T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Martta iki seçim var

Türkiye mart ayında hem yerel hem milletvekili seçimi yapacak. 9 Mart'ta Siirt'te milletvekili seçimi, 23 Mart'ta Çorum'da Belediye Meclisi seçimi var.

3 Kasım 2002'de yapılan milletvekili seçiminin ardından mart ayında iki ayrı seçim yapılacak. İptal edilen Siirt milletvekili seçiminin yanısıra Danıştay tarafından düşürülen Çorum Belediye Meclis Üyeliği için de seçim yapılacak. Çorum Belediye Başkanı ise seçilecek olan Belediye Meclis üyeleri arasından belirlenecek.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı nedeniyle büyük önem taşıyan Siirt seçimlerinde TBMM'nin 3 yeni üyesi belirlenecek. Üç milletvekilliğini, 3 Kasım'da yüzde 10 barajını geçen AK Parti ve CHP çıkartabilecek. Buna karşı Siirt seçimlerine bu iki partinin dışında DEHAP, Genç Parti, İP ve TKP katılıyor.

Çorum'da yerel seçim

Çorum Belediye Başkanı Prof. Dr Arif Ersoy'un istifasıyla boşalan Çorum Belediye Başkanlığı için de martta seçim yapılacak. Çorum Merkez İlçe Seçim Kurulu, Belediye Meclis Üyeliği seçiminin 23 Mart 2003 Pazar günü yapılmasını kararlaştırdı. Belediye Meclis üyeliği seçimin ardından oluşturulacak Belediye Meclisi, Çorum Belediye Başkanı'nı kendi içinden seçecek.

Siirt ve Çorum'da yapılacak milletvekili ve belediye meclis üyeliği seçimleri iktidar partisi AK Parti ve muhalefet partileri için bir sınav olacak. Siirt ve Çorum seçimleri 3 Kasım seçimlerinin ardından yapılacak ilk seçim olma özelliğini taşıyor. Çorum'da yapılacak seçimlere SP katılamayacak.



28 Ocak 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED