T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Kıbrıs için mini zirve

Ankara, Kıbrıs planını ve sunulan son önerileri mini zirveyle gözden geçirdi. Zirvede, Ankara-Lefkoşe arasındaki görüş farklılıklarının yanısıra, BM'nin sunduğu son öneriler ele alındı.

Kıbrıs planı ve sunulan son öneriler Başbakan Abdullah Gül başkanlığında mini zirveyle gözden geçirdi. Zirvede, Ankara-Lefkoşe arasındaki görüş farklılıklarının yanısıra BM'nin sunduğu son öneriler ele alındı.

Başbakanlıkta yaklaşık 3 saat süren zirveye Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Dışişleri Müsteşarı Uğur Ziyal, Kıbrıs Dairesinden sorumlu Genel Müdür Ertuğrul Apakan ve elçi Necip Egüz katıldı. Toplantıda Bakan Yakış'ın önceki gün adada Denktaş'la yaptığı görüşmenin yanısıra Ankara-Lefkoşe arasındaki görüş farklılıklarının giderilmesi ele alındı. Görüşmeye katılan bir yetkili, "genel çerçeve çiziliyor" değerlendirmesini yaparken, de Soto'nun planda sunduğu yeni önerilerin de ele alındığı öğrenildi.

Yeni bir metin beklentisi

Bakan Yakış ise Soto'nun çalışmalarıyla ilgili olarak, "Yeni bir metin ortaya çıkacağını ümit ediyorum. Bu kadar görüşü dosyasında saklamak için istemedi herhalde" diye konuştu.

Yakış, KKTC ile Türk makamları arasında temasın devam ettiğini de belirtirken, henüz "dinleme aşamasında" olduklarını söyledi. Yakış ayrıca "KKTC'nin kabul etmeyeceği hiçbir şeyi, Türkiye'nin kabul etmeyeceğini" vurgulayarak, Türkiye'nin KKTC'ye en güçlü şekilde destek verdiğini de ifade etti.

KKTC taleplerini BM'ye bildirdi

KKTC'nin, Annan Planı'na ilişkin değişiklik talepleri, yazılı olarak BM'ye iletildi. Türk tarafının önerileri, akşam saatlerinde BM Barış Gücü'ne verildi.Denktaş, Klerides'le dün yaptığı görüşmede, planda yer alan özlü konulara ilişkin değişiklik taleplerini sözlü olarak dile getirmiş, ve planda esaslı değişiklik talep etmişti

'ERDOĞAN VE DENKTAŞ'IN POLİTİKASI AYNI'

Başbakan Abdullah Gül, dün BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro de Soto'yu kabul etti. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal ile görüşmesinin ardından Başbakan Gül tarafından da kabul edilen De Soto, "Önümüzdeki haftalarda Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin aciliyeti ele aldık" dedi. De Soto, bir soru üzerine, Başbakan Gül'ün de çözümün aciliyeti konusundaki fikirlerini paylaştığını söyleyerek, "O da bu sorunun çözülmek zorunda olduğuna ve 28 Şubat'tan önce çözülmesi gerektiğine inanıyor" diye konuştu. De Soto, Erdoğan ve Denktaş arasındaki görüş farklılıklarının anımsatılması üzerine, "Bence aynı politika sürüyor. Şimdi Sürecin hızlandırılması için neler yapılacağı üzerinde çalışacağım" dedi. De Soto bugün AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.



29 Ocak 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED