T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Memuru ezdirmeyiz

Maliye Bakanı, "Hükümet olarak önceliğimiz, yoksul vatandaşlara yardımcı olmak. Bu arada elimizdeki bütçe imkanları belli. O imkanlarla ne yapabiliriz, bu hükümetin vereceği bir karar" dedi.

İsraf konusunda çalışmaları devam ettirdiklerini belirten Bakan Kemal Unakıtan, memuru enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bütçe imkanlarının belli olduğunu belirterek "Nisandaki memur maaş zammına hükümet karar verecek. Ama memurumuzu enflasyona ezdirmeyiz" dedi.

Memur maaş zamları konusundaki görüşlerini açıklayan Maliye Bakanı, "hükümet olarak önceliğimiz, yoksul vatandaşlara yardımcı olmak. Bu arada elimizdeki bütçe imkanları belli. O imkanlarla ne yapabiliriz, bu hükümetin vereceği bir karar" dedi.

Memur maaşlarına nisanda zam yapılıp yapılmayacağı, düşük maaşlı memura yüksek, yüksek maaşlı memura da düşük oranlı zam politikasının sürüp sürmeyeceği sorusuna da Unakıtan, "Onlar da hükümetin vereceği bir karara bağlı. Şu aşamada bu konuda bir değerlendirme için erken. Ama herhalde memurumuzu enflasyona ezdirmeyiz" yanıtını verdi.

Vergi yarışını da muhakkak getireceklerini belirten Maliye Bakanı, taşıt kullanımı konusundaki israfın önlenmesine ilişkin çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.

Serbest bölgelerde kaçağa göz yummayız

Bakan Kemal Unakıtan, serbest bölgeler konusunda Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'le görüşme halinde olduklarını, serbest bölgelerde ciddi bir vergi kayıp ve kaçağı sorunu yaşandığını, bakanlık olarak bu konuda bir düzenlemeye giderek, vergi kaçaklarına izin vermeyeceklerini söyledi.

2003 bütçesi Irak için esnetildi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Irak'a olası müdahale durumunda ekonominin az etkilenmesi için çalışmalar yapıldığını da vurguladı. "Irak'ta bir savaşın olmamasını arzu ediyoruz" diyen Unakıtan, şöyle devam etti: "Bir savaş olduğunda bunun Türkiye'yi ne kadar etkileyeceğini kestirmek elbette kolay değil. Ama en azından belli durumlara ekonomimiz hazır. 2003 bütçesi de, bu duruma uygun esneklikler taşıyor."



1 Şubat 2003
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED