|
|
|
Geçimsiz kadınlar

Kadın dizilerine bir yenisi daha ekleniyor. Ancak, Berna Öztürk, Açelya Akkoyun gibi isimleri buluşturan Saçsaça Başbaşa, kadın dayanışmasını değil, mücadelesini anlatıyor. Dizi yakında TV8'de.
Geçtiğimiz sezona damgasını vuran kadın dizileri, önümüzdeki sezonda da ekranı kaplayacak gibi görünüyor. Omuz Omuza, Sil Baştan, Mart Kapıdan Baktırır ve benzeri pekçok kadın dayanışmasını anlatan dizilere eklenecek olan Saçsaça Başbaşa adlı dizi de bunu gösteriyor. Ancak bu yeni dizi, diğerleri gibi hayata karşı birlikte duran ve sıkıntıların üstesinden birbirine destek olarak gelen ezilmiş, yenilmiş kadınların hikayesini anlatmıyor. Saçsaça Başbaşa, kadınların özellikle işyerlerinde ortaya çıkan bir başka yönüne, kıskançlığına, geçimsizliğine ve hıslarına vurgu yapacak olan farklı bir yapım olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki hafta TV8'de yayınlanmaya başlayacak olan dizi, dram ağırlıklı diğer kadın dizilerinden bir yönüyle daha ayrılıyor: Saçsaça Başbaşa adlı dizi, Türk usulü bir sit-com.
Kariyer sahibi dört kadın bir evde
Yayına başladığı yıllarda tematik bir yayıncılık anlayışı benimseyen ve haber-belgesel ağırlıklı yayınları ve ağır müzik programlarıyla açıkçası uzunca bir süre seyirci üzerinde pek fazla esamisinin okunduğu söylenemeyecek olan TV8'in geçtiğimiz sezonda yayın akışında gerçekleştirdiği değişikliklerle de sinyallerini verdiği köklü değişimin bir sembolü niteliği de taşıyan yeni dizide, önemli oyuncular rol alıyor. Selda Özer, Açelya Akkoyun, Tuğçe Kavruk, Berna Öztürk, Yüksel Arıcı, Turgay Kantürk, Ruhi Sarı ve Şahin Çelik gibi isimleri cast'ında buluşturan dizi, son derece lüks bir villada birlikte yaşamaya karar veren başarılı dört kadının komik hikayesine odaklanan bir yapım.
Birbirleriyle dostmuş gibi görünen, ancak gizli düşmanlık duygularıyla yanıp tutuşan Çağla (Tuğçe Kavruk), Seda (Açelya Akkoyun), Yasemin (Selda Özer) ve Feryal'in (Berna Öztürk) yaşadığı komik olayların filme aktarıldığı dizide, biri kariyerini reklam dünyasının tepe noktasına hedeflemiş hırslı bir iş kadını, diğeri şakacı, elinde kamerayla sürekli çekimler yapan, şımarık, şen şakrak bir radyocu, bir diğeri ise güzelliği zekasına yansımamış, hosteslik ve mankenlikten sonra televizyon yıldızlığında karar kılmış sarışın tv yıldızının öyküsü anlatılıyor. Son dönemde yayınladığı kaliteli yabancı dizilerle dikkat çeken TV8, bakalım bu başarısını yerli dizilerde de gösterebilecek mi?
Çiftliğin bütün tavukları: Uçun!
Daha önce de TRT'de yayınlanmış olan Tavuklar Firarda adlı film yeniden ekrana getiriliyor. Son derece eğlenceli bir animasyon film olan Tavuklar Firarda, çiftliğini adeta bir diktatör gibi yönetmekte olan gaddar bayan Tweeddy'nin baskılarından bıkan tavukların özgürlüğe adım atmak için kaçma planlarını anlatıyor. Yönetmenliğini dünyada animasyonun efsane isimleri sayılan Peter Lord ile Nick Park'ın üstlendiği film, 40 kişilik bir ekip tarafından yıllarca süren bir çalışma sonucu yapıldı. Filmin bu kadar uzun sürmesinin nedeni filmde kullanılan stop-motion tekniği ile bir günlük çalışma sonunda 2 saniyelik görüntü elde edilebiliyor olması. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Ginger'ın başını çektiği bir grup tavuk, açgözlü Bay Tweedy'nin çiftliğinde yaşamaktadır. Tweddy nin çiftliği oldukça sakin bir yerdir. Çiftlikteki tavukların Bayan Tweddy için yumurtlamaktan başka işleri yoktur. Ancak artık yumurtalarının değerli olmadığını ve içlerinden çoğunun yenmek için kesileceğini öğrenince, yumurtlama şampiyonu Bunty, kuşbeyinli Babs, mühendis İskoç tavuğu Mac ve yaşlı horoz Fowler Ginger liderliğinde kaçma planı yapmaya başlar. Bir gün civardaki sirkten kaçan horoz Rocky çiftliğe gelir. Rocky onlara uçmayı öğretecek, bütün tavuklar da çiftlikten uçarak kaçacaktır.
TAVUKLAR FİRARDA
Orj. Adı: Chicken Run Yön: Peter Lord, Nick Park Senaryo: Jack Rosenthal, Karey Kirkpatrick Seslendirme: Mel Gibson (Rocky), Julia Sawalha (Ginger), Miranda Richardson (Bayan Tweedy),
Imelda Staunton
(Bunty) Türü: Animasyon
TRT 1 / 20.25
FİLMLERDEN SEÇMELER
Katil
Deneyimli polis Jake, uzun zamandır, çocuklu kadınları öldüren seri katil Garrotte'nun peşindedir. Garrotte, işlediği her cinayetten sonra Jake'i aramaktadır. Bunlardan bunalan Jake, emekli olmaya karar verir; ancak çok geçmeden Ulusal Güvenlik Gücü kendisine, Garrotte'i yakalamasını sağlayacak çok gizli bir projenin içinde yer almasını teklif eder.
Orj. Adı: Replicant Yön: Ringo Lam Oyn: Jean Claude Van Damme, Michael Rooker SHOW TV / 20.30
Space Jam
Basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu olarak kabul edilen Michael Jordan'ın rol aldığı Space Jam'de Jordan kendini, yani olağanüstü yeteneklerle bezeli emekli bir basketbolcuyu canlandırıyor. Emekli basketçi hepsi çizgi karakterlerden oluşan Loony Tunes takımı onu yardıma çağırınca kolları sıvıyor.
Orijinal Adı: Space Jam Yön: Joe Pytka Oyn: Michael Jordan, Bill Murray, Wayne Knigt Yapım Yılı: 1996 Türü: Animasyon / Macera Cnbc-e / 22.00
Maymun Kral-Kayıp İmparatorluk 2
16. yüzyıl Çin edebiyatı klasiklerinden Cheng-En Wu'ya ait Batı'ya Seyahat'ten uyarlanarak sinemalaştırılan filmde, Nick akademisyenlikten iş danışmanlığına geçiş yapar ve hayatı Çin mezarlarında arkeolojik bir kazı yaparken değişir. Macera Nick'in Kwan Ying'le tanışmasıyla başlar.
(The Monkey King) Yön: Peter MacDonald Oyn: Thomas Gibson, Kabir Bedi (2001/Fantastik) KANAL 7 / 22.30
Felicia'nın Yolculuğu
İrlanda'da, bir köyde yaşayan 17 yaşındaki İrlandalı Katolik kız Felicia, Johnny adında bir gence âşıktır. Johnny iş aramak için İngiltere'ye gidince, onun peşinden gider. Birmingham'a vardıktan kısa bir süre sonra yolda giderken bir şirkette yönetici olan Joseph Ambrose Hilditch ile tanışır. Bunun ardından tesadüfen yeniden karşılaşınca, Hilditch Felicia'ya yardım teklif eder.
(Felicia's Journey) Yön: Atom Egoyan Oyn: Bob Hoskins, Elaine Cassidy, Arsinee Khanjian, Sheila Reid Yapım Yılı: 1999 Türü: Gerilim KANAL D / 00.30
Karanlığın Melekleri
Oz ve Slate, yeryüzünü koruyan savaşçıları öldürme görevini üstlenirler. "Karanlığın Melekleri" iyi ve kötü arasındaki dengeyi bozarak emellerine ulaşmaya çalışırlar ama işler ters gider, çünkü "Beyaz Savaşçı"nın dokunuşuyla sevgiyle tanışan Oz, artık iyi biri olmuştur. Partneri Slate bu durumdan hiç hoşlanmaz.
Orijinal Adı: Invincible Yön: Jefery Levy Oyn: Bılly Zane, Tory Kittles Yapım Yılı: 2001 STAR / 01.30
TV TEL TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178 |
|
|
Sevgi öğretmen bir aileyi birleştirmek için seferber
Necla Nazır, Reha Yeprem ve Salih Kırmızı'nın başrol oynadığı Sevgi Ana adlı dizinin bu bölümünde, Gülten küçük kızı Bahar ile yaşayan bir annedir. Kocası Salih ise alacaklılar sebebiyle eve uğramamakta ve ailesini ihmal etmektedir. Üstelik Gülten hamiledir. Evde doğum yapmak zorunda kalınca Sevgi öğretmen ve Mehtap ona yardımcı olurlar. Gülten bu zor anında Salih'in yanında olmamasına kırgındır. Sevgi öğretmen aileyi biraraya getirmek için kolları sıvar.
[ 23.50 / SAMANYOLU ]
Düş Sarayları'nın dünden bugüne serüvenli hikayesi
Düş Sarayları adlı belgesel yaz sezonunda tekrar ekrana getiriliyor. 20. yüzyılın başlarında, sinema salonlarının, ilk günden bugüne uzanan süreçteki serüveninin anlatıldığı belgeselin yapım ve yönetimi Hilkat Akçalı'ya ait. 1920'li yılların ortalarından itibaren kurulan yeni Cumhuriyet'in batıdan gelen her türden sanat ve kültür olaylarına kapılarını açması ve buna paralel olarak sinemanın Anadolu'da da kabul görmeye başlaması belgeselin bu bölümünün konusunu oluşturuyor.
[ 23.00 / TRT 2 ]
Nisan Ali'yle barışıyor, ancak derdi bitmiyor
Başrollerinde Pınar Altuğ ve Ebru Cündübeyoğlu'nun oynadığı Omuz Omuza'da Ali'nin fedakarlıkları Nisan'a kızgınlığını unutturur. Bu arada Burcu'nun yaptığı bir iş sonucunda Nisan'a yeni görev çıkar. Firdevs, Mustafa'dan intikam almaya devam ederken, Mustafa ve Kemal de Firdevs'i Mustafa'ya âşık edecek plan yaparlar. Ancak Sevilay'ı hesaba katmamışlardır.
[ 20.30 / KANAL D ]
|
|
|
|