AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Sezon da açıldı Futbol ekran da

Süper Lig maçlarının başlamasıyla TV kanalları da futbol ekranını açtı ve yeni spor programları meraklılarıyla buluşmaya başladı. Spor programlarının rating listelerindeki ağırlığı ise azımsanmayacak ölçüde.

  • HANDAN KAZANCI
    Futbol sezonunun açılmasıyla ekrandaki 'hakimiyet' spor programlarına geçmeye başladı. Özelikle hafta sonları haber kanalları başta olmak üzere, pekçok TV kanalı yayınlarını sadece spor programlarına ayırıyorlar. 5 - 7 Ağustos'ta tüm gruplardaki rating raporlarına göre, 5 Ağustos Cuma günü ilk 100 program arasında 8 spor programı yer alırken, 6 ve 7 Ağustos tarihleri arasında ilk 100 program içine 10 program girdi. 5 Ağustos Cuma, TRT 1'de yayınlanan Ligde Bugün 1.8 rating alırken, ATV Spor Haberleri'nin aldığı rating ise 1,5. Aynı gün yayınlanan Star Spor 1,2, TGRT Spor 1 rating aldı.

    Geçtiğimiz cumartesi günü ise Kanal D'de yayınlanan Spor Gündemi programı 1,6 rating alırken, Show TV'nin Spor Sayfası adlı programı ise 1,3 rating topladı. Geçtiğimiz pazar günü ise Kanal D'deki Spor Gündemi programı 2,1 rating alırken, TRT Spor 1,7 rating aldı. Aynı gün ATV Spor Haberleri 1,6, TGRT Spor da 1,1 rating topladı.

    YENİ PROGRAMLAR

    Sezonun başlamasıyla ekranlara yeni spor programları da gelmeye başladı. Sezona üç yeni futbol programıyla giren CNN Türk, bu alanda başı çekiyor. Ömer Çavuşoğlu, Aziz Üstel ve Faik Gürses'in yorumlarıyla renk katacağı, Cem Yılmaz'ın sunduğu 'futbolmania' adlı program her pazar saat 21.50'de ekranda. Futbol@CNN Türk adlı yeni programda ise Barış Kuyucu, Can Bartu ve Osman Şenher'le Süper Lig'in değerlendirmesini yapıyor. Program pazartesileri yayınlanıyor. Yeni programlardan Futbol Avrupa'da ise, Avrupa futbol devlerinin golleri, son gelişmeler yansıtılıyor ekrana. Nebil Evren ve yorumcu Ogan Tarhan, Futbol Avrupa ile yıldızların dünyasını Türkiye'ye taşıyor. Program pazartesileri yayınlanıyor. CNN Türk ayrıca Formula 1'i ekrana getiriyor.

    Avrupa'nın prestijli ligi İtalya Serie A ile futbolseverlere iki sezondur keyifli saatler yaşatan tv8 ise, artık İngiltere Ligi'ni yayınlayacak. Milli futbolcumuz Emre Belözoğlu'nun İnter'den Newcastle United'a transfer olmasıyla önem kazanan Premier League 2005-2006 sezonu da tv8'de. Futbolseverler tv8'de Serie A ve Premier Lig'in yanısıra yaz boyunca devam eden Brezilya Ligi maçlarını izlemeye devam edecek.

    NTV ise, Zafer Arapkirli'nin sunduğu Maç Öncesi'ni yayınlıyor. Bugün 20.00'de oynanacak Ankaragücü-Galatasaray maçı ise, NTV Radyo'dan dinlenebilecek. Yarın 20.00'deki Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçıyla pazar günkü Beşiktaş-Denizlispor maçı NTV Radyo'dan dinlenebilecek karşılaşmalar.

    Süper Lig maçlarını yayınlamaya başlayan NTV Radyo'da Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bütün maçlarını Akın Göksu, Güntekin Onay ve Okay Karacan canlı anlatıyor.


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Ömerçip
    Köşkte yapılan partilerden bıkan zengin kızı Melek ile 'fakir ama gururlu' şoför Adnan'ın yolları trafikte Melek'in arabasının bozulması ile kesişir. İlk bakışta birbirlerine âşık olan çift, çok geçmeden evlenirler. Ardından adını Ömerçip koydukları çocukları dünyaya gelir. Her şey iyiye giderken, 'kötü'ler yine boş durmaz ve bu mutlu aşk üzerine sinsi planlar yapmaya çalışırlar!
    Yön: Zeki Alasya Oyn: Onur Selimbeyoğlu, Mehmet Ali Erbil, Aşkın Nur Yengi, Zeki Alasya, Göksel Kortay
    KANAL D / 20.30

    Dostluk Denizi
    Ridley Scott'ın yönetmenliğini yaptığı film, denizde geçse de aslında, gençlerin çocukluktan erkekliğe geçişlerini sembolize eden bir yolculuğu anlatıyor. Filmde okul duvarlarıyla sınırlı bir eğitim anlayışı yerine, yaşamın gerçekleriyle yüzleşmeleri beklenen öğrencilerin, Christopher Sheldon kaptanlığındaki teknede başlarından geçen ilginç olaylar anlatılıyor.
    Orijinal Adı: White Squall Yön: Ridley Scott Oyn: Jeff Bridges, Caroline Goodall, John Savage, Scott Wolf
    Cnbc-e / 22.00

    Dinozorun Dönüşü
    Amerikan ordusuna ait, dünyadaki son üç vahşi dinozoru, bir araştırma merkezine taşımakta olan asker konvoyuna bir saldırı yapılır. Bu saldırı sonunda dinozorlar serbest kalırlar ve etrafa dehşet saçmaya başlarlar. Komutan Nitz ve takımı, bu yaratıkları yakalamak için görevlendirilir. Takıma bir de doktorun katılmasıyla zorlu mücadele başlar.
    Orj. Adı: Yön: Jonathan Winfrey Oyn: Scott Valentine, Janet Gum Türü: Macera
    SAMANYOLU / 22.30

    Kalbinin Sesini Dinle
    Portokalos ailesi 30 yaşına gelen ve hâlâ bekar olan kızları Toula için endişe etmektedir. Chicago'da ailesine ait Dancing Zorba's adlı Yunan restoranında çalışan Toula da bu durumdan hoşnut değildir ve değişmek istemektedir. Kontakt lensler ve yepyeni bir giyim tarzı, Toula için yalnızca bir başlangıç olur. Ardından teyzesinin seyahat acentasında çalışmaya başlar ve Amerikalı Ian ile tanışır.
    Orj. Adı: My Big Fat Greek Wedding Yön: Joel Zwick Oyn: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine
    SHOW / 22.45

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Sırada tuhaf
    haberler var

    Bir dönem HBB'de sunduğu Onda On Haber'le dikkatleri çeken ve daha sonra çeşili televizyonlara pekçok program yapan Mesut Yar, şimdi de Tuhaf Şeyler adlı talk show programıyla Star'da. Mesut Yar programında bu hafta Seren Serengil ve Levent Kırca'yı ağırlıyor. Türkiye'den ve dünyadan derlenen birbirinden tuhaf haberlerin renk kattığı programda bu hafta, "Konya'da dondurma ustaları 150 kiloluk Maraş dondurması ile 500 kg ağırlığındaki minibüsü kaldırdılar" ve "Evlendiği genç kızın gerdek gecesi erkek olduğunu öğrenen Şırnaklı vatandaş" başlıklı haberler var.
    [01.20/STAR]

    Radyo oyunları Okudukça'da
    Ekranların en uzun soluklu kültür-sanat programlarından biri olan Okudukça'nın bu haftaki dosya konusu radyo oyunları. Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Özden Cankaya, radyo oyun yazarı Zehra Başar, yazar Ülkü Ayvaz, Can Gürzap, radyo program yapımcısı Kıvanç Nalça, şair ve tiyatro yönetmeni Tarık Günersel, yazar-eleştirmen Nursel Duruel'den görüş alınan programda, çok sevilen bir tür olan radyo oyunlarının geçmişi ve bugünü değerlendiriliyor. Ayraç bölümünde İskender Pala'nın Şiirin Sultanları adlı kitabını anlattığı programda, edebiyat dünyasından haberler ve kitap tanıtımları da yeralıyor.
    [21.00/TRT 2]

    İhanet ve açgözlülük üzerine iki farklı hikaye
    Cuma günleri sevilen bölümleri ekrana getirilen Kalp Gözü'nde, bir ihtiyarın sistemle savaşını anlatan çarpıcı bir hikaye olan "Bir Dükkanın Hikayesi" ve gücün gölgelediği bir cinayetin öyküsünü anlatan "Korku" adlı filmler var. Oğlunun ihanetiyle kitapçı dükkanını kaybeden yaşlı adamın dramı ve bir toprak parçası nedeniyle birbirine giren biri güçlü, diğeri zayıf iki ailenin hesaplaşması ve bir cinayetin işlenmesini anlatan film, izleyenlerin kalp gözünü açacak cinsten.
    [ 20.00 / KANAL 7 ]

    Bir tecavüz ve iki cinayetin 'Son Kanıt'ları
    Başrollerini Jill Hennessy, Miguel Ferrer ve Ken Howard'ın paylaştığı Son Kanıt'ta, adli tabip Jordan ile arkadaşlarının karşısına çıkan cinayetler ve onları çözerken yaşadıkları gerilim dolu olaylar anlatılıyor. Dizide bugün, Jordan ve arkadaşları iki dosyayı çözümlemeye çalışıyor. Birinci dosyada, tecavüze uğrayan ve öldürülen bir gardiyanın cinayetinin kanıtları peşine düşülürken, ikinci dosyada, hasta bir adamın çektiği acılara son vermek isteyen karısının bulduğu ilginç çözüm sorgulanıyor.
    [ 01.00 / TGRT ]

    Ferah Kapısı'nda gerçeklerle 'Buluşma'
    Ümit Acar, Oğuz Okta ve Zeynep Ece Koca'nın rol aldığı Büyük Buluşma'nın bu bölümü İftira Girdabı adını taşıyor. Şakir mahalleli tarafından sevilmeyen, huysuz bir bakkaldır. Salim ise herkesçe sevilen, sayılan mahallenin diğer bakkalı. Yıllar önce eşini ve kızını sokağa atan Şakir, Salim'i kıskanmaktadır. Ve Şakir ve Salim'in eşine iftira atar. Ancak, bir iftiranın yıllar sonra kurbanı olacağını aklından bile geçirmemiştir.
    [ 20.00 / SAMANYOLU ]
    12 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED