AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

E K O N O M İ
HSBC'den kart borcuna kademeli faiz

HSBC Bank'ın kredi kartı faiz oranlarında kademeli faiz uygulaması başlatacağı bildirildi. HSBC Bank tarafından kart müşterilerine gönderilen bildirim formunda, 6 Ekim 2005 tarihinden itibaren HSBC Advantage Kredi Kartı alışveriş faiz oranında kademeli faiz uygulamasına geçileceği belirtildi. Kredi karti borcunun, yüzde 70'i ve fazlası kadar ödeme yapılırsa yüzde 4,50, borcun yüzde 30'undan yüzde 70'ine kadar ödeme yapılırsa yüzde 4,99, borcun yüzde 30'una kadar ödeme yapılırsa yüzde 5,45 oranında alışveriş faizi uygulanacağı ifade edildi.Asgari ödeme tutarının altında ödeme yapılması durumunda, asgari ödeme tutarının ödenmeyen kısmına ise yüzde 7,09 oranında gecikme faizi uygulanacağı kaydedildi.

Erciyas Boru
Erciyas Boru A.Ş'ye ait çinko oksit üretim tesisi tekrar üretime başlayacak. Eylül 2001'de geçici olarak üretimi durdurulan çinko oksit üretim tesisinin, 15 Ağustos tarihi itibariyle üretime başlayacağı kaydedildi.

Dardanel
Dardanel Önentaş A.Ş'nin, taraf olduğu finansal yeniden yapılandırma sözleşmesine ilişkin temmuz ayı ödemesinin taksitlendirilmesi konusunda alacaklı bankalarla anlaşmaya vardığı belirtildi.

Kelebek Mobilya
Kelebek Mobilya A.Ş'nin, 31 Aralık 2004 tarihi itibariyle 10 milyon 756 bin 87 YTL olan öz varlık rakamının, UFRS'ye uygun olarak hazırlanan 30 Haziran 2005 tarihli bilançoda 5 milyon 267bin YTL olarak gerçekleştiği, sermayenin üçte ikilik kaybının söz konusu olmadığı bildirildi.

Ünal Tarım
Ünal Tarım Ürünleri İhracat ve Sanayi A.Ş'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın, gündemde yer alan maddelerin görüşülmesi için gerekli olan çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle daha sonra açıklanacak bir tarihe ertelendiği kaydedildi.

ÇBS Printaş
ÇBS Printaş A.Ş.'nin sermayesini bedelli olarak 2 milyon 470 bin YTL'den 9 milyon 139 bin YTL'ye arttırması nedeniyle, ihraç ve halka arz ettiği 6 milyon 669 bin YTL nominal değerli 15. tertip hisse senetlerinin rüçhan hakkı kullanımından sonra kalan 227 bin 281 YTL tutarındaki paylarının 15 Ağustos ile 14 Eylül tarihleri arasında 30 gün süreyle Borsa Birincil Piyasa'da satılacağı bildirildi.

Koza
Koza Altın Şirketi Normandy Madencilik A.Ş., Mastra Madencilik A.Ş'nin Dedeman Grubu'na ait yüzde 50 hissesini satın alarak tamamına sahip oldu.

YKB
Yapı Kredi Bankası, yılın ilk yarısı için 124 milyon YTL net zarar açıkladı.



14 Ağustos 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED