AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Canını seven kemer taksın

'Emniyet Kemeri Hayat Standartıdır' kampanyasına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İsveç'i örnek göstererek, "Bu ülkede 8 milyon insan trafik polisi gibi çalışıyor. Bizim insanlarımız da bu bilince sahip olmalı. Canını seven emniyet kemerini takmalı" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Temsa ve Petrol Ofisi A.Ş tarafından başlatılan "Emniyet Kemeri Hayat Standartıdır" kampanyasının Emirgan'daki Sabancı Müzesi'nde yapılan tanıtım toplantısında Türkiye'de ciddi bir ulaşım politikası oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "Canını seven emniyet kemerini takmadan yola çıkmasın" dedi.

    Tek çözüm: Eğitim

    Emniyet kemerinin trafik kazalarında vahim sonuçları önlemede çok önemli olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Zorunlu kılmakla problem çözülmüyor. Bunun tek çözümü eğitimdir. İsveç bunu başardı. Çünkü bu ülkede 8 milyon insan trafik polisi gibi çalışıyor. Trafikte hatalı davranışları emniyete bildiriyor. Bizim de insanlarımızı bu bilince getirmemiz için iyi bir eğitimden geçirmemiz lazım" dedi.

    Kazada ölenlerin yüzde 80'i kemer takmıyor

    Emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilincini yaymayı hedeflediklerini belirten Gazi Üniversitesi Trafik Araştırma ve Uygulama Anabilim Dalı Başkanı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Panpal, kazalarda yılda ortalama 10 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu ölümlerin yüzde 80'i emniyet kemeri takılmadığı için yaşanıyor" dedi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, emniyet kemeri kullanımını yüzde 100'e çıkarıldığında, ölümlerin yüzde 60 azaldığını göreceğimizi de belirtti.



  • 3 Ağustos 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED