AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Yangın ele verdi

İstanbul'da meydana gelen patlamalarla bağlantısı olduğu belirlenen Luai Sakka, Antalya'da çıkan bir yangından hareketle yakalandı. Sakka tutuklandı

İstanbul'da Kasım 2003 tarihinde meydana gelen patlamalarla bağlantısı olduğu belirlenen bir kişi, 4 Ağustos'ta Antalya'da meydana gelen ev yangınından yola çıkılarak Diyarbakır'da yakalandı. Getirildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ve Ekrem Özel adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı belirlenen Louasi Sakka, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilerek buradaki nezarethaneye konuldu. Zanlı Louasi Sakka'nın adliye binasına getirilişi sırasında, "Deniz ortasında eylem yapacaktım ama hiçbir sivil Türk'e zarar vermeden" diye bağırdığı ve tekbir getirdiği duyuldu.

Bomba hazırlamış

Nezarethanenin bahçeye bakan küçük camına çıkarak basın mensuplarına seslenen Zanlı, pişman olmadığını söyledi. Alanya'ya gelen İsrail gemilerine eylem yapacağını bildiren Zanlı, "1 ton bomba hazırlamıştım. İsrail gemilerini vuracaktım" dedi. Konuşması sırasında tekbir getiren Louasi Sakka, polislerce nezarethane camından uzaklaştırıldı. Daha sonra bağırmaya devam eden bu kişi, Felluce'de Amerikan askerlerini öldürdüğünü ileri sürdü. Sağlık kontrolü için nezarethaneden çıkarılarak Adli Tabipliğe götürülen Louasi Sakka, bu sırada da saldırıyı geçen cuma günü yapmayı planladığını söyledi. Zanlı, nezarethaneye geri götürüldüğü sırada da, "Türkler zarar görmeyecekti. Sadece ve sadece İsrailliler" dedi.

Sakka, sağlık kontrolünün ardından savcılık tarafından "yasadışı örgüte üye olmak" suçundan tutuklanması istemiyle Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Sakka, burada yapılan sorgusunun ardından tutuklanarak, Bayrampaşa Cezaevi'ne gönderildi. Aynı çalışma kapsamında, terör örgütü El Kaide üyesi olduğu iddiasıyla Antalya'da yakalanarak İstanbul'a getirilen Suriye uyruklu Hamed Obysi (21) dün tutuklanmıştı.

Fotoğraflardan yola çıkıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise Antalya Konyaaltı semtinde Ortadoğu kökenli turistlerin kiraladığı evde 4 Ağustos 2005 günü saat 02.30'da çıkan yangında yoğun kimyasal madde kokusunun duyulması üzerine başlatılan çalışmalar sonucu, zanlıya ulaşıldığı açıklandı. Açıklamada söz konusu evlerde elde edilen dokümanların İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nca analiz ve değerlendirmeye tâbi tutulduğu ve eldeki fotoğrafların İstanbul eylemleri sırasında elde edilen fotoğraflarla büyük ölçüde benzerlik gösterdiğinin belirlendiği kaydedildi. Yangın çıkan evde yapılan araştırmada 2 kilo 250 gram A4 ve C4 içerikli bomba ele geçirildi. Antalya'da yapılan operasyonda, İran asıllı bir kişinin evinde 875 kilo C4 ve kimyasal patlayıcı ele geçirildi. Evde yapılan aramada, Zodyak'larla gemilere intihar saldırıları yapılmasına dair planlar da bulundu.

  • İSTANBUL / ANKARA (A.A)

    'Operasyon Türk Emniyeti'nin başarısı'

    El Kaide'nin Türkiye-Suriye sorumlusu olduğu iddia edilen Suriyeli Lovai Sakra'nın, yakalanmasının ardından İsrail vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısını alt düzeye indirirdi. İsrail Büyükelçisi Pinhas Avivi ise, Yeni Şafak'a yaptığı açaklamada, "Bu operasyon tamamen Türk Güvenlik güçlerinin Türk istihbaratının başarısıdır. Türkiye'ye minettarız" dedi. Büyükelçi, İsrail vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat etmemeleri için uyarıyı tamamen kaldırmadıklarını alt düzeye indirdiklerini belirtirken, "Operasyon için Türkiye'ye minnetarız. Türk güvenlik güçleri binlerce vatandaşımızın hayatını kurtardı" diye konuştu. Avivi, operasyonla yakalananların Türkiye'de cezaevinde olduklarını belirtirken, kaç kişinin yakalandığı konusunda bilgi veremeyeceğini söyledi. Büyükelçi Avivi operasyon sırasında MOSSAD ve MİT arasında istihbarat paylaşımı olup olmadığı konusuna ise, "Bu tamemen Türkiye operasyonudur. İsrail istihbaratına Türk istihbaratı bilgi vermiştir. Ancak bu tamamen Türk güvenlik güçlerinin başarısıdır" diye konuştu.

  • DUYGU GÜVENÇ/ ANKARA



  • 12 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED