AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Deprem sokağa döktü

Ankara'nın Bala ilçesinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından halk geceyi sokakta geçirdi. Evlerinde çatlak olanlar Kızılay'ın çadırlarına yerleştirilirken, hayat da normale dönmeye başladı.

Ankara'nın Bala İlçesi'nde saat 00.45'te meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından saat 08.15'e kadar en büyüğü 4,2 olan 28 artçı sarsıntı kaydedildi. Bala İlçesi'nin bazı köylerinde, saat 00.45'te meydana gelen depremde bazı evlerde maddi hasar oluştu. Vatandaşlar, artçı sarsıntılar nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi. Ölen ya da yaralanın olmadığı depremin ardından geceyi dışarıda geçiren vatandaşlar, evlerine girmeye başladı.

Bala Kaymakamı Günay Öztürk, depremin ardından Ankara Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri ile ilçe merkezi ve köylerde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Öztürk, yaptıkları incelemelerde ilçeye bağlı Sırapınar, Bahçekaradalak ve Yeniyapanşeyhli köylerindeki kerpiç evlerde hasar oluştuğunu tespit ettiklerini belirtti. Öztürk, hasarın olduğu köylerde evlerde çatlak oluşmasından ve artçı sarsıntıların devam etmesinden dolayı insanların evlerine giremediğini, bu nedenle geceyi dışarıda geçirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Sırapınarlılar evlerine giremedi

Bu arada, depremde en fazla hasarın meydana geldiği Sırapınar Köyü'nün muhtarı Muhammet Yıldırım da, 173 haneli köydeki evlerin tamamına yakınında çatlaklar oluştuğunu söyledi. Yıldırım, köyden toplam 18 ev ve ahırın ise bazı duvarlarının yıkıldığını kaydetti. Sırapınar Köyü'nde yaşayan vatandaşlar, yatak ve yorganlarını bahçelerine sererek, geceyi dışarıda geçirdi.

Kerpiç evler çatladı

Ankara Valisi Kemal Önal ile Bala Kaymakamı Günay Öztürk, dün sabah saatlerinde Bala'nın hasar gören köylerinde incelemelerde bulurken, Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri de hasar tespit çalışmalarına başladı. Köylerde inceleme yapan Afet İşleri Genel Müdürü Neşet Özdemir yaptığı açıklamada, maddi hasarın meydana geldiği Bala İlçesi'ne bağlı köylerde binaların kerpiçten yapılması nedeniyle ufak hasarlara uğradığını ifade ederek, inceledikleri binalarda önemli bir problemle karşılaşmadıklarını kaydetti.

Bu arada, Türkiye Kızılay Derneği Afet Müdahale ve Yardımlar Yönetim Müdürü Mustafa Kaplan, depremde hasar gören bölgeye, 20 adet çadır ve yeterli sayıda personel gönderdiklerini bildirdi.



1 Ağustos 2005
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED