T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

H A Y A T
Bağımlılıkla savaş

Uyuşturucu bağımlılarının yanısıra onların ailelerine de maddi ve manevi destek verecek olan GUKOD, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde kuruldu.

Uyuşturucu, pek çok gencin ve ailenin hayatını söndüren bir bağımlılık. Genç yaşta ölümlere sebebiyet veren ve yaşamları paramparça eden uyuşturucu bağımlılığı, ülkemiz nüfusunun yüzde 18'ini ölümle karşı karşıya getirdi. Pençesine düşeni bir daha bırakmayan uyuşturucu, arkadaş toplantılarından gece kulüplerine kadar, bulduğu her alana sinsi bir yılan gibi hedefini bulup zehirliyor.

Ailelerin, çocuğunun içine düşebileceği batağı görememesi de uyuşturucunun her geçen gün kendisine yeni kurbanlar bulmasını kolaylaştırıyor. Bütün bu umutsuzluklara karşı kurulan Gençleri Uyuşturucudan Koruma Derneği(GUKOD), gençleri ve aileleri madde bağımlılığına karşı eğitip, madde bağımlısı olan kişi ve ailelerine de yardımcı olmayı hedefliyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde kurulan ve kurucu üyeleri arasında Başhekim Doç. Dr. Arif Verimli'nin de bulunduğu GUKOD ile, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilecek; bağımlı ve ailesiyle ilgili A'dan Z'ye her konuyla ilgilenilecek. Derneğin çalışmaları içinde tedavi üniteleri kurmak, konferanslar vermek, televizyon programları yapmak, yurtdışındaki derneklerle uluslararası bağlantılar kurmak olduğunu belirten GUKOD'un kurucusu gazeteci Abdullah Şen, derneğin yalnızca manevi değil, maddi destek de sağlayacağını söyledi.

Sezer'e fahri üyelik teklifi

Bazen ailenin, çocuğunun en yakın arkadaşının bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu farkedemediğini ve çocuğu batağa saplanmaktan kurtaramadığını ifade eden Şen, aileleri de bilinçlendirici çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Dernek, uyuşturucu yüzünden herşeyini kaybetmiş gençlere ve ailelerine gerek maddi, gerekse manevi açıdan her türlü desteği sağlayacak. n ÜRÜN DİRİER

Sigara ve uyuşturucu hayatımızı karartıyor

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Tosun, çevrenin gençlerin sigara ve uyuşturucu bağımlısı olmasında en önemli etkenlerden biri olduğunu söyledi. Tosun, yapılan araştırmaların maddeye sahip olunmasının yanı sıra, kişinin madde kullanmaya yatkınlığının da bağımlılığa neden olan faktörler arasında yer aldığını kaydetti. AK Parti Fatih İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği panelde uyuşturucu ve sigaranın zararları ile ilgili bilgi veren Tosun, maddenin elde edilmesinin zorlaştırıldığında bağımlılığın zayıfladığına dikkat çekerek, "Aşırı yasaklar maddenin yeraltına inmesine sebep olur. Bazı ülkeler uyuşturucu pazarını mafyanın elinden kurtarmak için, kayıt aldına aldıkları bağımlılarına uyuşturucuyu kendileri verme yoluna giderler" dedi.

  • OKTAY MEHMET

  •  
    Kasparov, Deep Junior'u kolay yendi
    Dünyanın en iyi satranççısı Garry Kasparov, 2002 Bilgisayar Dünya Şampiyonu Deep Junior'ı, 3 saat 40 dakikalık mücadelenin sonunda yenmeyi başardı.
    Stand-up dünyasında müslüman bir kadın
    İngiltere ve Amerika'da sahneye çıktığı her yerde büyük bir ilgi gören ve normal yaşamında başını kapatan komedyen Şaziye Mirza, "Samimi ve dindar bir insanım ama her şeye de burnumu sokarım" dedi.
    En küçük sayfa sekreteri
    Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde yayınlanan "Sorgun Postası" gazetesinin sayfa sekreterliğini 15 yaşındaki Doğan Acun yapıyor. Haftada bir gün cuma günü yayınlanan Sorgun Postası gazetesi, aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu değişik görüş ve düşüncedeki 22 yazarı sütunlarında buluşturuyor. Gazetenin mutfağında ise 15 yaşındaki Doğan Acun sayfa sekreteri olarak çalışıyor. Gazetenin mutfağında görev yapan, belki de "dünyanın en küçük sayfa sekreteri" olan Doğan Acun gazete sahibinin torunu. Köşe yazarlarının, e-posta veya mektupla gelen yazılarını gazete sütunlarına yerleştiren Doğan Acun, lise hazırlık sınıfında okuyor.
    28 Ocak 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED