AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Diyalog'un 'abc'si

Barış ve huzura susamış insanlığın evrensel bir diyaloga herşeyden çok ihtiyacı olduğu fikrinden hareketle çekilen Diyalog'un Meyvesi adlı belgesel, bu yeni dönemin yapıtaşlarını anlatma amacında.

Proje direktörlüğünü Ahmet Böken'in, yapımcılığını Veysel Karani Gümüşdereli'nin ve yönetmenliğini Emine Ulu'nun üstlendiği Diyalogun Meyvesi adlı belgeselin bu akşam ikinci bölümü yayınlanıyor. İzleyenlere bütün dinlerin insanları iyiliğe çağıran ortak paydaları bulunduğunu bir kez daha hatırlatma amacı güden ve yıllardır düzenlenen Abant toplantılarına da göndermelerde bulunarak, bir bakıma oradan elde kalanları izleyenlere aktaran belgeselde, konuyla direkt bağlantılı olarak "Medeniyetler Çatışması" tezinin geçerliliği olmadığı konusunda da ilgi çekici yorum ve değerlendirmelere yer veriliyor.

Yeryüzünün bir mutsuzluk yumağı haline gelmemesi gerektiğinden yola çıkılarak oluşturulan geniş çaplı görüşün altını çizecek olan belgeselde, konuyla ilgilenen yerli-yabancı pek çok isme mikrofon uzatılıyor. Bir grup girişimcinin farklı dinlere ve kültürlere mensup insanlar arasında köprüler kurmaya devam edişinin altını çizerek, bu alanda yapılanları belgeleme amacı güden Diyalogun Meyvesi adlı programda, dünyaya korku salan terörizme karşılık barışın ve huzurun içleri ısıtan yüzünü görmeye susamış olan insanlığın, evrensel bir diyaloga her şeyden çok ihtiyaç duyduğu söyleniyor. Diyalogun "kötülüğe karşı en etkili adım" olarak tanımlandığı belgeselde, İslam'ın evrensel mesajını kitlelere ulaştırmada öncülük edenler olarak anlatılan diyalog gönüllülerine de mikrofon uzatılıyor. Belgesel yeryüzünde yeni bir dönem başladığını söylerken, bu dönemin yapıtaşlarını da izleyenlerle paylaşıyor.
[22.30/SAMANYOLU]


EKRANDA SAĞLIK DERSLERİ

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Doktor Mehmet Öz'ün Discovery Channel'de yayınlanan ve büyük ses getiren sağlık programı ise, günün ikinci belgeseli. Günümüz insanının sağlık konusundaki en büyük endişelerinin ekranda taşındığı, 13 bölüm olarak ekrana gelecek belgeselin her bölümünde farklı bir konu ele alınıyor. Akıcı anlatımı, görsel çeşitliliği ve cerrahi işlemlerin tüm ayrıntısıyla sunulduğu belgeselde, sağlıklı yaşam önerileri ve özel reçeteler sunuluyor izleyenlere. Sağlık sorunlarının tedavisinde geleneksel yöntemler ve yeni anlayışların birlikte yeralacağı belgeselin ilk bölümünde, çocuk sahibi olmak hakkında bilgiler veriliyor. Bebek yapmak ve sağlıklı bir yaşam için hangi vitaminleri almak gerektiği hakkında ilgi çekici bilgiler verilecek olan belgeselde, çocuk sahibi olmak hakkında merak edilen herşey var.
[21.00/NTV]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Sahte Diktatör
Jack Noah, film çekmek için gittiği hayali Güney Amerika ülkesi olan Parador'da hiç beklemediği bir iş teklifi alır. Ondan istenen yine oyunculuk yapmasıdır; ama bu kez kameralara karşı değil, normal hayatta 'oynamasıdır'! Jack'ten istenen, öldüğü herkesten gizlenen diktatörün yerine geçmesi ve diktatörlerine bağlı koca bir ulusu bu yalana inandırmasıdır.
Orijinal Adı: Moon Over Parador Yön: Paul Mazursky Oyn: Richard Dreyfuss, Raul Julia, Sonia Braga
Cnbc-e / 22.00

Kurda Tuzak
Robert MacDougal, ünlü bir hırsızdır. New York'taki paha biçilmez Rembrandt Tablosu çalındığında sigorta müfettişi Virginia Gin Baker 24 milyon dolarlık sigorta bedelini ödemektense bu işi ortaya çıkarmanın daha kolay olacağına karar verir. Mac tek şüphelidir ve Gin onu, tuzağa düşürmeye kararlıdır. Onunla ortak olur ve ardından tüm dünyayı dolaşmaya başlar.
Orijinal Adı: Entrapment Yön: Jon Amiel Oyn: Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, V. Rhames, W. Patton
Kanal D / 22.45

İntikam Ateşi
F. Gary Gray'ın yönettigi filmde, Vin Diesel ve Juan Fernandez gibi isimler rol alıyor. Filmin konusu ise kısaca şöyle; Sean Vetter, sokaklarda uyuşturucu satan bir serseriyken yaptığı işten pişman olur ve polisle birlikte çalışmaya başlar. Sean, bir uyuşturucu şebekesinin şefini yakalamayı başarır. Ancak bir süre sonra çete üyeleri Sean'un evine baskın yapıp karısını öldürürler.
Orijinal Adı: A Man Apart Yön: F. Gary Gray Oyn: Vin Diesel, Juan Fernandez, Steve Eastin Türü: Macera
TRT 1 / 23.10

Ölüm Çıkmazı
Angie Everhart ve James Russo'nun rol aldığı filmin konusu şöyle; Sam gelecek vadeden, başarılı bir öğrencidir. Ancak tüm hayatı erkek arkadaşı Jed'in yasadışı olaylara karışmasıyla altüst olur. En iyi arkadaşı Juliett ve Jed'le okul için zararsız bir hazine avına gittiğini sanan Sam aslında yarım milyon dolarlık tehlikeli bir soygunun içinde olduğundan habersizdir.
Orijinal Adı: Bittersweet Yön: Luca Bercovici Oyn: Angie Everhart, James Russo Türü: Macera / Aksiyon
ATV / 23.45

Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut
Luke Skywalker amcası ve teyzesiyle birlikte tarım işiyle uğraşmakta ve Akademi'ye katılıp jedi olmak istemektedir. Bu arada, şeytani bir imparator galaksiyi ele geçirir ve Ölüm Yıldızı denilen, gezegenleri yok edebilecek güce sahip olan bir gemi yapar.. Direnişçilerin başı olan Prenses Leia bu geminin planlarını ele geçirir.
Orijinal Adı: Star Wars - A New Hope Yön: George Lucas Oyn: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher
SHOW / 00.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Medeniyetler Çatışması mı doğru, diyalog mu?
Bir grup gönüllünün farklı din ve kültürlere mensup insanlar arasında köprüler kuruşunun altını çizerek, bu alanda yapılanları belgeleme amacı güden Diyalogun Meyvesi adlı belgesel, yeryüzünde "diyalog" odaklı yeni bir dönem başladığını söyleyerek bunun yapıtaşlarını sunuyor izleyenlere. Belgeselde, "Medeniyetler Çatışması" tezinin geçerliliği olmadığı yönünde de ilgi çekici yorum ve değerlendirmeler var.
Gazze'deki gelişmeler gün boyu ekranda
İsrail 38 yıllıdr işgal altında tuttuğu Gazze'den çekilme kararı aldı. Bu tarihi gelişmeyi muhabir Bora Bayraktar ve Kameraman Bülent Erkahyalar Gazze'den ekrana yansıtıyor. Gelişmelerin canlı bağlantılarla gün boyu ekrana taşınacağı programda, 'Çekilme barış getirecek mi? Filistinliler bir devlet kurabilecekler mi?' gibi sorular da cevap buluyor. [Gün Boyu/CNN Türk]
Deniz Feneri 50 çocuğu sünnet ettiriyor
Uğur Arslan ve Gamze Gözalan'ın hazırladığı Deniz Feneri'nde bu hafta, Batman ve Kahramanmaraş'ta yaşayan ailelere yapılan yardımlar ekrana geliyor. Kahramanmaraş Afşin'de 50 çocuğun sünnet ettirileceği programda, çocuklara unutamayacakları bir gece yaşatılıyor. Uğur Arslan'ın sunduğu programda ayrıca, ziyaret edilen ailelerin hikayeleri de ekrana getiriliyor. Bu hikayelerin ilkinde, Batman'da yaşayan Fatma Çetinkaya ve kardeşlerinin yaşam mücadelesi anlatılıyor. Babaları annelerini öldürdüğü için yetim kalan 5 kardeş, Deniz Feneri'nin katkılarıyla yeni bir eve yerleşiyor. Programda ayrıca gözleri görmeyen bir adam, mayına bastığı için sakat kalan bir kadın ve üç ayda bir sakat maaşı alan iki çocuk sahibi bir ailenin de dramı yansıtılıyor.
[22.00/KANAL 7]

AB'ye girmenin yolu 'fasıldan' geçer!
Yasemin Yalçın ve Ruhi Sarı'nın rol aldığı AB'nin Yolları Taştan'da, Suzan fasıl gecesine gitme fikrine Sabri önce karşı çıksa da, Alman denetçiyi bu tür bir toplantıya götürme bahanesiyle müzik eşliğinde ailecek eğlenip stres atacaklarına aklı yatar. Devlet kesesinden gazinoya gideceklerdir. Ancak Suzan, Sabri'nin başının etini yer ve gece için ayrılan paranın büyük bir bölümünü harcayarak kendisine kıyafet alır.
[ 21.50 / STAR ]

Mazbut ev kadınları yeniden ekrana geliyor
Desperate Housewives'ın birinci sezonu en başından bir kez daha ekranda. Dört ev kadınının sıradışı hayatlarını konu edinen dizide, Susan, Lynette, Bree ve Gabrielle, mazbut birer ev kadını gibi görünmelerine karşın, göründüklerinden çok daha farklı bir hayat sürdürmektedirler. Rutin yaşamları ne kadar sıkıcı ve tekdüze görünse de işin gerçeği öyle değildir. Kendi küçük dünyalarında yaşadıkları deneyimler öylesine şaşırtıcı ki 'mazbut ev kadını' profiline uymamaktadır.
[ 20.00 / CNBC-e ]

Sürgüne gönderilen Tatar yine ezilenlerin yanında
Kerim Korcan'ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Tatar Ramazan bu akşam ekranda. Melih Gülgen'in yönettiği, Kadir İnanır ve Esin Moralıoğlu'nun rol aldığı filmin konusu şöyle; Ezilen mahkumların hakkını yedirmemek için verdiği mücadele Tatar Ramazan'ın yine başını derde sokar. Hapishane yönetimi tarafından Adana'ya sürgüne gönderilen Tatar'ı orada da, kurdukları ağalık düzeni mahkumları rahatsız eden Abdurrahman Çavuş ve sağ kolu Akseli Bey rahat bırakmaz.
[ 20.00 / KANAL 7 ]
16 Ağustos 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED