AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
Burun farkıyla Kartal

"Sezon başıdır" diye hoşgörülüyüz. Ama acısı sezon sonunda çıkıyor. Taraftarı ne Fener'den, ne Trabzon'dan ne de Cimbom'dan memnun. Beşiktaş ise Denizli karşısında sadece yüzde 30 kapasite ile oynadı.

Everton'a 5 gol atan Fenerbahçe'de Daum yine hedef tahtası. Trabzon, Rum takımına elenmenin moral bozukluğunu üstünden bir türlü atamıyor. Galatasaray'da ise gerçekleşmeyen transfer takıntı haline geldi.

Yakında taşlar yerine oturursa Beşiktaş bu yarışın favorisi olur. Çünkü işi baştan sıkı tutuyorlar. Denizlispor karşısında seyircisinin de güvenini kazandı.Takımda duran adam yok. Çocukların hepsi iyi niyetli. Disiplinli, terbiyeli, heyecanlı ve kazanma isteğini taraftarı ile paylaşmaları, Beşiktaş'ı rakiplerinin yanında burun farkıyla öne çıkarıyor.

Kleberson'a dikkat!

İyi niyetli düşünüp, 'taşlar yerine oturursa' dedik. Oturmayabilir de. Bardağın dolu tarafını görmek gibi, boş tarafını da görmek lazım. Ama Beşiktaş'ı diğerlerinden ayıran özelliği, biraz da yeni transferlerinde gizli. Ailton için "tembeldir, eli belinde dolaşır" gibi yakıştırmaların ne kadar palavra olduğu ortaya çıktı. Kuşkusuz taraftarın motive etmesi de önemli rol oynadı. Ama görünen o ki, 10-15 metrelik deparlarda Ailton'un geçemeyeceği oyuncu, delemeyeceği defans duvarı yok. Bu takımda benim asıl üstünde durmak istediğim oyuncu Kleberson. Kanımca bu sezon Beşiktaş'ın en faydalı transferi bu Brezilyalı. Hem oynar hem oynatır. Özellikle izlemenizi öneriyorum. Siyah-Beyazlı takımda şimdilik eksiği hissedilen iki kanat oyuncularıdır. Bu eksiklik savunmayı da olumsuz etkiliyor.

Aslan'ın transfer sancısı

Galatasaray 2 maçta 2 galibiyet aldığı için şimdilik çatlak ses çıkmıyor. Ancak kaybedilecek ilk puanda tribünlerde yeniden transfer çığlıkları atılmaya başlayacaktır. İşte bu yüzden her maçını kazanmak zorundalar. Gerets topu yönetime atar, kendini kurtarır. Ama bu durum futbolcuların üzerinde bir baskı oluşturacağından işler her geçen gün zora girer. Tek çare yönetimin transfer vaadini yerine getirmesidir.

Ailton mermi gibi

Beşiktaş'ın önceleri kafalarda soru işareti bırakan transferi Ailton, Denizli karşısında cevabı sahada verdi. Attığı golden sonra taraftarın büyük coşkusu, onun 20 dakikalık kondisyonunu 60 dakikaya çıkarmasına neden oldu.

Fener'in çileli günleri

Daum'un geçen sezondan sarkan eleştiri zincirine bu sezon yeni halkalar eklenirken, bu gidişle taraftara gün yüzü göstermeyecek.

Trabzon'da olumsuz etkileşim

Rum takımına elenmenin olumsuz etkileşimini lige taşıyan Bordo-Mavililer, huzur bulmak için evinde farklı bir galibiyet yaşamak istiyor.

Cimbom baskı altında

Galatasaray'ın ligde 2'de 2 yapması birşey ifade etmiyor. Yönetim vaadettiği transferi yapmadıkça sahada futbolcu her zaman kazanmak zorunda olduğunu hissedecek. Bu da takım üzerinde bir baskı oluşturacak.

  • Haftanın Yorumu: Salih Sezer



  • 16 Ağustos 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED