AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Şehit ailelerine ilk ziyaret

Avrupa Parlamentosu Başkanı Borrell, Diyarbakır'da Şehit Aileleri Derneği'ni de ziyaret etti. "İlk kez Avrupa'dan gelen bir heyet bizi ziyaret etti" diyen Dernek Başkanı, Borrell'e Şehitler Albümü hediye etti.

AP Başkanı Josep Borrell, Diyarbakır ziyaretinde, 'Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Diyarbakır Valisi Efkan Ala ve Belediye Başkanı Osman Baydemir'i de ziyaret eden Borrell, 'İlk kez Diyarbakır'a bir Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı geliyor' sözünü özellikle vurgularken, "Türkiye-AB ilişkilerinin kritik bir evresinde bu şehre geliyor olmamız, siyasi açıdan önemli. AP'nin bugün buradaki varlığı, AB'nin kültürlere, bireylerin kültürel ve dilsel özelliklerine verdiği önemin göstergesi" diye konuştu. Baydemir de, Türkiye'de demokratikleşme sürecinde öneli adımlar atıldığını belirtti.

Borrell'e 'Şehitler Albümü' hediye edildi

Diyarbakır Şehit Aileleri Derneği'ni de ziyaret eden Borrell, Başkan Ahmet Büyükburç tarafından, "İlk defa Avrupa'dan gelen bir heyet bizi ziyaret ediyor" sözüyle karşılandı. Büyükburç, "Diyarbakır, artık insanların can güvenliği içerisinde yaşadıkları bir kent oldu. Ancak yollar üzerine mayınlar koymak suretiyle masum insanlara zarar veriliyor. Terörist saldırılar devam ediyor" dedi. Borrell ise bölgede uzun yıllar çok acı çekildiğini ifade ederek, "Şimdi durumun düzelmekte olduğunu biliyoruz. Amacımız herkesin görüşlerini, geleceğe yönelik beklentilerini alabilmektir" dedi. Ziyarette Borrell'e bir Şehitler Albümü hediye edildi.

Borrell, Diyarbakır'dan Ankara'ya dönerken uçakta gazetecilere Türkiye ziyaretini değerlendirdi. Türkiye ve Diyarbakır'ı ilk kez ziyaret ettiğini belirten Borrell, "Bu ziyarette durumun bütününü görme imkanım oldu. Önemli gelişmeler kaydedilmiş" dedi. Türkiye'ye AB ile üyelik müzakerelerine başlanılması için tarih verilip verilmeyeceği konusundaki sorular üzerine de Borrell, "AP, 14 Aralık'ta Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmiş kararı görüşecek ve benimseyecek. Yani gereksiz gecikme olmadan Türkiye ile müzakerelere başlanması.'' dedi.

Borrell'den kürtçe teşekkür

Baydemir, Borrell ile üzerinde İngilizce, Türkçe ve Kürtçe, "Diyarbakır surları 12 metre yüksekliğinde, AB'ye de 12 gün kaldı. İkisinin toplamı 17 Aralık" yazılı afişin altında görüştü. Borrell, "bu denklemin çok hoşuna gittiğini" söyledi. Borrell, Baydemir'e Kürtçe teşekkür etti.



6 Aralık 2004
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED