, KKTC'deki mitingleri eleştirerek, gezisi sırasında Türk ve KKTC bayrakları göremediğine işaret etti ve "Rumlar'ın KKTC'de önemli çalışmalar yaptığına" dikkati çekti. Arınç, "Meclis bomboş. Geliyorsunuz başka yerlerde bunu başkalarının ekmeğine yağ sürecek şekilde yapıyorsunuz. Bir kısım maddi desteklerin belli gruplardan geldiği de çok açık. Bu eylemlerin bazı satılmışlar tarafından organize edildiği belli" dedi. Arınç, bugüne kadar bazı Türk Dışişleri Bakanları'nın şahsi dostluklarla Kıbrıs politikasını yürüttüğünü, bazı bakanların da bu konuda nasıl bir politika izlediğini bilmediğini ifade etti. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu da "Annan planının özü önce Türkiyeyi KKTC'den çıkarmak, sonra Kıbrıs Türk'ünü eritmektir" derken, yabancı konuşmacılardan Lord Kilclooney de, planın uzun vadede Türk toplumunun ortadan kalkmasına neden olacağına dikkat çekerek, "Kıbrıs Rumlar'ın denetimine verilecek. Nüfus aktarımı Rumlar lehine gelişecek. Bu da Kıbrıslı Türklerin bağımsızlıklarının sonu olacaktır. O nedenle bir intihar gibidir" dedi. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da gönderdiği mesajda, "Bize düşen görev her zaman birlikte sürdürdüğümüz davamızı büyük Türk ulusunun ve Kıbrıs Türk halkının çıkarları doğrultusunda esenliğe kavuşturmaktır" dedi.

'Müzakere sürerken birlik içinde olalım'

Başbakan Abdullah Gül, "KKTC'deki Türklerin geleceğini garanti altına alan bir barışın muhakkak olacağını belirterek, "Müzakere masasında oturup, barış için çaba sarf edilirken, birlik ve beraberliği göstermek çok anlamlı olacaktır" dedi. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile görüşen Gül, Kıbrıs'ta olup bitenleri değerlendirdiklerini belirterek, "Şu anda Annan planı çerçevesinde devam eden müzakereleri beraber gözden geçirdik. Şüphesiz ki Ada'da neticeye ulaşan bir barışın ortaya çıkması için herkes gayret edecektir. Ama bu barış, 'ama tamam barış yaptık' deyip, kendimizi aldatıcı bir barış olmayacaktır. Karşılıklı anlayış çerçevesi içerisinde KKTC'deki Türklerin geleceğini garanti altına alan böyle bir barış muhakkak ki olacaktır. Buradan KKTC'deki kardeşlerimize seslenmek istiyorum: Bugünler çok önemli günlerdir. Hepimizin birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü korumamız gereken günlerdir. Müzakere masasında oturup, barış için çaba sarf edilirken, böyle bir birlik ve beraberliği göstermek de çok anlamlı olacaktır" diye konuştu. KKTC Başbakanı Eroğlu da, "Biz, politikamızı zaten anavatan Türkiye ile birlikte tespit ediyoruz. AK Parti iktidarı ile Kıbrıs Türk halkının ve Türkiye'nin menfaatlerini gözeteceğiz. Olumlu bir anlaşmaya varma yönünde işbirliğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Özkök: KKTC'nin arkasındayız

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, silahlı kuvvetlerin KKTC'nin arkasında ve destekçisi olduğunu bildirdi. KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nu Genelkurmay Başkanlığı'nda törenle karşılayan Özkök, Eroğlu ile Kıbrıs'ta görev yaptığı yıllardan beri tanıştığını hatırlattı. Eroğlu, ziyaretinin anısına Orgeneral Özkök'e "Başbakanlık" yazılı bir plaket sunarken, Orgeneral Özkök de Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıklarının sembolize edildiği bir plaketi, "Bu vesileyle silahlı kuvvetlerimizin KKTC'nin ne kadar arkasında, ne kadar destekçisi olduğunun bir sembolü olarak bunu size takdim etmekten şeref duyuyorum" diyerek Eroğlu'na verdi.



18 Ocak 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED