AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Önce Almanya

Milli Takım'da 2. devrini yaşayan Terim'in ilk özel sınavı 17 Ağustos'ta Bulgaristan ile.

  • BURAK ŞEN
    Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2006 Dünya Kupası elemelerinde kalan 3 maçı kazanarak gruptan çıkıp finallere katılacaklarını söyledi. Futbol Federasyonu'nun Tam Saha dergisine açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, Almanya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılmayı ilk hedefleri olarak açıklarken gelecek yıllar içinde iyimser bir tablo çizdi. Terim, "Bu göreve gelirken beş senelik bir mukavele çerçevesinde, hem uluslararası organizayonlarda sürekli başarılı olmayı hedefleyen hem de uzun vadeli misyonlar biçen bir yapı ön plana koyduk. Bununlada kalmayacağız. Çağdaş futbolun gereklerini yerine getiren, toplumda her kesimin katıldığı, hoşgörünün egemen olduğu, özellikle aktif oyuncu sayısının arttığı bir futbol kültürünü de oluşturmaya çalışacağız" dedi.

    Danimarka en iyi takım

    Terim, felsefesini net bir biçimde ortaya koyduğunu belirterek; "Çıkıp sadece Danimarka maçına bağlı olarak geldiğimizi düşünmek en iyimser hata olur. Biz de herkes kadar önemsiyoruz o maçı, ne kadar zor olursa olsun bunu başaracağız, gitmek için elimizden geleni yapacağız. Yarışmak tabiki önemlidir ama biz bu yarışmaya önem verdiğimiz kadar bundan sonraki yarışmalara da önem vereceğiz. Süreklilik arz eden bir Milli Takım yaratmak bizim en büyük arzumuz. İstikrarlı bir biçimde, her şampiyonaya katılabilen bir Türkiye yaratacağız"diye konuştu.

    Her zaman güçlü olacağız

    Fatih Terim, bu hedeflere ulaşmak için ilk önce Türk futbolcusuna güvenmenin şart olduğunu vurguladı. Kendisinin bu güveni daha önce gösterdiğini,şimdi de göstereceğini belirten Terim; "Gerek Milli Takım, gerekse kulüp bazında son 15 senede çok önemli işler becerdik. Ben kimseden korkmam. Futbolcularımda öyle. Herkesin Türk Futbolcusuna güveni tam olmalı. Ben bu fikrimden hiçbir zaman vazgeçmedim, tam tersine fikrim kuvvetlenerek devam ediyor. İlk görevim sırasında 60 milyonun içinden birtakım cevherler bulduk. Altını çiziyorum, biz yeni bir nesil yakalamadık, yeni bir nesil bulduk, çıkardık. Şimdi de öyle olacak. Teknik adamlarımız gerektiğinde her futbolcu ihbarını ciddiye alacak ve böylece önemli nesiller bulup, onları Avrupa seviyesinde yarışacak duruma getirerek, her zaman güçlü olabilecek bir Milli Takım oluşturacağız"dedi.

    Modelimiz belli

    Yeni kurduğu ekibe de değinen Terim, "Ekibim için kimi seçseydim, üzerinde negatif veya pozitif düşüncelerin olacağını belirterek, bu konuda herkese saygı duyuyorum. Ben bu modeli uygularken arkadaşlarımızın geçmişini göz önüne aldım. Çünkü futbol zaten bu geçmişi önemser. Dünyaya baktığımız zaman da bunun örneklerini görebiliriz. Ayrıca inandığım modelin bir başka yerde de olması gerekmiyor. Benim inandığım model bu ve hepsi kariyerli isimler. Avantajları iyi kullanabilirsek çok iyi yol alırız" şeklinde konuştu.

    Kulüp havası oluşturacağız

    Milli takımı kulüp takımı havasına sokmadan işlerin zor gideceğini söyleyen Terim, "Biliyorum, futbol takvimi çok sıkışık. Ama bir şekilde zaman yaratacağız. Kulüplerle çok sıkı diyaloglar içinde olacağız. Kulüp hocalarıyla bir araya gelerek her sorunu çözeceğimize inanıyorum. İlk dönemde de öyle çözmüştük. Bugün tabii çok kolay da değil. Mili Takım oyuncularının kulüplerindeki yarışmacı havayı solumalarını da istiyoruz. Milli Takım'a geldiklerinde birbirini çok seven, saygı duyan, arkadaşlığı had safhada, güzel bir takım olmalarını da istiyoruz. Başarının anahtarı da sanırım bu"şeklinde konuştu.



  • 3 Ağustos 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED