AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
Öymen alkışlandı Öktem yuhalandı

  • GÜLDEN TÜMER / İSTANBUL
    CHP İstanbul İl Kongresi için 1038 kişilik Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nin seçilmesi muhalifleri kızdırdı. Delege ve konuk kartı olmayanların içeri alınmayacağının söylenmesi üzerine tartışmalar yaşanırken, il başkanlığına aday olan CHP eski Genel Başkanı ve gazeteci-yazar Altan Öymen'i destekleyen pekçok partili Öymen'in salona girişiyle, kapılara yüklenerek içeri girebildi. Öymen, "İşte örgüt işte başkan'' sloganıyla karşılanırken, kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem'in sözleri sık sık yuhalamalar ve "İşte gençlik işte CHP'', "Şinasi gidecek, demokrasi gelecek" sloganlarıyla kesildi.

    Altan Öymen konuşmasında tüzük nedeniyle genel başkan karşısında aday olmanın zor olduğunu vurguladı. "İşte Altan Öymen gibi partide her görevi yapmış bir adam, buna karşı bir şey yapmak lazım diye aday oluyor'' diyen Öymen, tüzüğün, 'ya benden yana olacaksın, ya olmayacaksın' dediğini savundu. Öymen, "Seçilirsem birinci amacım, İstanbul'da parti içi demokrasinin çalışan örneğini vermek" dedi.

    Öktem'in üzerine yüründü

    CHP İstanbul İl Başkanı ve başkan adayı Şinasi Öktem de bazı partililerin delegelere yönelik "naylon'' suçlamalarına da atıfta bulunarak "CHP delegesine naylon, bakalit diye hakaret edemezsiniz'' diye konuştu. Konuşması sırasında bir partili Öktem'in üzerine yürüdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek'in Divan Başkanı olduğu kongrede, "Süper güce karşı çıkıyorsun, sana bedelini ödetiriz" diyorsanız, bedelini onurumuzla ödemeyi biliriz. Deniz Baykal'' yazılı pankart dikkat çekti.

    CHP'li Çorbacıoğlu başkanlığa aday

  • ARTVİN
    CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, "CHP genel başkanlığına aday olduğunu" söyledi. Artvin'in Şavşat İlçesi'nde bu yıl 16.'sı düzenlenen Sahara Pancarcı Şenliği'ne katılan Çorbacıoğlu, milletvekilliği startını da 2 bin 600 metre rakımlı Bilbilan Yaylası'ndan verdiğini hatırlatarak, "Genel başkanlık için de hazırlıklarımız ve çalışmalarımız var. Partiye ve ülkeye nasıl yararlı olabiliriz, bunun hesaplarını yapıyoruz. Şimdi de 2 bin 600 metre rakımlı Sahara Yaylası'ndan Genel Başkanlık mücadelemizi başlatmış olduk" dedi.



  • 1 Ağustos 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED