AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Korucuyu evinin bahçesinde vurdular

Muş'un Hasköy İlçesi'ne bağlı Koğuktaş Köyü'nde gönüllü köy koruculuğu yapan Muhyettin Şengül, terör örgütü PKK üyelerince şehit edildi. Muş Valisi İbrahim Özçimen, Hasköy İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıkta bulunan Koğuktaş Köyü'nde, gönüllü köy koruculuğu yapan Muhyettin Şengül, evinin bahçesinde bulunduğu sırada, terör örgütü PKK üyelerinin silahlı saldırısına uğradı. Şengül'ün olay yerinde öldüğünü belirten Özçimen, dağlık bir araziye sahip olan köy çevresinde güvenlik güçlerince operasyon başlatıldığını kaydetti.

  • MUŞ (A.A)

    Almanya PKK'dan ayrılana iltica verdi

    Terör örgütü PKK üyesi Sait C.'ye, örgütten ayrıldığı için ilticacı olarak Almanya'da kalmasına izin verildi. Bremen İdare Mahkemesi, Sait C.'nin, "örgütten ayrıldığını inandırıcı bir şekilde ortaya koyduğu" gerekçesiyle Almanya'da kalmasına ve Türkiye'ye sınır dışı edilmemesine karar verdi. Sait C., 1990'lı yılların sonunda örgütten ayrıldığı için örgüt üyeleri tarafından izlenmiş, Türkiye'de de yargılanacağı için Almanya'ya gelerek 2001'de iltica hakkı elde etmişti. Bremen İdare Mahkemesi ise, Sait C'nin açıklamalarını inandırıcı bularak iltica hakkını iade etti.

  • BERLİN (A.A)

    'Sakra, Almanya'da da yaşadı'

    Alman Der Spiegel dergisi, Türkiye'de İsrail yolcu gemilerine saldırı hazırlığı içindeyken yakalanan Suriyeli Luai Sakra'nın, bir dönem Almanya'da yaşadığını yazdı. Derginin haberinde, Sakra'nın, Eylül 2000'de Almanya'dan iltica talebinde bulunduğu ve başvurusunun incelendiği dönemde eşi ve 2 çocuğuyla Baden-Württemberg eyaletindeki Schramberg kentine yerleştiği belirtildi. İltica talebi reddedilen Sakra'nın, Freiburg İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı da kaybetmesi üzerine, Temmuz 2001'de izini kaybettirdiği ifade edildi. Sakra'nın Almanya'yla hâlâ irtibatı bulunduğu bildirilen ha-berde, Sakra'nın 2 kızkardeşinin, şimdi Almanya'nın güneyinde yaşayan ve Müslüman olan Alman Christian ve Matthias K. kardeşlerle evli oldukları kaydedildi.

  • BERLİN (A.A)

    İstanbul Emniyeti'nin telefonları sustu

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bazı telefonları, Türk Telekom A.Ş'ye olan borcu nedeniyle kapandı. Alınan bilgiye göre, Türk Telekom A.Ş, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinin 635 00 00 ile başlayan ve 70 hattan oluşan telefonların büyük bir bölümü ile Atatürk Havalimanı, Özel Harekat, Deniz Limanı, Çevik Kuvvet ve Bakım Onarım Şube Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu bazı şubelerin telefonlarından dışarıyla görüşmeyi durdurdu.

  • İSTANBUL

    Cezaevi firarisi Fatih'te yakalandı

    Fatih'te 2 ay önce arkadaşını öldürüp, bir kişiyi yaraladığı ileri sürülen cezaevi firarisi yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Fatih'te 13 Haziran 2005 günü tahsilat amacıyla gittikleri öne sürülen bir konfeksiyon atölyesinde, işyeri sahibinin karşı koyması üzerine tabancayla ateş ederek yanındaki arkadaşı K.Y'yi öldürdüğü ve bir kişiyi yaraladığı gerekçesiyle aranan S.K gözaltına alındı. Fatih'te bir evde gözaltına alınan S.K'nın, uyuşturucu suçundan Çanakkale Cezaevi'nden 2001 yılında firar ettiği belirlendi.

  • İSTANBUL

    Fatih'te bodrum katında çıkan yangın korkulu anlar yaşattı

    Fatih'te bir binanın bodrum katında çıkan yangında, üst katlarda mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı. Cerrahpaşa Güzel Sebzeci Sokak 9 numaradaki 5 katlı binanın bodrum katında bulunan nalbur malzemesi deposunda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Küçük çaplı patlamalarla büyüyen yangın, bitişikteki bir internet kafeyi de etkisi altına aldı. Yangın sırasında oluşan yoğun dumanın merdiven boşluğu ile üst katlardaki dairelere dolması üzerine vatandaşlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, sokağa park edilen araçlar nedeniyle olay yerine güçlükle ulaşabildi. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Bu sırada, temiz hava almak için pencerelere çıkan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin kendilerini kurtarması için endişeli bir şekilde bekledi. Aralarında çocukların da bulunduğu bina sakinleri, uzatılan itfaiye merdiveni aracılığıyla kurtarıldı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan incelemeler sürüyor.

  • İSTANBUL (A.A)

    Acılı rock, rockabesk

    Bu ben miyim ağlayan/Bu ben miyim yalnız kalan/Bir yudum sevda içip/Yıkılıp ezilen, sarhoş olan/Hani ben hiç yıkılmaz/Hani ben hiç ağlamaz/Hani ben yalnız kalmaz/Koca bir çınar idim... Buram buram acı kokan bu sözler, bir arabesk şarkıdan değil, bir rock müzik parçasından... Müzik çalışmalarını yıllardır Başkent'te sürdüren Kaan & Kapris topluluğu, son dönemde rock şarkıcılarının arabesk parçalarını, arabesk söyleyen ünlülerin de rock parçalarını yorumlamasının ardından bir adım daha ileri giderek iki türü birleştirdi. Arabeskin sözleri ve tınılarıyla rock müziğin ritmini bir araya getirerek "rockabesk" olarak tanımladıkları müziğe imza atan 14 yıllık grubun, "Karagül" adlı ilk albümleri de piyasaya çıktı.

    Lösemili Esin yeniden hastanede

    Almanya'da kemik iliği nakli yapılan 8.5 yaşındaki Esin Köse, idrar yollarındaki kanama ve cildindeki kaşıntılı döküntüler nedeniyle hastaneye yatırıldı. Baba Ahmet Köse, yaptığı açıklamada, 22 Haziran 2005 tarihinde Frankfurt Goethe Üniversitesi'nde kemik iliği nakli yapılan lösemi hastası kızının, idrar yollarındaki kanama ve cildindeki kaşıntılı döküntüler nedeniyle Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi. İlik naklinden 100 gün sonra ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Köse şunları söyledi: "İdrar yollarındaki kanama ve cildindeki döküntüler, herhangi bir enfeksiyonla ilgili değil. Nakil sonrası bir problem"

  • İZMİT (A.A)

    İstanbul'dan Adıyaman'a: ATM soyuluyor, bakın

    Adıyaman Gölbaşı Caddesi üzerinde bir bankaya ait ATM'yi gece saat 00.40 sıralarında soymak isteyen hırsızlar amacına ulaşamadan olay yerinden kaçtılar. ATM'nin dış kapısını tornavida ve levye yardımıyla açarak içeri giren hırsızlar bir adet oksijen tüpü ve küçük piknik tüpüyle çelik kasayı delmek istedi. Yakalanacaklarının farkına varan hırsızlar getirdikleri malzemeleri olay yerinden bırakarak kayıplara karıştılar. Diğer taraftan ATM'nin alarm sistemi İstanbul'daki merkeze sinyal verdi. Adıyaman Şube Müdürünü arayan genel merkez ATM'den sinyal aldıklarını ve kontrol etmelerini istedi. ATM'nin yanına gelen Şube Müdürü Atilla Aslan, olay yerine polis çağırdı.

    Minibüs tarayan 14 zanlıdan 9'u yakalandı

    Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, seyir halindeki minibüsü silahla tarayarak 1 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanması olayına karıştıkları iddiasıyla aranan 14 zanlıdan 9'u gözaltına alındı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Birecik İlçesi'ne bağlı Çoğan Köyü'nde 4 ay önce seyir halindeki 63 PL 193 plakalı minibüsü, uzun namlulu silahlarla tarayarak 1 kişinin ölümüne 5 kişinin de yaralanmasına neden olan kaçan zanlılardan C. Y., A. E., V. E., M. T., A. E., M. E., H. E., T. T. ve H. E., Şanlıurfa kent merkezinde denetim yapan güvenlik güçleri tarafından şüphelenilerek durdurulan 31 UK 776 plakalı minibüste yakalandı. Zanlıların üzerlerinde ve araçta yapılan aramada 5 tabanca ele geçirildi.

  • ŞANLIURFA

    Feyzullah Arslan'ın annesi toprağa verildi

    Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Arslan'ın annesi Hatice Arslan (78) vefat etti. Hatice Arslan için Karşıyaka Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Törene, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Arslan'ın ailesi ve yakınları katıldı.

  • ANKARA

    25 hektarlık orman kül oldu

    Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi yakınında çıkan orman yangınnda, 25 hektarlık alan yandı. Gebiz'in Araplar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan orman yangını, havanın aşırı sıcak, nem oranının da çok düşük olması nedeniyle kısa sürede yayıldı. Orman Bölge Müdürlüğü'nün, bölgeye uçak ve helikopterlerle birlikte çok sayıda arazöz, iş makinesi, söndürme işçisi sevk etmesiyle yangının daha fazla büyümesine fırsat verilmedi. 170 orman işçisinin yanında çok sayıda vatandaş da söndürme çalışmalarında yer aldı. Antalya'daki 2 helikopterin yanı sıra Fethiye, Denizli ve Marmaris'ten gelen helikopterler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

  • ANTALYA

    Bahçelievler'de kaza gerginliği

    Bahçelievler'de 5 yaşındaki bir çocuğun kazada hayatını kaybetmesi üzerine gerginlik yaşandı. Alınan bilgiye göre, Yenibosna Zafer Mahallesi Okul Sokak'ta meydana gelen olayda, 5 yaşındaki Nuri Aslan, geri manevra yapan bir minibüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Kazaya tepki gösteren bir grup mahalle sakini, olaya karışan minibüse zarar verdi. Sürücü ise olay yerinden uzaklaştı. Mahallede gerginliğin sürmesi üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

  • İSTANBUL

    Anadolu yakasında elektrik kesintisi

    İstanbul'un Anadolu Yakası'nda trafo merkez bakım programı çerçevesinde 16-31 Ağustos tarihleri arasında 6'şar saat süreyle bazı semtlere elektrik verilemeyecek. İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş'den (AYEDAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 16 Ağustos'tan sonra 15 gün süreyle 09.00 ile 15.00 saatleri arasında Kartal bölgesinde bazı semt ve ana caddelere elektrik verilemeyecek. 21 Ağustos'tan itibaren 10 gün süreyle Samandra bölgesinde yine aynı saatlerde elektrik kesintisi uygulanacak. 20 Ağustos Cumartesi günü ise Kurtköy bölgesinde Tepeören Organize Boya Vernikçiler ve Mermerciler Organize Sanayi Siteleri'ne elektrik verilemeyecek.

  • İSTANBUL

    Kulp'ta uyuşturucu operasyonu

    Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 70 kilogram esrar ve 80 kök dişi Hint keneviri ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı İstihbarat Birimi ekiplerince, Karpuzlu köyü Dirlik mezrasında A.G'nin (45) evinin bahçesine operasyon düzenlendi. Operasyonda 70 kilogram esrar maddesi, 80 kök dişi Hint keneviri ele geçirilirken, A.G'nin arama çalışmaları devam ediyor.

  • DİYARBAKIR

    Tankerde yangın: 1 ölü, 1 yaralı

    Tuzla'daki bir tersanede bakım gören tankerde kaynak çalışması yapılırken çıkan yangında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Turkter Tersanesi'nde bağlı bulunan "Fscharlotte'' adlı tankerde, kaynak çalışması yapılırken yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

  • İSTANBUL



  • 14 Ağustos 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED