AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

  • Şırnak'ta Hükümet Konağı'nda patlama
    Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde Hükümet Konağı'nda gece yarısı meydana gelen patlama büyük hasara neden oldu. Edinilen bilgiye göre, Beytüşşebap'ta dün saat 01.00 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada Hükümet Konağı, yakınında bulunan Beytüşşebap Belediyesi ve çevre evlerde hasar meydana geldi. Binada kimsenin bulunmaması can kaybını önlerken, polis ilçede geniş güvenlik önlemleri aldı. Şırnak'tan gelen bomba uzmanları patlamanın nedenini araştırıyor.

  • ŞIRNAK (İHA)

  • Mersin Emniyeti: Tedbirliydik
    Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, üç gün önce, bir kişinin ölümü, bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan otomobildeki patlama öncesinde, bölgede olası bir terör eylemi yapılacağı bilgilerine ulaşıldığını belirterek, "Gerekli tedbirleri almıştık" dedi. Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Sultaşa Oteli yakınlarında, seyir halindeki 34 AC 9605 plakalı otomobilde meydana gelen patlamada, aracın tavanının paramparça olduğunu, olay yerinde ölen kişinin ise parçalarının etraftan toplandığını söyledi. Ekizer, "Eylemi gerçekleştirmek isteyenler dışında kimseye bir şey olmaması sevindirici" dedi.

  • MERSİN (A.A)

  • CNN Türk muhabiri ifade verdi
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddialarını içeren "Enerji Yolsuzluğu" soruşturması kapsamında yaptığı bir haber dolayısıyla hakkında üç yıla kadar hapis istemiyle dava açılan CNN Türk Televizyonu muhabiri Gökhan Bozkurt, dün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifade verdi. Soruşturma sırasında topladığı bilgileri, kamuoyunun bilgisine sunduğunu ifade eden Bozkurt, "Bu bilgileri, bir gazetecinin kamuoyu ile paylaşmaması düşünülemez" dedi. İddianamede, Bozkurt ile Ahu Özyurt ve Sorumlu Müdür Caferi Tayyar Özilhan hakkında, 2'şer yıldan 3'er yıla kadar hapis isteniyor.

  • ANKARA (A.A)

  • Albayrak: Eğitimin gücünü biliyoruz
    YURT-KUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, eğitimin, dünyanın çehresini değiştirecek gücünü iyi bildiklerini söyledi. Albayrak, Çanakkale'de düzenlenen Yurt Yönetim Memurlarının Eğitimi seminerinin açılışında, büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtti. YURT-KUR'la ilgili kanunu çıkardıklarını belirten Albayrak, "Bu kanun 12 maddeden oluşuyor ve bu kanunun çıkmasıyla yurtlarda çalışanlar hak ettiklerini aldılar. Bizim hedefimiz YURT-KUR'un en iyi şekilde hizmet veren bir kurum olmasıdır. Eğitimin, dünyanın çehresini değiştirecek gücünü hepimiz biliyoruz" dedi.

  • ÇANAKKALE (A.A)

  • Lüfer ve palamutun yolunu gözlüyorlar
    Balıkçılar, avlanma yasağının biteceği tarih olan 1 Eylül'ü iple çekiyor. Yasağının kalkmasıyla denize açılacakları günü sabırsızlıkla bekleyen balıkçıların büyük bölümü, şu günlerde eksikliklerini gidererek, teknelerini sezona yetiştirmeye çalışıyor. Amatör balıkçılar ise ekmeklerini sudan çıkarmaya devam ediyor. Yasa gereği 200 metreyi geçmeyen ağlarını her gün denize bırakan balıkçıların yüzleri her seferinde yakaladıkları sardalya balıklarıyla gülüyor. Ağlara takılan balıkları büyük bir merakla ayaklayan balıkçılar, akabinde bu balıkları kilosu 5 milyondan satarak, mazot ve diğer günlük ihtiyaçlarını karşılıyor. Balıkçılar bu dönemde Marmara'da sardalya balığının bol olmasının, palumut, hamsi ve lüfer gibi diğer balıkların da bol olacağı anlamına geldiğini ifade ediyor. B.Çekmece Mimarsinan'da yıllardır balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Birol Polat da hükümetin ucuz mazot uygulamasıyla küçük balıkçıları sevindirdiğini belirterek "Sardalya bereketi bizi lüfer ve palamut yolu gözlemeye itti" diyor.

  • OKTAY MEHMET /İSTANBUL

  • Sporculara yemek dayanmıyor
    İzmir'de düzenlenen 23. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na (UNIVERSIADE 2005) katılan yaklaşık 7 bin 25 sporcu, delegasyon üyeleriyle yaklaşık 15 bin personel için günde 60 bin kişilik yemek çıkartılıyor. Uzundere'deki Oyunlar Köyü'nde kalan sporcular her gün 10 ton meyve yiyor. 7 bin 25 sporcuyla en fazla kişinin katıldığı organizasyon olma özelliğini taşıyan UNIVERSIADE 2005'in sonuna kadar, katılımcılarla personel, rekor oranda yiyecek tüketecek. Katılımcılar ve personel, oyunların süreceği 11 gün boyunca 10 ton deniz ürünü, 677 ton süt ve süt ürünleri, 55 ton kırmızı et, 23 ton tavuk, 33 ton bakliyat, 23 ton un, 25 ton şarküteri ürünü, 443 ton sebze ve meyve tüketecek. Oyunlar süresince tüketilmesi planlanan 10 ton deniz ürününde ilk sırayı 1,7 ton ile karides alıyor.

  • Türkiye'nin 'okyanus'u Gaziantep'te kurulacak
    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyük üçüncü okyanus parkının temelini bu yıl atacak. Gaziantep'te 80 bin metrekarelik alanda inşa edilecek okyanus parkında büyük bir gölün yanı sıra yüzme havuzları, su oyunları eğlence mekanları, botanik bahçesi, 5 yıldızlı bir otel, 1800 kişilik bir oditoryum, kültür merkezi, sinema, spor salonları, tenis kulübü, çocuk parkları, fast food ve restoranlar, otopark ve gezi alanları yer alacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, okyanus parkı projesinin dünyaca ünlü Alman mimar Neumayer tarafından çizildiğini belirterek, şöyle konuştu: "Okyanus parkı, kültür parkı içine yapmayı düşündüğümüz 80 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Belediye olarak cebimizden para çıkmayacak. Şu anda keşif aşamasında. Türkiye'de bir örneği olmadığı için biraz uzuyor." Güzelbey, projenin yapım süresinin 20 ay olduğunu belirterek, "2007'nin ortalarına doğru bitecek inşallah. Son derece güzel, prestijli bir proje olacak" dedi.

  • Tokyo'dan Kastamonu Tosya'ya gelin geldi
    Japonya'nın Tokyo kentinde yaşayan Hiromi Hayashi (23), ülkesinde tanıştığı Türk genci İsa Karabakal'la Tosya'da evlendi. Hayashi, yaptığı açıklamada, Tokya'da bir matbaada çalışan İsa Karabakal'la (27) sık sık gittiği bir Türk restoranında tanıştığını ve arkadaş olduklarını söyledi. Arkadaşlıklarının aşka dönüşmesi üzerine İsa'nın kendisine evlenme teklifinde bulunduğunu ifade eden Hayashi, şöyle konuştu: "Teklifi aileme ilettim. Onlar da olumlu karşıladı ve düğünümüz ilk önce Tokyo'da yapıldı. Daha sonra Türkiye'de de bir düğün yapılmasını planladık. Tosya'ya geldikten sonra Müslüman oldum. İsa'yı çok seviyorum. Burada yapılan muhteşem düğün beni ve ailemi çok şaşırttı." Tosya halkoyunlarını başarıyla sergileyen Hayashi'ye düğününde çok sayıda altın takıldı. 2 gün 2 gece süren düğünde, yerel şarkıcılar ve köçekler, davetlilere keyifli anlar yaşattı. Düğünde, 6 bin kişilik yemek verildi.

  • THK planörleri düştü: 2 ölü
    Türk Hava Kurumu'nun (THK) Eskişehir'in İnönü ilçesindeki eğitim merkezinden havlanan 2 planör düştü, 2 pilot öldü. THK'nın İnönü ilçesindeki eğitim merkezinden dün saat 18.30 sıralarında havalanan Ferdi Duman (30) ve Neslihan Temizel (20) yönetimlerindeki 2 planör eğitim alanın yakında henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Kazada ölen 2 pilot ölürken, planörlerin çarpıştığı ihtimali üzerinde duruluyor.

  • ESKİŞEHİR

  • Tamirhanedeki otomobil patladı: İki tamirci öldü
    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde oto tamir atölyesindeki patlama ve yangında 2 kişi öldü, 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, olay sanayi sitesinde, Mehmet Uçkan'a ait iş yerinde meydana geldi. Tamirhanede çalışan işçiler, Mahmut Durmuşoğlu'na ait 31 RS 757 plakalı otomobilin benzin deposundaki arızayı gidermeye çalışırken patlama oldu. Depodaki benzinin de alev aldığı olayda işçilerden A. Kadir Doğan Kızılkaya (19) ve Hamza Taşan( 17) olay yerinde yanarak öldü. Yakup Dağlı (20) ağır, İsmail Şekik (10) ise hafif yaralandı. Yaralılar, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

  • HATAY

  • Erdoğan Olçak vefat etti
    AK Parti'nin seçim döneminde kampanya danışmanlığını yapan Erol Olçak'ın kardeşi Erdoğan Olçak (41) uzun süredir düştüğü amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak dün İstanbul'da hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi bugün Çorum'un Mecidiyekavak köyünde (Sungurlu-Çorum karayolu 30.km) toprağa verilecek. Mehuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

  • İSTANBUL

  • Terör mağdurlarına 5,7 trilyon ödendi
    Devlet, terörden zarar gören vatandaşlara 5 trilyon 746 milyar lira tazminat ödedi. Terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması hakkındaki yasadan yararlanmak için Türkiye genelinde 104 bin 734 yurttaşın başvurduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, "18 bin 240 başvuruyla Diyarbakır en çok başvuran kent olurken, 16 il tazminat için başvuruda bulunmadı" dedi. Bakan Aksu, tazminat için başvuran 781 kişiyle de sulhname imzalandığını bildirdi. CHP'li Mesut Değer'in, yazılı soru önergesini cevaplayan Aksu, yasadan yararlanmak üzere Türkiye genelinde 104 bin 734 yurttaşın başvuru yaptığını açıkladı. Aksu'ya göre, bu başvurulardan 1.190'ının zararlarının karşılanması gerektiğine karar verildi. Aksu, başvuruculardan 781'i ile sulhname imzalandığını, bunun için de 5 milyon 746 bin 455 YTL ödenek gönderildiğini kaydetti.

  • DİYARBAKIR (İHA)



  • 16 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED