AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Çikolata tadında bir film

Roald Dahl'un ünlü çocuk romanı "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" yeniden beyazperdeye uyarlandı. Yönetmenliğini Tim Burton'un üstlendiği fantastik macerada başrolde Johnny Depp var.

  • KÜLTÜR SERVİSİ
    Yüksek hasılatlı 'Batman' serisinin yönetmeni Tim Burton ve Johnny Depp'i dördüncü kez biraraya getiren "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" ülkemizde vizyona girdi. Amerika'da Temmuz ayında vizyona giren ve 55.4 milyon dolarlık bir açılış yapan film, Roald Dahl'un aynı ismi taşıyan ünlü çocuk romanından sinemaya uyarlandı. 1964 yılında basılan kitap daha önce de sinemaya uyarlanmıştı. 1971 yılında Mel Stuart'ın çektiği filmde Gene Wilder baş rol almıştı. Fantistik bir kurguya sahip olan film, ünlü Çikolatacı Willy Wonka (Johnny Depp) ile yoksul bir ailenin çocuğu olan Charlie Bucket'in (Freddie Highmore) Wonka'nın fabrikasında geçen sıradışı ve komik maceralarını konu alıyor.

    Altın biletleri bulana büyülü bir dünya

    Köpük köpük çikolata şelaleleri, karamela dağları, naneli şekerlemelerden yapılmış çimler, burma şekerden ejderha başlı bir tekne, çikolata nehri... Bunlar kapıları sadece çikolataların içine saklanmış altın biletleri bulan çocuklara, Wonka'nın girme şansı tanıdığı büyülü dünyadan manzaralar. Bu büyülü manzarayla görsel şölen haline gelen ve çocuklar için olduğu kadar büyüklerin de heyecanla izleyeceği bu maceranın konusu kısaca şöyle: Dünyanın dört bir yanına yüklü miktarda çikolata üreten Willy Wonka'nın olağanüstü fabrikasına neredeyse on beş yıldır kimse ne bir çalışanın girdiğini görmüş ne de içine girebilmiştir. Yine de burada, esrarengiz şekilde, yüklü miktarda çikolata üretilmekte ve dünyanın dört bir yanına gönderilmektedir. Bir gün Willy Wonka beklenmedik bir duyuru yapar: Ünlü fabrikasının kapılarını açacak ve tesadüfen seçilmiş beş Wonka çikolatasının içine saklanmış altın biletleri bulan beş çocuğa fabrikanın kapılarını açacak ve tüm sırlarını gösterecektir. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Charlie, altın bileti bulan beş çocuktan biridir. Charlie büyükbabası ile birlikte fabrikaya girer. Fabrikanın kapısı büyülü bir dünyaya aralanmıştır.

    Türün meraklılarına

    İçeride Wonka'nın kendi icadı olan enteresan aletler, birbirinden reğişik türlerde şekerlemeler üretilmektedir. Açgözlü, cimri ve ukala olan dört çocuk fabrika içinde başlarına gelen olaylar neticesinde gruptan ayrılır. Charlie ise yola devam eder. En az fabrika kadar ilginç olan Wonka'nın fabrikaya çocukları çağırmadaki asıl amacı başkadır...

    Eleştirmenlerden tam not alan "Charlie'nin Çikolata Fabrikası"nın ülkemizde de iyi bir gişe hasılatı yapması bekleniyor. Türün meraklılarının kaçırmaması gereken bir film.

    'Charlie'nin Çikolata Fabrikası'

    Yönetmen: Tim Burton Oyuncular: Johnny Depp , Freddie Highmore, David Kelly... Tür: Macera-Fantastik-Komedi Süre: 115 Dk. Yapım: ABD / ingiltere- 2005

  •  
    Çizgi romandan sinemaya 'Fantastik Dörtlü'
    Çizgi roman devi Marvel'in Fantastik Dörtlü'sü izleyiciyle buluştu. Tim Story'nin yönettiği filmde, vücudunu değişik şekilllere sokabilir hale gelmiş Mr. Fantastic, görünmez olabilen Sue Storm, ateşi kontrol edebilen Human Torch ve süper güçlü taştan adam Pilot Ben Grimm'in maceraları anlatılıyor. Biraraya gelerek "Fantastic Dörtlü" adını alan bu grup, uzaydan ya da başka boyuttan gelen tehlikeler gibi büyük çaptaki tehditlere karşı dünyayı savunuyorlar. Filmde başlıca rolleri Ioan Gruffudd, Michael Chiklis, Jessica Alba ve Chris Evans paylaşıyorlar.
    Japon Tony'nin yalnızlığı
    Bugün vizyona giren bir diğer film olan "Tony Takitani" babasının tanıştığı bir Amerikalının adını koyduğu Japon Tony'nin başından geçen ilginç öyküyü konu alıyor. Küçüklüğünde insanlardan hep biraz uzak yaşayan Tony Takitani büyüyünce çizim yapmayı öğrenir, tasarımcı olur. Giyinmek için doğmuş bir kadınla tanışan Tony kısa bir süreliğine yalnız olmamanın ne olduğunu öğrenecektir. Fakat bu uzun sürmez... Müziği ve zengin görselliğiyle dikkat çeken filmin yönetmeni Jun İchikawa.
    12 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED