AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • İki PKK'lı patlayıcıyla yakalandı
    İzmir'de eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen ve terör örgütü PKK üyesi oldukları iddia edilen iki kişi, 800 gram plastik patlayıcıyla yakalandı. İstihbarat çalışmaları sonucu, Buca İlçesi Kozağaç Mevkii'nde bir binaya operasyon yapan terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen O. A. (28) ve M. Z.'yi (26), O. A.'nın eşi ve çocuğuyla yaşadığı evde yakaladı. Evde yapılan aramada, yaklaşık 800 gram plastik patlayıcı ve bomba yapım düzeneklerinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. M. Z. ve O. A.'nın yaklaşık 5 yıl önce yurtdışına çıkarak terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarına gittikleri, burada bombalama ve suikast üzerine özel eğitim aldıkları iddia edildi. O. A.'nın eşi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Özel Harekat'a taciz ateşi
    Ağrı Özel Harekat Şube Müdürlüğü hizmet binasına, terör örgütü PKK elemanlarınca taciz ateşi açıldığı bildirildi. Ağrı Valisi Yusuf Yavaşcan, yaptığı açıklamada, Ağrı-Erzurum karayolunda bulunan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü hizmet binasına taciz ateşi açıldığını belirtti. Olayda ölen ya da yaralananın olmadığını belirten Vali Yavaşcan, hizmet binasına isabet eden kurşunların bazı camların kırılmasına neden olduğunu kaydetti. Yavaşcan, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldığını ifade etti.

  • Afganistan, kolera yarasını İHH ile sarıyor
    Sağlık alt yapısı olmadığından kolera sebebiyle onlarca kişinin hayatını kaybettiği Afganistan'da, İHH, sağlık çalışmalarıyla umut oldu. İHH ekiplerinin de hazır bulunduğu sağlık çalışmalarında yüzlerce hasta, serumlanarak sağlığına kavuştu. İHH, salgın olan bölgelerde temiz su kuyuları açmak üzere çalışma başlattı. Halen salgın olan bölgelerde üç adet kuyunun kazı çalışmaları sürüyor.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ-İSTANBUL

  • Üç gündür gelemeyen Irak uçağı dün geldi
    Irak Havayolları'nın 3 gündür gerçekleştirilemeyen Bağdat-İstanbul tarifeli seferi, dün yapıldı. Irak'taki kum fırtınası nedeniyle üç gündür İstanbul'a gelemeyen Irak Havayolları'nın tarifeli seferini yapan uçak, dün saat 13.30'da Atatürk Havalimanı'na indi. İlk tarifeli seferle Bağdat'tan, aralarında 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na katılacak 1'i kadın 20 kişilik sporcu kafilesinin de bulunduğu 100 kişi İstanbul'a geldi. Irak Havayolları'nın Türkiye temsilciliğini üstlenen Fly Service şirketinin sahibi Gökhan Sarıgöl, Irak Havayolları'nın Bağdat-İstanbul seferi için çok yoğun talep bulunduğunu ve bir aylık dönemde bu hattın dolu olduğunu kaydedederek, İstanbul-Bağdat uçuşlarına ise ilginin yavaş yavaş artacağına inandığını söyledi.

  • İSTANBUL (A.A)

  • Gasp sanığına 34 yıl hapis
    Samsun'da, 3 genç kızın para ve cep telefonlarını gasp ettiği ve birine tecavüze yeltendiği iddiasıyla daha önce 49 yıl hapis cezasına çarptırılan sanık, yeni TCK'ya göre tekrar yargılandığı davada, bu kez 34 yıl hapse mahkum edildi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, yaklaşık 8 ay önce meydana gelen olayda S.S. (15) ve Ö.T'nin (20) cep telefonlarını gasp ettiği, D.K'nın (23) ise 120 milyon YTL'si ile işyerinde bulunan bazı giyim eşyalarını gasp ettikten sonra tecavüze yeltendiği iddiasıyla daha önce 49 yıl hapis cezasına çarptırılan Hikmet Kuzubaş (26), yeni TCK'ya göre tekrar yargılandı. Suçlamaları kabul eden Kuzubaş, olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Mahkeme heyeti, sanığı bu kez 34 yıl hapis cezasına çarptırdı. n SAMSUN (A.A)

  • Liman işçileri bir gün iş bıraktı
    TCDD İzmir Liman İşletmesi'nde çalışan Liman-İş Sendikası'nda örgütlü işçiler, limanların özelleştirilmesi çalışmalarına tepki göstermek amacıyla dün bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylem nedeniyle iş başı yapmayan işçiler, TCDD İzmir Liman İşletmesi Lokali önünde bir araya gelerek, özelleştirme girişimlerini açtıkları pankart, alkış ve sloganlarla protesto etti. Liman-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Muammer Kurt, burada yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Limanların özelleştirilmesi, bir ülke açısından son derece sakıncalıdır. Limanlar, stratejik kuruluş olmaları bakımından savunma, güvenlik gibi ülke ve kamu yararına dönük vazgeçilmez ve devredilemez rollere sahiptir. Limanların uluslararası sermayenin eline geçmesi demek, Türkiye'nin egemenlik haklarının tehlikeye düşmesi demektir." Kurt, limanların özelleştirilmesine asla izin vermeyeceklerini ve bu konuda kararlı olduklarını ifade etti.

  • İZMİR (A.A)

  • Lösemili kızının tedavi parasını SSK'dan istiyor
    Almanya'da ilik nakli yapılan lösemi hastası 8,5 yaşındaki Esin Köse'nin babası Ahmet Köse, ailesinin rehabilitasyon tedavisinin yurtdışında yapılması ve kızının tedavisi sırasında yaptığı harcamaların ödenmesi için Kocaeli Sigorta Müdürlüğü'ne başvurdu. Ahmet Köse, Kocaeli Sigorta Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Goethe Üniversitesi'nin, kızı Esin Köse'nin tedavisinin bir parçası olarak öngördüğü, ancak SSK tarafından kabul edilmeyen Köse ailesinin rehabilitasyon tedavisinin bir an önce başlatılmasını istediklerini söyledi. Bu konudaki raporları SSK'ya ilettiklerini ve taleplerini yenilediklerini anlatan Köse, "SSK 2 kez talebimizi reddetti. Bu yaptığımız başvuruda da talebimiz reddedilirse hukuki süreci başlatacağız" dedi. Köse, şunları kaydetti: "Bu ayın sonuna kadar Esin'in ve ailemizin diğer üyelerinin, raporda da belirtildiği gibi rehabilitasyon için Frankfurt yakınlarındaki özel bir merkeze gitmesi gerekiyor. Diğer taraftan Frankfurt'ta yaptığımız harcamalar vardı. Bunlar yaklaşık 10 bin avro tutuyor. Bunu değişik zamanlarda talep ettik, ancak bugüne kadar bu para bize iade edilmedi. Yeniden talep ettik. Çünkü bunlar bizim için önemli harcamalar."

  • İZMİT (A.A)

  • Dallas'ın annesi öldü
    Dallas dizisindeki ailenin annesi "Bayan Ellie" rölüyle ünlenen Amerikalı aktris Barbara Bel Geddes, 82 yaşında akciğer kanserinden öldü. Ünlü oyuncunun pazartesi günü Maine'deki evinde öldüğü belirtildi. 1940'lı yıllarda sinema filmlerinde oynamaya başlamadan önce kariyerine Broadway'de oyuncu olarak başlayan Bel Geddes, hem Oscar hem de Tony ödüllerine aday gösterilmiş, ancak 1978'den 1991'e kadar oynadığı Dallas dizisindeki "Bayan Ellie" rolü ile dünya çapında ün kazanmıştı.

  • Üç kardeş gölette boğuldu
    Beykoz'da 3 kardeş, gölette boğuldu. Çavuşbaşı'ndaki evlerine bir ay önce taşınan Kara ailesinin üç çocuğu Maşide (16), Sevinç (11) ve Batuhan Kara (8) evlerinin yakınındaki gölete gitti. Batuhan'ın yardım istemesi üzerine gölete giren Maşide ve Seviç Kara, Batuhan ile birlikte sulara gömüldü. 3 kardeşin cenazeleri, Çavuşbaşı Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

  • İSTANBUL

  • Meriç'te su seviyesi düşüyor
    Kapıkule mevkiinde seddenin patlayan bölümünün yüzde 75 oranında onarıldığını belirtildi. DSİ 11. Bölge Müdürü Numan Gündüz, "Gerek Bulgaristan'da gerekse Türkiye tarafında Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladığından, taşkın yaşanmadan olayları atlatacağımızı umuyoruz" dedi. Öte yandan Meriç Nehri'nde akıntıya kapılarak Bulgaristan tarafından Türk tarafına sürüklenerek gelen, buzdolabı, masa ve benzeri ev eşyaları, sivil savunma ekipleri tarafından Zodyak botlarla nehirden çıkarılıyor.

  • Sel kurbanı çocuklar defnedildi
    Erzurum'da, önceki günkü sağanak yağış sonucu meydana gelen selde akıntıya kapılarak ölen Abdullah Aras ve Murat Atmaca'nın cenazeleri Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda dün toprağa verildi. Çocukların ailelerini ziyaret ederek başsağı dileyen Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, selde mağdur olan vatandaşlar için gereken tüm önlemlerin alındığını ifade söyledi.

  • LPG tankeri katliam için yola çıkmış
    Gaziantep'te LPG yüklü tankerin patlaması sonucu 16 kişinin yanarak ölmesiyle ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Raporda, sürücünün eğitimsiz olduğu, tankerin ise montajının yanlış yapıldığı belirtildi. İncelemeyi yapan, makine mühendisleri Kerem Yelekçi ve Mustafa İnan'ın hazırladığı raporda, tankere fazla LPG doldurulduğu, şoförün ani fren yapması, ani manevra yapmasının kazaya neden olmuş olabileceği ifade edildi. Raporda, LGP tankının, şaseye yanlış monte edildiği de kaydedildi.

  • Bankacı zimmetten tutuklandı
    Ankara'nın Güdül İlçesi'nde bir banka memuru zimmetine para geçirdiği iddiasıyla tutuklandı. Ziraat Bankası müfettişlerince bankanın Güdül'deki şubesinde yapılan denetimlerde hesaplarda eksiklikler olduğu tespit edildi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında bankada memur olarak görev yapan R.Y, gözaltına alındı. R.Y, çıkartıldığı mahkemece, zimmetine yaklaşık 400 bin YTL geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

  • Babasına kavuşamadı, umudu kardeşlerinde
    Türk olduğunu ve Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde oturduğunu öğrendiği babasını bulmak için gelen Fransa vatandaşı Martine Basset, babasının ölmüş olduğunun belirtilmesi üzerine hayal kırıklığına uğradı. Kardeşlerinin Ankara'da yaşadığını öğrenen Basset, onları bulmadan Türkiye'den ayrılmayacağını söyledi. Basset, babası Mehmet Saka'nın yaklaşık 50 yıl önce İstanbul'da hukuk eğitimi aldıktan sonra yüksek lisans yapmak üzere Fransa'ya geldiğini, burada tanıştığı annesiyle olan birlikteliğinden kendisi ve erkek kardeşi Michael'in dünyaya geldiğini belirtti. Türkiye'ye dönen Mehmet Saka'nın ailesinin bu beraberliği kabul etmemesi üzerine ayrılmak zorunda kaldıklarını ve annesinin kendisini yetimhaneye verdiğini ifade eden Basset, "27 yıldır yaptığım araştırmalar sonunda kardeşim Michael'i buldum. Gerçek annemin öldüğünü, babamın da Safranbolu'da oturduğunu öğrendim" dedi.

  • Anne ve ablasının mezarı başında terörü lanetledi
    Pendik'teki patlamadan yaralı kurtulan Can Muslu, olayda ölen annesi ve ablasının mezarını ziyaret etti. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Can Muslu, babası Halil Muslu ile birlikte, Pendik Tavşantepe Mezarlığı'ndaki annesi Hatice Muslu ve ablası Eda Muslu'nun mezarına geldi. Mezarları suladıktan sonra dua eden Can Muslu, "Anneciğim, ablacığım; dualarım kabul oldu. Belalarını buldular, rahat uyuyun" dedi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Halil Muslu da Zeytinburnu'ndaki patlamada ölenlerin, eşinin ve çocuğunun ölümüne neden olan patlamayla ilişkileri bulunduğunu duyduklarını ifade ederek, "Eğer bu teselli ise biz teselli oluyoruz. Bu, acımızı hafifletiyor. Duyunca sevindik, inşallah doğrudur" dedi. Can Muslu ise olaydan sonra psikolojik rahatsızlık geçirdiğini, vücudundaki yanıklar yüzünden hala tedavisinin sürdüğünü ve sol kulağının, bombanın etkisiyle duyusunu kaybettiğini söyledi.



    12 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED