T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Kadın ayakkabıları satışı kriz dinlemiyor

Çalışanların gelir düzeyinin kriz yüzünden düşmesi ile başlayan iç piyasadaki talep düşüklüğü sektörleri zorlarken, ayakkabı sektörünü kadınlar kurtarıyor. Orta gelire sahip bir kadın yılda 4-5 çift ayakkabı alıyor

Ayakkabı sektörünü krizden kadınlar koruyor. Konya'da en eski kadın ayakkabı üreticilerinden olan Bülbül Ltd. Şirketi'nin ortaklarından Oğuz Bülbül, "Kadın ayakkabılarında pazarlama sıkıntısı yok. En durgun dönemlerde bile orta gelir düzeyine sahip kadınlar yılda 4-5 ayakkabı alıyor. Ancak erkekler için aynı şey söz konusu değil'' dedi.

Bülbül, kadın ayakkabısının maliyetinin erkek ayakkabılarına göre daha düşük olduğunu, bunun da kazançlarını artırdığını ifade etti.

Yapımı daha ince işçilik isteyen kadın modellerinin çok tüketildiğini ve modaya uygun ürünlerin satışının kolay olduğunu dile getiren Bülbül, kendilerini örnek alan 5-6 firmanın daha kadın modelleri üretimine geçtiklerini bildirdi.

Erkek ayakkabı üretimiyle Türkiye'de önde gelen Konya, pazar payı ve kazancı daha yüksek olan kadın ayakkabısında da atak yaparak, piyasada bu konudaki payını artırmak istiyor.



25 Şubat 2003
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED