AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T
Dağ dağa küsmüş

Birilerinin sözlerine, hal ve hareketlerine kızar; iç dünyamızda fırtınalar kopartır, gemiler batırırız ama bunu karşı tarafla konuşmadan, konuyu ve karşı tarafın niyetini tam olarak öğrenmeden yaparız. Kızdığımız konu; belki doğru anlamalara dayanıyor belki de havadan nem kapmaktan ibaret. Konunun mahiyetine ulaşmanın da tek yolu karşı tarafla konuşmak ve böylece olaydaki gerçek niyeti anlamaktan geçiyor. İçinize kapanarak, duygularınızı paylaşmayarak kendinize zarar verme yolunu pek tabiî tercih edebilirsiniz ama unutmayın ki bu sadece kendinize değil karşı tarafa da yapmış olduğunuz bir haksızlık olur.

1- Arkadaşınızla telefonda konuşurken tartışmaya başladınız, telefon görüşmesi birden kesildi ve bir saat geçmesine rağmen sizi aramadı. Sorunun, sizden kaynaklanmadığına da eminsiniz……………..
a-) Ben ararım
b-) Kesin, yüzüme kapattı
c-) Belki birazdan arar

2- Üst katınıza yeni komşunuz taşındı ve siz balkonda otururken kendi balkonundan bir şeyler silkeledi. Üstünüz başınız toz içinde kaldı…………
a-) "Hoş geldin"e gitmem
b-) Söylenirim
c-) Yukarı çıkar konuyu görüşürüm

3- Saat sekizde arkadaşınızla buluşacaktınız ama saat dokuz olmasına rağmen ne geldi ne de gecikeceğine dair haber verdi. Cep telefonuna da yanıt vermiyor……………….
a-) Biraz daha beklerim
b-) Bir şekilde ulaşmaya çalışırım
c-) Bana hiç değer vermiyor demek ki

4- Arkadaşlarınızla oturmuş sohbet ediyordunuz ki kapıyı çalmayarak, başka bir arkadaşınız odaya daldı ve özür dileme nezaketinde bile bulunmadan, odadan bir şeyler alıp çıktı…………………..
a-) Mantıklı bir açıklaması vardır
b-) Selamı sabahı keserim
c-) Gelip özür diler elbet

5- Bir yakınınız size çok kırıldığını söyledi fakat nedenini bir türlü açıklamıyor……………….
a-) Söylemezse nereden bilebilirim
b-) Tahminler yürütürüm
c-) Haklıdır, özür dilerim

6- Yağmurlu bir gün ve arkadaşınızla aynı yerden ayrılmanıza rağmen; arkadaşınız sizi gideceğiniz yere arabasıyla bırakmayı teklif etmedi………
a-) Bugün bana, yarın ona
b-) Ben teklif ederim
c-) Bu son görüşmemiz olur

7- Bir davet verdiniz fakat çok sevdiğiniz arkadaşınız davete icabet etmedi. Aradan bir hafta geçmesine rağmen hiçbir ses seda da yok…………..
a-) Neden gelmediğini sorarım
b-) Kendi bilir…
c-) Ben mi arasam ki?

8- Yeni bir ev aldınız ve taşındınız ve hiçbir arkadaşınız "hayırlı olsun" a gelmedi………….
a-) Ben de onlar taşınırsa gitmem
b-) Acaba ben de onlara mı gitmemiştim ki?
c-) Canları sağ olsun, kesinlikle kırılmam

9- Tatile çıkacaksınız ve arkadaşlarınızdan birinin yazlığına gitmek için arkadaşınızdan, yazlığının anahtarını istediniz. Arkadaşınız yazlığında tadilat olduğunu söyledi…………
a-) Bitince gidebilirsin diyebilirdi
b-) Yardıma ihtiyacı var mı diye sorarım?
c-) İsteyende kabahat

10- Canınız çok şiddetli olarak çay içmek istedi ve arkadaşlarınızdan biri elinde çay dolu tepsiyle önünüzden geçti. "İster misin?" de demedi……………
a-) Bir bardak isterim
b-) Çok kırılırım
c-) Ben olsam böyle yapmazdım

PUAN TABLOSU

a b c 1 3 1 2 2 1 2 3 3 2 3 1 4 3 1 2 5 1 2 3 6 2 3 1 7 3 1 2 8 1 2 3 9 2 3 1 10 3 1 2

PUAN VE DEĞERLENDİRME

16 PUAN VE ALTI
Ey mübarek insan! Neden bu kadar alıngansın? İnsanlar hata yapar. Bir olayla karşılaştığınızda hata, karşı tarafta yüzde kaç oranda olursa olsun, unutmayın ki belli bir oranda da sizde olabilir. Bu nedenle, kimseyi yargısız infaz etmeyin ve ona gücenmeyin. Karşı tarafa, kendisini savunma ve anlatma şansı tanıyın. Zahiri ile hareket edip de batını gözardı etmeyin. Belki de durum sanıldığı ve göründüğü gibi değildir. Hiç ummadığınız sonuçlarla karşılaşıp da haksızlık yaptığınız için utanacağınız durumlara düşmeyin.
17-23 PUAN
Karşılaştığınız güçlüklerde, hemen olmasa da ilk fırsatta teslim bayrağını çekmeye hazırsınız. Hiçbir zorluk sizi yıldırmamalı ve insanları oldukları gibi kabullenmeyi öğrenmelisiniz. İçinizde oluşan kuşkular sizi iyiyi bulmaya götürdüğü müddetçe güzel fakat kuşkularınızın esiri olup da olumsuz duyguların kapılmaya başladığınız takdirde "dur" demenizin vakti gelmiş demektir. Olayları değerlendirirken tek taraflı değil, çift boyutlu düşünün ve ondan sonra neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar verin.
24 PUAN VE ÜSTÜ
İnsanları kendiniz gibi görüyor ve onlara hak ettiklerinden fazla değer veriyorsunuz. Hiçbir zaman unutmayın ki bu sizden götürmez aksine değerinizi artırır ve bu, sizin ne kadar asil olduğunuzun ispatıdır. İnsanlara her zaman için yeni bir şans vermek ve onları sırf "Yaratan'dan ötürü" sevmek hakikaten de şeref verici bir davranış. Karşı taraf hatalı olsa dahi, sizin bu iyi niyetinizden ötürü hatasından pişman olup, eninde sonunda pişmanlığını belli edecektir. Siz doğrularınızdan şaşmayın ve bunu yapayım derken de kendinizi yıpratmayın…

  • Hazırlayan: Efser SELAMET


  •  
    Sahalardan sahnelere çeyrek asır
    Beykoz Genç Takımı'nda başlayan futbol yaşantısını Fenerbahçe, Anadoluhisarı ve İETT takımlarında sürdüren, orada bugünün Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile 5 yıl futbol oynadıktan sonra kendisini müziğe adayan devlet sanatçısı Arif Özgülüş, 25.sanat yılını kutlama heyecanını yaşıyor. Başta Başbakan olmak üzere bütün dostlarını bir süredir şan ve müzik dersleri verdiği Altunizade Kültür Merkezi'nde 8 Aralık Çarşamba akşamı vereceği konsere çağıran İstanbul Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Özgülüş "Tek hedefim, TV'de canlı müzik programı yapmak" diyor.
    6 Aralık 2004
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED