AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'Türkiye gündem belirliyor'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin hangi kıtada olduğunu bilmeyenlerin bulunduğunu, ancak bunu aştıklarını belirterek, "Türkiye artık gündem izleyen değil, gündem belirleyen ülke oldu" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL
    Başbakan Tayyip Erdoğan, Formula 1 yarışlarını tüm dünyada 2,2 milyar kişinin izleyeceğini hatırlatarak, "Türkiye'nin hangi kıtada olduğunu bilmeyenler bile vardı. Ama bunları aştık. Türkiye artık gündem izleyen değil, gündem belirleyen ülke haline geldi" dedi.

    Erdoğan, Akfırat Beldesi'nde düzenlenen Formula 1 Pisti bağlantı yolları açılışı töreninde yaptığı konuşmada, Formula 1 yarışlarının dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu hatırlatarak, "Formula 1 organizasyonunu dünyada 2,2 milyar insan izliyor. Bu organizasyon, Türkiye için çok önemli tanıtım imkanları, ekonomimiz için çok değerli katkılar sağlayacaktır. Bu organizasyonda tek hedef, tek amaç, Türkiye ve İstanbul'un tanıtımıdır. Öyle şeyler vardır ki orada paranın hesabı yapılmaz orada ülkenin tanıtımı yapılır. Türkiye'nin hangi kıtada olduğunu bilmeyenler bile vardı. Şimdi hamdolsun bunları aştık. Türkiye artık gündem izleyen değil, gündem belirleyen ülke haline geldi" dedi.

    Türkiye dünyanın ilgi merkezi

    Türkiye'nin, dünya liderlerinin de bir araya geldiği, siyasi, ekonomik, askeri zirveler ile kültürel ve mimari dev organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, İstanbul'da Erovizyon finali, Şampiyonlar Ligi finalinin yapıldığına, İzmir'de de UNIVERSIADE 2005 organizasyonlarının düzenlediğine işaret etti.

    Türkiye'nin özellikle son 2 yıl içinde dünyanın ilgi merkezi olduğunu kaydeden Erdoğan, bunun bir tesadüf eseri olmadığını, Türkiye'nin ve İstanbul'un dünya gündemindeki önemli zirve ve organizasyonlara ardı ardına ev sahipliği yapmasının, ülkenin attığı ve atmakta olduğu ilerleme adımları ile doğru orantılı olduğunu vurguladı.

    Erdoğan, Türkiye'nin ilk 5 yılı itibariyle 2000'li yılların en önemli aktörlerinden biri haline geldiğini dile getirerek, "Umuyoruz ki istikrar korunacak ve gelişme sürecektir" dedi.

    Yıldırım'a teşekkür ve eleştiri

    Erdoğan, konuşması sırasında burada bir teşekkür ve bir eleştirisini dile getireceğini belirterek, şunları söyledi:

    "Formula 1'in Türkiye'ye gelmesinde İTO eski başkanı Mehmet Yıldırım'ın emeği vardır. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Tabii ki bize sunduğu bir de rapor vardı, ondan dolayı da eleştiriyorum. Bize verilen rapor bugün gelinen noktaya göre çok düşük bir rakamdı. Biz onu neredeyse 1'e karşı 4'e katladık. Bu, uzağı görememektir. Bunu, neleri nasıl kaybettiğimizi göstermek için söylüyorum."

    AK Parti hükümeti, tevazu iktidarı

    AK Parti'nin 4. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul İl Başkanlığı'nca My Showland'de düzenlenen törende de konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin milletin taleplerinden doğduğunu vurgulayarak "Bu iktidar bir tevazu iktidarıdır. Geçmişin yanlışlarına düşmeyen bir iktidardır'' şeklinde konuştu.

    Karamanlis'e başsağlığı mesajı

    Öte yandan Başbakan Erdoğan, Atina yakınlarında meydana gelen uçak kazasıyla ilgili Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'e başsağlığı mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında bu trajik kazada ölen yolcu ve mürettebatın yakınlarına kendisi ve tüm Türk halkı adına taziyelerini sundu.

    ERDOĞAN'A FORMULA 1 BİLETİ

    Erdoğan, Formula 1 bağlantı yollarının açılış kurdalesini keserken, "Bu yollar medeniyet yarışında yarış güzergahımız olsun, kazadan beladan uzak olsun, bu yollar barış, sevgi ve kardeşlik yolu olsun, hayırlı olsun" dedi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, üzerinde adının yazılı olduğu 21 Ağustos 2005 pazar tarihli Formula 1 temsili VİP biletini Başbakan'a sundu. Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'nca My Showland'de düzenlenen törende de 4. yıl kurdelesini kesti.



  • 16 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED