AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
E K O N O M İ

  • TBCCI'da Remzi Gür dönemi
    Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'nın yıllık olağan genel kurulunda geçen dönem eşbaşkan olarak Michael Thomas ile başkanlığı paylaşan işadamı Remzi Gür'ün listesi yeni yönetimi oluşturdu. Oda'nın kuruluşundan bu yana en yüksek katılımın gerçekleştiği kurulda Remzi Gür kendisini destekleyen listenin seçimleri kazanması üzerine yaptığı açıklamada, yeni dönemde daha etkin bir kadro ile görev yapılacağına inandığını söyledi. Gür, "İki ülke arasındaki ticareti artırmak ve yeni projeleri hayata geçirmek konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz." dedi.


  • Kuyumcular mutsuz
    Cengiz Akbulut/17 yıllık kuyumcu: Altının değer kazanması bizim satışlarımızı etkilemedi. Biz eskiden satış yapamıyorduk şimdi de yapamıyoruz. Vatandaş artık nişan, düğün için bile altın almıyor. Doların değer kaybetmesi işleri canlandırır diye umut ettik ancak yanıldık. Altının değeri tezgahlarımıza uğramadı. Sadık Güler/20 yıllık kuyumcu: Altın fiyatlarının yükselmesi satışlarımıza yansımadı. Vatandaş, altını yatırım aracı olarak değil aksesuar olarak görüyor. Bunun için altın almıyor. Altın değer kazanmasına rağmen vatandaş gene de altın almıyor. 22 ayar bilezikte satış çok az arttı ama yeterli değil. Hüseyin Kömüşçü/14 yıllık kuyumcu: İşler çok durgun. Dolar değer kaybedince vatandaş altına yönelir diye düşündük ancak beklediğimiz gibi olmadı. Altına olan rağbet vatandaşın altın almasını sağlamadı. Satış yapmadan günü bitiriyoruz. Altının değeri bize uğramadı.


  • Sayın'dan BDDK'ya destek
    Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, son dönemde bazılarının BDDK'yı eleştirerek rant sağlama peşinde koştunu söyledi. "Bankalar kanun tasarısıyla" gündeme gelen BDDK'ya yönelik eleştirileri doğru bulmadığını ifade eden Sayın, BDDK gibi kritik kurumların sürekli gündemde tutulmasının bu tür kurumlara zarar verdiğini söyledi. Sayın, birçok gelişmiş ülkede BDDK gibi kurumlara geniş yetkiler verildiğine dikkat çekerek, "BDDK'nın elini kolunu bağlarsanız, çalışamaz. Kurumun başındaki kişilere gerekli insiyatif verilmelidir. Bu kişiler eğer hata işlerse o zaman konuşun" dedi.


  • BDDK, IMF'nin 'arka bahçesi' oldu
    IMF, Türkiye'deki batık banka operasyonlarında görev yapan BDDK eski yöneticilerini, başka ülkelerin finans sorunlarını çözüme kavuşturmakla görevlendirmeye başladı. BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca, IMF'nin tavsiyesiyle Nijerya Merkez Bankası'na danışmanlığa başladı. BDDK'da Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Levent Deveci, IMF'de uzman olarak işe başlarken, BDDK eski Başkan Yardımcısı Ceyla Pazarbaşıoğlu da, Dünya Bankası'nda tekrar işe başladı.


  • 'Hızlı Tren' projesi hızlandırılıyor
    Demiryollarının iyileştirilmesine hız veren TCDD Genel Müdürlüğü, programına aldığı iki hızlı tren yapım projesiyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 600 trilyon lira toplam yatırım tutarı bulunan Ankara-Konya demiryolu projesi ile ilgili ihale sürecini bir süre önce başlatan TCDD Genel Müdürlüğü'ne, hattın müşavirlik hizmetleri için 6 firmanın başvurduğu öğrenildi. 2008 yılına kadar tamamlanması planlanan ve saatte 250 kilometreye kadar hıza ulaşacak Ankara-Konya arasındaki hızlı tren hattı yapımına yönelik müşavirlik ihalesinin, ocak ayı içinde sonuçlandırılması bekleniyor. Proje kapsamında, Ankara (Malıköy)-Konya arasında saatte 250 kilometreye kadar hız ulaşabilen trenlere göre demiryolu yapımı amacıyla yaklaşık 230 kilometrelik kesimin hızlı tren proje ölçülerine göre çift hatlı olarak inşasına yönelik detay uygulama projeleri ile hattın ihale yapımına yönelik gerekli şartnamelerin hazırlanması işleri yeralıyor.


  • Havlu pazarını Çin'den geri alıyoruz
    Türkiye'nin havlu, bornoz ve sabahlık ürünlerindeki ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştiren Denizlili firmaların, kotaların kalkması sonrası ABD ve AB pazarlarında oluşan pazar kayıplarını telafi etmeye başladı. Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Raşit Güntaş, bornoz ve havluda kotaların kalkması sonrası, ABD ve AB pazarında Çin mallarına karşı pazar gerilemesi yaşadıklarını hatırlatarak, bu sürecin geriye işlemeye başladığını ifade etti. Kotaların kalkması sonrası Türkiye'nin AB pazarında yüzde 33 olan payının 2002 yılında yüzde 18'e gerilediğini, Çin'in ise payını yüzde 4'den 25'e çıkardığını belirten Güntaş, "Kotalar kalkınca oluşan sersemliği üzerimizden attık. Düşüş ivmesini bu yıl yukarıya çevirdik. Çinli firmalara kaptırdığımız payı geri almaya başladık" şeklinde konuştu.


  • Denizli'nin sorunları Prag'da görüşüldü
    Denizli'nin sorunları Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta yapılan toplantıda ele alınırken, işadamları, Çardak Havaalanı'na yabancı uçakların da inişine izin verilmesini istedi. Denizli'deki sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Denizli Platformu, 6 aylık dönemler halinde yaptığı toplantılarını bu kez Prag'ta gerçekleştirdi. Toplantıda ilin acil çözüm bekleyen problemleri gündeme getirilerek, yapılması gereken çalışmalar gündeme getirildi. Toplantıda havaalanı konusunda şu şu karar alındı: "Çardak Havaalanı, askeri bir statüye sahip. Bu nedenle ilgili kurulaşlar bu konuyu tekrar ele alarak, havaalanınıyla ilgili düzenlemeler yeniden yapılmalı ve buranın uluslararası seferlere açık hale getirilmesi sağlanmalıdır."



    6 Aralık 2004
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED