AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Zerda ve Çakır
zor bir aşkın içinde

İki başarılı dizinin iki başrol oyuncusu yeni sezonda Show'da yayınlanacak Aşkımızda Ölüm Var adlı yeni bir dizi için biraraya geldi. Kurtlar Vadisi'nin Çakır'ı Oktay Kaynarca eski rolünden çok uzaklaşmayarak yasadışı işler yapan ancak savunmasızların koruyucusu olan Salih'i, Zerda'nın Ece Uslu'su ise bir avukatı canlandırıyor. İkili dizide, zor bir aşk yaşıyor.

  • SEVDA ALKAN, İSTANBUL
    Geçtiğimiz yayın döneminde ekrana gelen iki çok izlenen dizinin, iki başrol oyuncusu yeni sezonda Show TV'de start alacak yeni bir dizi film için biraraya geldi. Geçtiğimiz sezonun reyting rekoru kıran dizisi Kurtlar Vadisi'nde Çakır'ı canlandıran Oktay Kaynarca ve sevilen dizi Zerda'da Zerda karakterini canlandıran Ece Uslu 'Aşkımız'da Ölüm Var' adlı dizide başrolleri paylaşıyor. Senaryosunu Safa Önal'ın yazdığı dizinin yönetmenliğini ise Ümit Efekan üstleniyor. Eylül ayında Show TV ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan dizinin konusu ise kısaca şöyle:

    "Maddi olanaksızlıklar içerisinde okumuş ve korkusuz bir ceza avukatı olan Pervin (Ece Uslu) ile çocukluğu üvey baba zulmüyle ve kendisine karşı sevgi dolu bir anneye acımakla geçmiş, yasadışı işler içinde olan iyi yürekli bir suçlu olan (Sinan) en olmadık şekilde karşılaşır ve zor bir aşkı yaşamaya başlarlar."

    Yeni sezonun iddialı yapımlarından biri olmaya aday, 'Aşkımızda Ölüm Var'da Kaynarca ve Uslu'nun dışında Volkan Severcan, Can Gürzap, Tanju Gürsu, Müge Oruçkaptan gibi isimler de bulunuyor.

    ÇAKIR BENİ YORMUŞTU

    'Kurtlar Vadisi' Oktay Kaynarca için önemli bir dizi. Tartışma programlarına bile konu olan sansasyonel bir dizi karakteriyle şöhreti yakalayan Kaynarca, televizyonu "fast food" a benzetiyor. "Bir sene önce bir dizide kıyamet koparsanız da seyirci bir sene sonra yeni projelere ilgi duymaya başlıyor" diyen Kaynarca, 'Aşkımız'da Ölüm Var' dizisinde canlandıracağı Sinan karakteri için çok umutlu. Kurtlar Vadisi'nden ayrıldıktan sonra uzun bir süre hiçbir dizi projesini kabul etmediğine dikkat çeken Kaynarca, bunun sebebinin ise 'Çakır' ile ilgili yapılan spekülasyonların kendisini yıpratmış olmasıyla açıklıyor. Oyunculuğun kendisi için bir tutku olduğunu dile getiren Kaynarca, setlerden bir hafta uzak kalsa bile, oyunculuğa özlem duyduğunu anlatıyor.

    PERVİN'İ DE SEVECEKLER

    Dizinin idealist avukatını canlandıran Ece Uslu ise yine büyük ilgi toplayan Zerda'daki başarısını sürdürmek için çalışacağını anlatıyor. "Bir oyuncunun amacı karakteri sevdirmektir' diyen Uslu, yeni dizide canlandıracağı 'Pervin' karakterini bildik hale getirmek için elinden geleni yapacağını ifade ediyor. Kaynarca ile ilk kez bir projede biraraya gelmenin heyecanını yaşadığını belirten Uslu, diziden umutlu olduğunu belirtiyor.


    Evladı ve işi arasında kalan polis,
    De Niro olunca

    Robert De Niro'nun başrolde oynadığı sıkı bir polisiye geliyor ekrana. 2002'de çekilen ve TV'de ilk kez yayınlanacak olan City by the Sea (Öldüren Şüphe), gerçek bir hikayeden uyarlanarak filme alınmış. Cast'iyle de dikkat çeken filmde: Vincent New York şehri cinayet masasının sevilen ve sayılan bir dedektifidir. İşine son derece saygılı ve bağlıdır. Bir cinayet araştırması için eski eşi ve uzun zamandır görmediği oğlunun yaşadığı Long Island'a kadar gitmesi gerekir. Fakat soruşturma sırasında cinayetin bir numaralı zanlısının oğlu olduğu ortaya çıkar. Artık çocuğunu kurtarmakla işi arasında bir tercih zamanı gelmiştir.

    ÖLDÜREN ŞÜPHE

    Orijinal Adı: City by the Sea Yön: Mıchael Caton-Jones Oyn: Robert De Nıro, Frances Mcdormand Yapım Yılı: 2002 Türü: Polisiye / Macera
    STAR / 00.20


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    İkiz Ejderler
    İyi yürekli iki serseri Boomer ve Tyson, Hong-Kong'un acımasız mafya lideri Ling'den üç yüz bin dolarlık bir yarış iddiasına girerek kurtulurlar. Bu arada ilk konserini vermek için Hong-Kong'a gelen ünlü müzisyen John Ma, Boomer'a olan benzerliği yüzünden kendini heyecanlı olayların içinde bulur. İkisi tıpatıp benzerlik yüzünden sıkça rolleri değiştirmek zorunda kalacaktır.
    (Twin Dragons) Yön: Ringo Lam, Hark Tsui Oyn: Jackie Chan, M. Cheung, Niha Li Chi (1992)
    KANAL 7 / 17.50

    Umut Dalgaları
    Gençlik aşkıyla evlenerek mutlu bir yuva kuran Birdee beklemediği bir anda büyük bir hayal kırıklığına uğrar. Onu en yakın arkadaşıyla aldatan eşi, bunu arkadaşıyla beraber katıldıkları bir TV şovunda itiraf eder. Tüm dünyası bir anda alt üst olan genç kadın, kızını da alarak Teksas'a ailesinin yanına gider. Birdee ve kızı Bernice için zor günler başlamıştır.
    Orj. Adı: Hope Floats Yön: Forest Whitaker Oyn: Sandra Bullock, Harry Connick Jr., Gena Rowlands
    TRT 1 / 21.30

    14. Bölgeden Kaçış
    Tony, Claremont tarafından cinayet işlemekle suçlanır. Hapse atılan Tony'ye çok geçmeden Claremont'tan bir teklif gelir. Eğer içeride Allie'yi bulup dışarıya çıkarabilirse, özgürlüğüne kavuşacaktır. Allie ve Tony, güçlerini birleştirirler. Hapisten kaçmak üzere yaptıkları plan, birlikte gerçekleştirecekleri şeylerin sadece başlangıcıdır.
    Orijinal Adı: Deadlocked: Escape From Zone 14 Yön: Graeme Campbell Oyn: Esai Morales, Stephen McHattie, Sarah Strange, Nia Peeples (1995/Aksiyon)
    TV8 / 21.30

    Ayna
    Tarkovsky şüphesiz Sovyet sinemasının en önemli ismi. The Mirror yönetmenin filmografisinde çok önemli bir yer tutuyor. 2. Dünya Savaşı'nın karanlık günlerini anlatan film, yönetmenin kendi çocukluğundan da izler taşıdığı gibi, Rus tarihine dair ilginç göndermeler de yapıyor. Filmde çocukluğun masumiyetinin savaşın dehşetini kurban gidişi anlatılıyor.
    Orijinal Adı: The Mirror (Zerkalo) Yön: Andrei Tarkovsky Oyn: Margarita Terekhova, Oleg Yankovsky, Ignat Daniltsev, Anatoli Solonitsin (1974)
    Cnbc-e / 22.00

    Özel Tim
    Mafya gruplarına karşı savaş açan Özel Tim'in işi bu sefer kolay olmayacaktır. Oldukça acımasız olan mafya birbirlerine karşı sert kurallarla hareket etmektedir. Özel Tim'in ilk işi mafya gruplarından birine sızmak olacaktır. Muhasebeci olarak aralarına sızan Özel Tim elemanını ise, ilginç süprizler beklemektedir.
    Yön: Federico Cueva Oyn: Joan Crosas, Fanny Gautier, Armando del rio, Carmen Elias
    SAMANYOLU / 01.00

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Deniz Feneri'nin ışığı 4 yoksul aileye vuruyor
    Uğur Arslan ve İbrahim Uğurlu'nun yoksulların yardımına koştuğu Deniz Feneri'nde, bir çocuk annesi olan ve eşi tarafından yüzüne kezzap dökülen 17 yaşındaki Nilgün Özcan'ın dramatik hayat hikayesi ve ona yapılan yardımlar ekrana getiriliyor. 4 çocuğuyla birlikte yaşayan kanser hastası Hadiye Özdemir'in, annesi ve babası hasta olan 16 yaşındaki Necla Aldın'ın, 63 yaşındaki Ayşe Çetinöz'ün ve 21 yıldır yatalak hasta olan Ayşe Hanım'ın hikayeleri ve yardımlar programda yeralıyor.
    [ 20.45 / KANAL 7 ]

    Kalorifersiz zamanların sıcacık Osmanlı sarayları
    Osmanlı Saraylarında Isıtma adlı belgesel programda tarih süreci içinde, Osmanlı'nın Batı'yla yakınlaşması sonucu, sultan mekanlarının yapısal değişikliğine ayak uydurarak saraylara sokulan ve güzellikleriyle insanı adeta büyüleyen ocaklar, mangallar, sobalar ve şömineler hikaye ediliyor. Belgesel programda bütün bu ısıtma araçlarının yanı- sıra, onların görsel zenginliğini bir kat daha artıran, küçük ama değerleri büyük, ısıtma araçları aksesuarları da ekrana getiriliyor.
    [ 23.00 / TRT 2]

    Karadeniz kıyısından yardım manzaraları
    İkbal Gürpınar'ın sunduğu 'Kimse Yok mu'da ise, Karadeniz'den iki mağdur ailenin dertlerine derman olunuyor. Giresun'dan Emine Hanım ve üç çocuğunun verdiği hayat mücadelesinin ekrana getirileceği programda, kardeş aile ve Giresun esnafının yaptığı yardımlar yeralıyor. Programın ikinci bölümünde ise, Ordu'da simit satarak ailesini geçindirmeye çalışan Mehmet Bey ve ailesinin hikayesi yeralıyor.
    [ 21.50 / SAMANYOLU ]
    18 Ağustos 2004
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED